Російсько-українська війна

Про матеріал
у презентації висвітлені причини та основні передумови виникнення протистояння Росії й України.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Російско-українська війна 2014-2022 Виконав студент. Групи М-14 Манойленко Антон

Номер слайду 2

Бої за Іловайськ, відомі також як Іловайський котел — бойові дії, що розгорнулися під містом Іловайськ Донецької області у ході російсько-української війни у серпні 2014 року.

Номер слайду 3

Бої за Донецький аеропорт тривали з вересня 2014 року до 23 січня 2015 року[5] і стали одними з найзапекліших у війні на сході України. Бої розгорнулися між українськими військами і бійцями добровольчих формувань з однієї сторони та силами проросійських збройних угруповань і окупаційних військ з іншої за контроль над Донецьким міжнародним аеропортом.

Номер слайду 4

Зимові Бої за Дебальцеве тривали в період 21 січня — 18 лютого 2015 року. Дебальцеве — місто з важливим залізничним вузлом, воно також лежить на перехресті двох автошляхів міжнародного значення: М03, що має напрям Харків — Бахмут — кордон РФ до Ростова-на-Дону, і М04, що поєднує Луганськ з Донецьком. Дебальцеве було визволене від проросійських бойовиків в ході літньої операції 2014 року.

Номер слайду 5

Атаки росії на український острів Зміїний розпочалися 24 лютого 2022 року з ракетного обстрілу українського прикордонного гарнізону на о. Зміїний під час повномасштабного російського вторгнення в Україну, і подальшого захоплення острова.30 червня 2022 року російський гарнізон було поспіхом евакуйовано, а 4 липня українські військові встановили на острові прапор України

Номер слайду 6

Бої за Мар'їнку — бойові дії між збройними силами російської федерації та Збройними силами України в ході російсько-української війни. Бої точаться в районі Мар'їнки — великого міста, що лежить західніше і практично впритул до Петровського району Донецька.

Номер слайду 7

Бої за Київ розпочалися після вторгнення рф до України 24 лютого 2022 року. Наступ російських сил на Київ відбувався з північно-західного напрямку, з боку Чорнобильської зони відчуження та білорусі, бої з російськими ДРГ з початку вторгнення відбуваються переважно на обох берегах Дніпра. Станом на 1 квітня 2022 року бої велися лише за передмістя Києва. В самому Києві бої велися лише з диверсійно-розвідувальними угрупуваннями. Російським військам була завдана нищівна поразка і сили вторгнення були вимушені відступити. Від 1 квітня тривала зачистка населених пунктів від залишків російських угрупувань.

Номер слайду 8

Бої за Гостомельський аеропорт розпочалися 24 лютого 2022 року під час російського вторгнення в Україну 2022 року за контроль над стратегічно важливим аеропортом «Антонов» біля смт Гостомель. Тривали з перервами до 27 лютого. Спершу аеропорт атакували російські вертольоти, які висадили десант. ЗСУ пізніше відбили аеропорт, але через день російські війська завдали другої атаки. У ході бою НГУ знищили нападників і пошкодили злітно-посадкову смугу, що не дало російським літакам Іл-76 змоги переправити основні сили на аеропорт Гостомель. Пізніше російські сили зайняли територію аеропорту, але вже не могли користуватися нею для прийому своїх літаків. У цих боях російські нападники майже повністю знищили найбільший у світі АН-225 «Мрія», що стояв в ангарі.

Номер слайду 9

Битва за Ірпінь — битва, яка тривала за контроль над містом Ірпінь між російськими та українськими збройними силами під час російського вторгнення в Україну 2022 року. У рамках наступу на Київ (2022) російські війська прагнули контролювати Ірпінь, Бучу та Гостомель, щоб оточити та обложити українську столицю Київ із заходу[2][3]. У зв'язку з інтенсивністю наступу на Київ Київська обласна державна адміністрація назвала Бучу, а також Ірпінь, Гостомель, трасу М06 та Вишгород найнебезпечнішими місцями Київської області.

Номер слайду 10

Бої за Харків — бойові дії за Харків та його околиці в ході повномасштабного вторгнення російських військ до України. Бої тривали з 24 лютого 2022 року до 11 вересня 2022 року. 24 лютого 2022 року, близько 5:00 (UTC+2) російські окупанти почали обстріли Харкова. Вночі проти 26 лютого були випадки прориву оборони; кілька ворожих танків зайшли у Харків, були знищені і контроль відновлено українськими військами.

Номер слайду 11

Бої за Ізюм — бойові дії за контроль над Ізюмом та його околицями під час вторгнення росії в Україну, що тривали з 3 березня до 10 вересня 2022 року. На початку квітня місто опинилось під контролем російських окупантів, поки не було звільнене українськими військами в ході контрнаступу ЗСУ у вересні 2022 року.

Номер слайду 12

Оборона «Азовсталі» ( також битва за «Азовсталь», штурм «Азовсталі»)— бойові дії, що тривали з 18 березня до 20 травня 2022 року на території маріупольського металургійного комбінату «Азовсталь» і на прилеглій території та відбувалися в рамках боїв за Маріуполь під час російського вторгнення в Україну. Бої вели Збройні сили України з одного боку, і окупаційні збройні сили рф та підтримувана нею терористична організація так званої ДНР — з іншого

Номер слайду 13

Найжорстокіші та найтриваліші бої досі точаться під Бахмутом. Сама битва за місто побила всі рекорди за тривалістю і жорстокістю боїв з моменту початку повномасштабної війни.

Номер слайду 14

Херсонський напрямок став однією із найгарячіших точок у російсько-українській війні. Бої за Херсон почалися після повномасштабного вторгнення рф до України 24 лютого 2022 року. У ході контрнаступу на Півдні, 11 листопада 2022 ЗСУ визволили Херсон, відкинувши російські війська на лівий берег Дніпра.

Номер слайду 15

Дякую за увагу

pptx
Додано
22 травня 2023
Переглядів
473
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку