Розробка першого уроку 2020 - 2021 навчального року Тема. “Діти об’єднують Україну”

Про матеріал
Розробка першого уроку 2020-2021 навчального року. Тема. “Діти об’єднують Україну”. Мета. Розширювати та уточнювати знання учнів про Україну як незалежну суверенну і єдину державу, державні і народні символи, обереги України; формувати  почуття патріотизму, національної гідності та самосвідомості; виховувати любов і повагу до своєї Батьківщини – України, її символів, традицій
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вельможко Людмила Петрівна Вчитель початкових класів , м, Дніпро, КЗО “ СЗШ № 97 імені П. І. Шкідченка» ДМРРозробка першого уроку 2020 - 2021 навчального року. Тема. “Діти об’єднують Україну”

Номер слайду 2

Вже минуло літо променисте, Й дзвоник знов до школи кличе нас. В класі все святково і врочисто. Тож в щасливу путь і в добрий час!

Номер слайду 3

Девіз уроку: «Ми всі – одна сім’я, єдина ми родина. Мільйони різних «я», а разом – Україна».

Номер слайду 4

 Тема сьогоднішнього уроку пов’язана з Україною. А звучить вона так: « Всі ми діти Ураїни. Пишаймося цим!»

Номер слайду 5

Підросли ми усі і зміцніли І цікавістю очі горять. Дай нам, Боже, здоров’я і сили, щоб багато нового пізнать.

Номер слайду 6

- Любі діти, рада знову бачити вас усміхненими та задоволеними за партами у рідній школі. Закінчилося літо і прийшов час сумлінно здобувати міцні та цікаві знання у колі справжніх друзів.

Номер слайду 7

Новини 2 – А класу Що я очікую від шкільного життя? Тема першого уроку 2020 - 2021 навчального року : “ Діти об’єднують Україну ”.

Номер слайду 8

Діти, сьогодні ми з вами поговоримо про нашу неньку Україну , а які у вас виникають асоціації, коли ви чуєте це слово? Давайте спробуємо створити асоціативний кущ.

Номер слайду 9

Асоціативний кущ. Наша ненька Українаквітучанезалежна. Батьківщина Матуся Держава калина,пшеницясоняшникрушник. Красивий,щедрий рідний край. Вітчизна

Номер слайду 10

Є в центрі Європи чудова країна, Сягає корінням у сиві часи. І – це незалежна моя Україна! Тут гори Карпати, степи і ліси

Номер слайду 11

Легенда виникнення Україниhttps://www.youtube.com/watch?v=p6k1 PFi2wrk

Номер слайду 12

Моя рідна Батьківщина. Має назву Україна. В мене й нація своя –Українець в мами я.Є у мене й рідна мова,Де вкраїнське кожне слово.

Номер слайду 13

Тризуб – єдинство трьох сил. Матір – батько – дитя. Сонце – місяць – зоріЗемля – вода – повітря

Номер слайду 14

Є у нас одна пісня, яку знає весь народ. Це гімн нашої держави, він є її символом. Ця пісня одухотворює людей, надихає на перемогу, нові звершення, а головне – об’єднує націю. І зовсім неважливо, якої ти нації, якого кольору т воя шкіра, який соціальний статус маєш. Коли лунає гімн – усі рівні. Давайте і ми зараз разом прослухаємо наш гімн держави.

Номер слайду 15

Державний Гімн ми знаємо усі. Для кожного села, містечка, міста – Це клич один з мільйонів голосів. Це наша клятва, заповідьсвященна .

Номер слайду 16

Прапор. Прапор – це державний символ,він є в кожної держави;це для всіх – ознака сили,це для всіх ознака слави. Синьо-жовтий прапор маєм:синє – небо, жовте – жито;

Номер слайду 17

Кросворд « ПРАПОР »Найбільша річка України 2. Універсальний оберіг, з яким у українців пов'язано все - від народження до останнього шляху.3. Човен козаків.4. Назва гір на заході України 

Номер слайду 18

На ріднім полі шепчуть колоски, Я рад би знати тихі їх думки. Я слухав, чув, як кожна колосина Шептала тихо слово: (Україна)

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Наша держава налічує і безліч незабутніх для нас дат. 06.03.2003 – текст гімну затверджено Законом України; 28.06.1996 - День Конституції; 23.08.2004 – День Прапора; 24.08. 1991 – День Незалежності;

Номер слайду 21

Мені Україна за все наймиліша –Це рідна Вітчизна, як мати – одна!Для кожного мила, ясна найсвятіша,Найкраща у цілому світі вона!

Номер слайду 22

Ми дуже любим весь наш край, І любим Україну, Її лани, зелений гай, В саду — рясну калину. Там соловейко навесні Співає між гілками: Та й ми співаємо пісні - Змагається він з нами !

Номер слайду 23

А чи знаєте ви які народні символи має Україна?Калина, верба, сонях, дуб, хліб, сіль, вишиванка, рушник, лелека,

Номер слайду 24

У вінку зеленолистім,У червоному намисті,Видивляється у воду. На свою хорошу вроду. (Калина) Сплелися у коло Усі квіточки з поля. Барвисті, душисті, В стрічках шовковистих. І кличе в танок Український… (Вінок)

Номер слайду 25

Говорить доріжка — Два вишитих кінця: «Умий своє личко, Щоб грязюка зійшла, Щоб мене не забруднити, Треба вчасно лице мити». (Рушник)

Номер слайду 26

Мені Україна за все наймиліша –Це рідна Вітчизна, як мати – одна!Для кожного мила, ясна найсвятіша,Найкраща у цілому світі вона!

Номер слайду 27

Ми всі – діти українські, Український славний рід. Дбаєм, щоб про нас маленьких. Добра слава йшла у світ.

Номер слайду 28

Конкурс малюнків Я тримаю у руці Кольорові олівці. Хочу я намалювати Найдивовижніші Карпати. Степ і пагорби Дніпрові, І озера, і діброви, І веселку, і калину, Гарне море і Дунай – Все це наша Україна, Наш чудовий рідний край!

Номер слайду 29

Рефлексія* Чи дізналися ви щось нове та цікаве для себе? Що вам найбільше запам’яталося та щоб ви хотіли розповісти своїм друзям, батькам?

Номер слайду 30

Ось і добіг до кінця наш перший день. Ви піднялися на одну сходинку Країни знань. А попереду таких кроків буде ще дуже багато. Нехай цей шлях буде для Вас радісним і цікавим.

Номер слайду 31

2 - А

Номер слайду 32

Мета. Розширювати та уточнювати знання учнів про Україну як незалежну суверенну і єдину державу, державні і народні символи, обереги України; формувати  почуття патріотизму, національної гідності та самосвідомості; виховувати любов і повагу до своєї Батьківщини – України, її символів, традицій. Розробка першого уроку 2020-2021 навчального року. Тема. “Діти об’єднують Україну”.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Пилип Вікторія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Михно Олена Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Фоміна Світлана
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
25 серпня 2020
Переглядів
13444
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку