Сайти, розміщення інформації на сайтах. Навігація по сайтах.

Про матеріал
Тема уроку для 5 класу. Сайти, розміщення інформації на сайтах. Навігація по сайтах.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сайти, розміщення інформації на сайтах. Навігація по сайтах.

Номер слайду 2

Повторення вивченого. Що таке браузери, та їх призначення?Які бувають види браузерів?Які найпопулярніші браузери ви знаєте?Які осбливості мобільних браузерів?

Номер слайду 3

Інтернет. В Інтернеті зібрані відомості з усього світу. Там можна відшукати словники, енциклопедії, твори різних письменників, музику. Можна подивитися фільми, послухати радіопередачі. Дізнатися про погоду, останні новини, результати спортивних змагань, репертуари . театрів, програми телепередач.

Номер слайду 4

Сайт. Усі ці відомості розміщують на сайтах. Кожен сайт має свою адресу в Інтернеті, за якою його можна знайти. Сайт – це група пов’язаних між собою веб-сторінок. Як правило, сторінки сайта поєднані єдиним оформленням і змістом.

Номер слайду 5

Сайт. Веб­сторінка – це електронний документ, підготовлений для розміщення в мережі Інтернет. Веб­сторінка може містити текст, малюнки та інші дані, а її основним елементом є гіперпосилання.

Номер слайду 6

СайтЄ спеціальні сайти про тварин, рослинний світ. Є сайти бібліотек,інтернет магазини,соціальні мережі,сайти наукової тематики,сайти про ігри та інших тематик. На сайтах можна подивитися картини з колекцій відомих музеїв світу. Навіть з дому не треба виходити.

Номер слайду 7

Сайт. Шапка сайту – це верхня частина сайту, що зазвичай включає назву компанії, логотип, панель навігації, основні контактні дані.

Номер слайду 8

Сайт. Меню сайту. Меню сайта - це набір гіперпосилань (пунктів меню), що використовуються для навігації по веб-сайту. Меню в основному відображаються в вигляді ієрархічного списку посилань.

Номер слайду 9

Сайт. Головна сторінка - початкова сторінка вебсайту, яка, зазвичай, надає відомості про тематику вебсайту та матеріали, які можна побачити на подальших сторінках (дозволяє переглянути зміст вебсайту). Відкривається першою

Номер слайду 10

Сайт. Контент сайту (наповнення)- це вся інформація, що на ньому розміщена (тексти, відео, аудіо, зображення, фотографії). Дизайн веб-сайту - це проектування інтерфейсу для сайту, його структури і оформлення.

Номер слайду 11

Інтеренет-порталІнтернет-портал (англ. - головний вхід, ворота) — це веб-сайт, що надає користувачеві Інтернету в рамках одного веб-сайта різні послуги, такі як пошта, пошук, новини, форуми, обговорення, голосування тощо. На порталі зібрані посилання на інші сайти, зазвичай об'єднані однією темою Наприкла, освітній інтрнет-портал,за допомогою якого учні можуть поспілкуватися з цікавими співрозмовниками, взяти участь у Міжнародних освітніх програмах, знайти відповіді на серйозні чи дотепні запитання, отримати нові знання або пограти в ігри.

Номер слайду 12

Сайт. Сайт можна порівняти з книжкою. Як і книжки, сайти складаються зі сторінок. Сторінки сайта називаються веб-сторінками.

Номер слайду 13

Гіперпосилання. Кожен сайт має головну сторінку, з якої можна потрапити на інші сторінки цього сайта або на сторінки інших сайтів. Сторінки сайта містять тексти, малюнки, фотографії тощо. Деякі слова, фрази і зображення є гіперпосиланнями до інших сторінок. Треба встанови на них вказівник мишкі, клацнути ліву кнопку миші, і на екрані з'являється інша сторінка.

Номер слайду 14

Гіперпосилання. Гіперпосилання – це фрагмент тексту, малюнок або кнопка, клацнувши по якій, можна відкрити інший об’єкт або перейти на наступну веб­сторінку. Коротко можна сказати, що це елемент веб­сторінки, який має посилання на інший об’єкт.

Номер слайду 15

Гіперпосилання. Гіперпосилання у вигляді кнопки

Номер слайду 16

Гіперпосилання

Номер слайду 17

Гіперпосилання(гіпертекст)Гіпертекстове посилання (гіперпосилання) — це об'єкт у документі, за допомогою якого можна перейти до іншого фрагмента цього ж документа або до іншого документа. Гіперпосиланням може бути фрагмент тексту або графічне зображення. Зазвичай, гіперпосилання виділяються кольором або підкресленням. При підведенні до гіперпосилань вказівника він набуває вигляду скриншот. Якщо вибрати гіперпосилання, то відбудеться перехід до іншого місця в цьому ж документі чи до іншого документа. Сукупність усіх веб-сторінок розміщених у мережі інтернет, називають послугою WWW(від англійського World Wide Web, що в перекладі означає всесвітне павутиння).

Номер слайду 18

Сайт. Гіперпосилання. Якщо схематично зобразити звязки між веб сторінками,то малюнок нагадуватиме павутину.

Номер слайду 19

Адреса сайта. Адреса сайта може починатися з літер WWW, що вказує на послугу,потім йде його назва, з коротким позначення м країни у кінці. Усі складові адреси відділяються крапкою.

Номер слайду 20

Адреса сайта

Номер слайду 21

Сайт. Ми можемо дізнатися кому належить сайт і в якій країні його зареєстровано за допомого спеціального сервісу Who is https://www.godaddy.com/uk-ua/whois

Номер слайду 22

Домен. Імя сайту. Доменне ім’я або домен — це ім’я сайту. Ви вводите його в адресному рядку веб-переглядача, коли хочете перейти на сайт. Адресний рядок виглядає так: Доменні імена вигадали, щоб було зручніше знаходити сайти в інтернеті. Раніше потрібно було запам’ятати цифрову адресу сайту, щоб відкрити його у веб-переглядачі. 

Номер слайду 23

Навігація сайту. Навігація по сайту - це система, за допомогою якої відвідувач орієнтується на сайті, переходить на сторінки другого рівня вкладеності(гіперпосилання), шукає потрібну інформацію.

Номер слайду 24

Сьогодні ми дізналися. Що таке сайт. Що таке гіперпосилання. Що таке веб-сторінка. Що таке навігація сайту. Що таке адреса сайту

Номер слайду 25

Дякую за увагу!

pptx
Додано
4 жовтня 2022
Переглядів
2406
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку