Розробка позакласного виховного заходу з англійської мови "День подяки"

Про матеріал
Дана розробка дозволяє ознайомити учнів із звичаями та традиціями святкування одного із найулюбленіших та найпопулярніших свят в США - Дня подяки. В ході заходу здобувачі освіти отримують дуже багато інформації про історію виникнення цього свята та особливості його святкування в наш час.
Перегляд файлу

 

 

 

 

 

 

 

 

РОЗРОБКА

позакласного виховного заходу з англійської мови

“Thanksgivingday”

 

 

 

 

 

 

РОЗРОБИЛА:

вчитель англійської мови

ПЕТРИШИН Марія Іванівна

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2023 рік

Тема: День Подяки

Мета:Ознайомити дітей з історією виникнення, традиціями та звичаями святкування Дня подяки, знайомитись з культурою країни мову якої вивчають, підвищувати мотивацію до вивчення англійської мови, поглиблювати знання, розширювати кругозір, розвивати інтелектуальні та творчі здібності учнів, виховувати толерантність та здатність бути вдячним за все, що мають.

Обладнання: презентація PowerPoint, роздатковий матеріал, маркери, прапор США, тематичні відео та пісні.

Хід заходу:

І. Організаційний момент

Good afternoon everyone! How are you? Great! I see that! I hope that you are fine! I’m very glad to see you in this classroom! First of all  I would like to sing song together. It will help you understand what we will talk about and improve your mood.

(Звучить пісня, діти танцюють і підспівують) «Turkey time»

ІІ. Підготовка до сприйняття нового матеріалу

So, what can you tell me about today theme? Very well!

Tell me please, what is the day today? What is the date? What’s the weather?

So, today we will meet with a great holiday of the United States of America “Thanksgiving Day”. Also, we will know the history of this holiday and traditions of celebrate. Are you interested? So, let’s start!

(Звучить пісня) «LittlePilgrim»

Little pilgrim clothed in grey

On that first thanksgivingday.

Natives also clothed in brown

Come to visit Plymouthtown.

Side by side they ate and prayed

On that first thanksgiving day.

Let’s be thankful for this day

For our friends and our play.

Let’s be thankful, let’s be glad,

For our foоd and the things we have

Let’s give thanks for you and me

And our home and family.

ІІІ. Основна частина. Подача нового матеріалу

Слайд 1.And now you will see a presentation about the holiday. You have to be carefully because after that you will have some worksheets.

З історії виникнення свята.

 

1. 2.

Слайд 2.Традиція святкування Дня Подяки народилася на американському континенті в період становлення цієї держави, за часів перших колоній. За часів прибуття корабля Пілігримів «Мейфлавер» до берегів Нового Світу. Як це було давайте подивимось разом.

(Звучить пісня) «They were the Pilgrims»

Слайд 3.Святкується він традиційно в четвертий четвер листопада.

Цього року його святкують 22 листопада.

3.4.

Слайд 4.Це свято дуже багато значить для всіх американців і за статистикою, є одним з найулюбленіших свят. Воно завжди святкується з великим розмахом, веселощами, парадами, піснями і танцями.

Слайд 5.Указів, за якими «День Подяки» ставав національним святом було два: перший був підписаний першим президентом США Джорджем Вашингтоном у 1789 році, Слайд 6.а другий, майже через 100 років,шістнадцятим президентом США Авраамом Лінкольном в 1863році.

5.6.

Слайд 7.Вперше це свято відмічали в 1621 році, в Плімутській колонії. Приводом для святкування став гарний вражай після тривалого голоду, з яким довелося зустрітися Пілігримам (паломники, мандрівники).

Слайд 8.Лише деякіз них пережили зиму, яка видалася напрочуд холодною, через щорік був неврожайним. Плюс до всього майбутня зима теж повинна була стати серйозним випробуванням холодом і голодом.

7. 8.

Слайд 9.Губернатор колонії Вільям Бредфорд вирішив влаштувати свято. Неспроста свято отримало назву «День подяки». Це пов'язано з тим, що пишним святкуванням жителі віддавали честь місцевим племенам індіанців і, звичайно, Богу за те, що пережили зиму.Слайд 10

9. 10.

And now let’s watch how this great holiday started.Давайте подивимось як же це було (відео «ThefirstThanksgivingday»).

Слайд 11.Багато в чому свято носить і релігійний характер, тому що перші колоністи надавали великого значення ролі Бога в їхньому житті і, переживши складну зиму, звичайно, дякували,в першу чергу, за це йому. Тому невипадково перш ніж долучитись до частування за святковим обіднім столом, уся родина обов’язково відвідує церкву і слухає богослужіння. Повернувшись додому, вже за столом, сім’я дякує Богу за все що в неї є в урочистій молитві.

11. 12.

Слайд 12.У цей день стіл завжди багатий на різноманітні страви. Невід'ємним атрибутом святкового столу є смажена індичка. Але не варто забувати й про інші чудові страви, без яких не проходить жоден День Подяки. Це і домашній хліб, і солодка картопля, і гарбузовий пиріг, і кукурудза, і соус з журавлини та багато іншого.

Слайд 13.Невипадково сааме індичка – королева святкового столу і ключова фігуравсього святкування. Справа в тому, що вперше святкування Дня подяки в Плімутській колонії було засмажено 4 індички. Їх вполювали у лісі індіанці, які і навчили мистецтву полювання пілігримів, що допомогло їм вижити у суворому краї. Зараз індичок спеціально вирощують до цього свята, тому що кожна сім'я обов'язково готує традиційне блюдо в цей день. До речі, щороку американці з’їдають близько 45 млн індичок.

13. 14.

Слайд 14. Більше того, до цього птаха в США особливе ставлення. Певний час навіть розглядалося питання про те, щоб зробити її символом нації, проте батьки-засновники віддали перевагу білоголовому орлану.

Слайд 15.Але залишилася традиція, яка вшановується і зараз. У ній беруть участь сам президент США і, як не дивно, дві індички. У День Подяки президент обирає яку з них засмажать і поставлять на святковий стіл у Білому домі. Інша ж –доживе свій вік на спеціальній фермі. Це ніби помилування, тому що небезпека бути з'їденою на цій ферміїй не загрожує.

15. 16.

Слайд 16. Крім церковної служби і пишного застілля в сімейному колі, до Дня Подяки приурочують всілякі благодійні акції. Кожен американець вважає своїмобов'язком допомогти в цей день тим, хто цього потребує, пригостити смаколиками зі святкового столу. На станціях у метро можна побачити спеціальні столи, на які  кожен бажаючий може покласти те, що вважає за потрібне, в допомогу малозабезпеченим. І це не обов'язково гроші. Їжа та одяг – усе це також принесе комусь користь.

Слайд 17.У газетах напередодні свята можна побачити оголошення про те, що всього кілька доларів, пожертвовані в цей день, можуть подарувати святковий обід бездомному або навіть врятувати життя. Звичайно, мають місце і більш великі пожертви. Ті, хто заробляють більше, надають допомогу цілим притулкам, церковним парафіям та іншим установам, допомога яким завжди буде доречна.

17. 18.

Слайд 18.Після пишного застілля в День подяки, можна взяти участь у вуличних гуляннях, парадах, костюмованих шоу або просто повболівати за улюблену команду з американського футболу. Для жителів США День Подяки значить дуже багато, і він по праву є національним святом і улюбленим святом американського народу.

IV. Закріплення. Перевірка розуміння матеріалу.

(Проведення ігр та конкурсів і виконання завдань)

19. 20.

  1. The end of the story. And now I would like to ask you do an exercise. Let’s check your attention.(Діти діляться на команди. Отримують завдання, таке ж як і на екрані. За кожну правильну відповідь команди отримують індичок. Журі оголошують результати. Діти дивляться правильні відповіді на екрані. Підсумки в кінці заходу)
  2. I think you are a little tired but I hope you are not bored. Let’s play a traditional Thanksgivinggame “Hidden turkey”. There are several hidden turkeys in this classroom which you should find. I give you 2 minutes for it.

21. 22.23.

  1. (Якщо рівна кількість балів – додатковий конкурс-вікторина)

1.Чи являється День Подяки національним святом?

a.Так

b.Ні

2. Як звали першого президента Америки?

a. Авраам Лінкольн

b. Джордж Вашингтон

3. Як називали мандрівників які оселились в Плімутській колонії?

a.Пілігрими

b.Індіанці

4. Що є символом свята?

a.Індичка

b.Гарбузовий пиріг

5. Перекладіть речення українською мовою.

Thanksgiving is my favorite holiday.

24. 25. 26.

V. Заключна частина. Підсумок

So, do you like our lesson? I hope you have liked it and you have known something new. Also, I would like to give you a small vocabulary word list of this theme. You can paste it in your copybookand learn them.

Happy Thanksgiving! Vocabulary Word List

America

autumn

blessings

bread

celebrate

colonists

cook

corn

cranberry

delicious

dessert

dinner

eat

family

feast

harvest

holiday

home

Indians

Mayflower

meal

Америка

Осінь

Благословення

Хліб

Святкувати

Колоністи

Готувати

Кукурудза

Журавлина

Смакота

Десерт

Обід

Їсти

Родина

Бенкет

Врожай

Свято

Дім

Індіанці

Мейфлавер

Їжа

native

New World

November

parade

pie

Pilgrims

Plymouth

Pray

pumpkin

religion

stuffing

thanks

Thanksgiving

Thursday

tradition

travel

turkey

vegetables

yams

ship

 

Корінний

Новий Світ

Листопад

Парад

Пиріг

Пілігрими

Племот

Молитися

Гарбуз

Релігія

Начиняти

Вдячність

Подяка

Четвер

Традиція

Подорож

Індичка

Овочі

Солодка картопля

корабель

 

And at last I would like to present you the diploma…

 

Let’s sing the final song together!

(Звучить пісня) «There are many things I am thankful for»

There are many things

I am thankful for,

I can find them near and far.

There are many things

I am thankful for,

Let me tell you what they are:

Chorus: I am thankful for

Good food to eat,

I am thankful for my family,

I am thankful for all my friends,

And I’m thankful to be me.

Thanks for your attention! See you soon! Good bye!

C:\Users\Анна\Downloads\0001.jpgC:\Users\Анна\Downloads\0001.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

docx
До підручника
Англійська мова (5-й рік навчання) 5 клас (Карпюк О.Д.)
Додано
25 січня 2023
Переглядів
475
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку