Розробка виховного заходу до свята " День матері"

Про матеріал

Розробка виховного заходу до свята «День матері». Мати - це найголовніше, що є в житті людини

Перегляд файлу

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Розробка

виховного заходу

до свята «День матері»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Розробила:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Звучить Гімн України.

Звучить пісня « Рідна мати моя»

Викладач :

Сьогодні у цій залі свято
Ми дуже раді всіх вітати!
 

Учень 1:
Сьогодні дуже важливий день.

Збираючись на уроки, мені мама промовила:

« Будь обережним!»

Учень 2:

Я з тобою згодна, матусі дуже переживають за нас

Вони можуть промовчати,але в серці завжди думають

Викладач:

Для нас усіх матуся має різне значення!

Але ми не повинні забувати про головне –

Вона нас народила!

Учень 1:

Матуся то є найдорожче у світі!

Матуся завжди допоможе і буде поруч!

 

Звучить пісня Т.Повалій

Учень 2:

 Людині, чия любов не знає меж,  мамі — присвячуємо ми сьогодні цю святкову годину. Це перше слово, яке з радісною усмішкою вимовляє дитина.

Відео про малюка

Учень 1:

Українці вперше відзначили День матері в 1928 році – але не на рідній землі, а в Канаді, де його провів Союз українок цієї країни. У 1929 році завдяки організаторським старанням редактора тижневика «Жіноча доля» Олени Кісилівської, День матері прийшов в Галичину. І тільки в 1999 році День матері став повноцінним святом України – указом Президента була встановлена офіційна дата його святкування: друга неділя травня.

Учень 2 :

Він встановлений згідно з Указом Президента від 10 травня 1999 року і відзначається кожної другої неділі травня. Цього дня вітають матерів і вагітних жінок – майбутніх мам.

Це свято виникло у США. Спочатку це була ідея пацифістів – відзначати його як день єдності матерів у боротьбі за мир. Але подібна концепція не мала широкої підтримки ні в США, ні в інших країнах. У 1907 році американка Анна Джарвіс з Філадельфії у пам’ять про свою матір виступила з ініціативою вшанування матерів. Першим визнав День матері офіційним святом штат Вірджинія у 1910 році. А 1914-го президент США Вудро Вільсон оголосив другу неділю травня національним святом на честь усіх американських матерів.

Учень 1:

У травні, коли розцвітають яскраві квіти і дзвенить пташиний спів, теплий весняний вітер приносить до нас Свято матері… Це свято уособлює собою три образи: Матері Божої, матері-України і рідної неньки.

 

Вірш «Ой, маю я три матері…»   

 

Учень 2:

В образі матері осягаємо розумом рідну Україну, мальовничу і прекрасну та  невмирущу нашу неньку. Україну – край смутку і краси, радості й печалі; Україну – розкішний вінок з ружі й барвінку, з її милозвучною мовою, задушевною піснею, чарівною вишивкою. (Відео про символи України)

 

Вірш « Ой ти ненька- Україна»                                    

Учень 1:
Кожна людина, кожний народ  має свої святині. До таких великих святощів кожній людині причисляємо перш за все любов до матері, до тієї, яка дала нам життя, яка нас виплекала, виростила і виховала. Всі клопоти, більша частина праці у вихованні дитини, все на плечах матері. Вона для добра своїх дітей віддає усе: біль, працю, сльози, здоров’я… Серце свого не жаліє для дитини, для її добра.

Учень 2:

 Мати – це та, хто дала життя, дала можливість з’явитися на цей світ, побачити сонце та небо, пробігтись зеленою травицею, проявити себе у цьому світі. Навіть, коли мама багато чого забороняла робити, життя, яке вона дала, дає можливість проявляти себе, творити у нашому світі, нести у нього свій труд, тепло своєї душі.

 

Вірш «МОЛИТВА ЗА РІДНУ МАМУ»

 Учень 1:

Якщо заглянути до словника, то можна прочитати таке  тлумачення слова – мати: Мати - 1. Жінка стосовно дитини, яку вона народила. У дитини заболить пальчик, а у матері серце . Про що-небудь дуже близьке, рідне. 

Бо́жа (госпо́дня, пречи́ста) ма́ти, рел. — богородиця, мати Христа. Весі́льна ма́ти; Досвітча́на ма́ти; Ма́ти-герої́ня , Хреще́на ма́ти

 

Відео «Как порадовать маму»


Учень 2:

Сьогодні ми вдячні вам за те, що розділили таке важливе свято для усіх нас.

Учень 1:

Ми звеличуємо святу материнську любов, натруджені мамині руки. Материнство… Та хочемо побажати усім матерям здоров’я та наснаги

Пісня «Помолимся за родителей» (відео «Мама»)

 

Діти розповідають про своїх мам

Учень 2:

Мати, мама, матуся… Скільки ласки таїть це магічне слово, бо називає людину, яка завжди для нас найближча, найдобріша, найкраща, наймиліша. її очі супроводжують дочок  і синів у далекий життєвий шлях, материнська ласка гріє нас до старості.

 

Вірш  « Подяка матерям»

Відео «Поздравление »

 

 

 

      

 

 

Начало форм

 

doc
Додано
12 листопада 2020
Переглядів
1216
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку