Роль хімії в розв"язанні сировинної проблеми.

Про матеріал
Презентація до розділу : "Роль хімії в житті суспільства".-9 клас. Презентація містить сім слаїдів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Роль хімії в розв*язанні сировинної проблеми

Номер слайду 2

Сировина-це Сировиною називають природні матеріали, що використовуються у виробництві промислових продуктів.

Номер слайду 3

Природа, що нас оточує, здається, є невичерпною скарбницею, з якої промисловість бере сировину. Але невідповідність між запасами і споживанням деяких видів сировини висуває проблему її бережливого й раціонального використання. У зв’язку з цим хіміки ставлять перед собою такі найголовніші завдання:

Номер слайду 4

Найголовніші завдання: 1) розвідування й застосування дешевої сировини, нових видів альтернативних сировинних матеріалів; 2) Комплексне використання сировини, яке спрямоване на застосування всіх її головних частин для добування корисних продуктів або матеріалів. 3) розробка нових ефективних методів рециркуляції сировини; 4) використання відходів як сировини.

Номер слайду 5

Рециркуляція, регенерація сировини  …– це переведення речовин, що прореагували, у початковий стан для їх повторного використання. Наприклад, уже зараз досить широко використовуються метали у вигляді вторинної сировини, так званого скрапу. Майже половина світового виробництва сталі базується на скрапі.

Номер слайду 6

Невичерпним джерелом сировини є промислові й побутові відходи. Завдання хіміків полягає у знешкодженні відходів. Для цього будують спеціальні очисні споруди. Але головне завдання хіміків полягає у створенні безвідходних виробництв, де відходи використовуються для виготовлення необхідних продуктів.

Номер слайду 7

Дякую за увагу!

ppt
Додав(-ла)
Проців Наталія
Пов’язані теми
Хімія, 9 клас, Інші матеріали
Додано
2 червня 2022
Переглядів
4702
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку