Сценарій до Дня пам'яті та примирення, Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та 75-ї річниці вигнання нацистів з України

Про матеріал

Сценарій відзначення Дня пам'яті та примирення, Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та річниці вигнання нацистів з України

Перегляд файлу

Сценарій відзначення у 2019 році

Дня пам'яті та примирення, Дня перемоги над нацизмом у

Другій світовій війні та

75-ї річниці вигнання нацистів з України

Голос на фоні музики:

Друга світова війна -  вона все далі і далі від нас, ми всі знаємо, що вона була страшною та кривавою, що загинула на ній невимовна кількість мільйонів людей, які просто хотіли жити…  Ви знаєте наскільки тяжкою вона була, ви пам’ятаєте фронтові пісні, ви ще відчуваєте присмак фронтової каші.  Знаєте  ви -  старше покоління, але чи знають про неї теперішні хлопчики та дівчатка?

Традиційно 9 травня  відзначається  День пам'яті та примирення, День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та в цьому році вже 75-ї річниця вигнання нацистів з України.

Сьогодні до нас завітали ветерани та діти Другої світової війни ті, хто в воєнний час зустрічав свою юність, дивлячись в очі ворогу.

 

 

 

та найдопитливіші учні гімназії.

Один день війни... Чого він коштував – знає тільки той, хто пережив його, хто переживає його знову і знову все своє життя. Що відчували діти, котрі вмить стали дорослими? Про це нам сьогодні розповість очевидець тих сумних подій: _______________________________________________________________________

(питання від учнів)

Для наших дорогих гостей прозвучить поетичний подарунок від  _____________

 

( вірш від учениць)

Пісні живуть поруч з людиною вже багато тисячоліть. Вони — барвисті та різнобарвні: лагідні, урочисті, спокійні й запальні, сумні й жартівливі.

Під час війни фронтовим бійцям допомагала вижити пісня. Вона надихала солдат на подвиги, підіймала на бій та вела в атаку. Кожна пісня часів війни – це справжній шедевр, що має свою історію, героя та сюжет.

 

А чи добре ви пам’ятаєте фронтові пісні ми зараз дізнаємось…

(вгадай пісню за картинами + караоке)

Як добре, що ми зібрались у такій невимушеній обстановці всі разом за нашим круглим столом. Багато спогадів та історій ми почули сьогодні від наших ветеранів.

Та є що сказати і нашій адміністрації  (у лиці заступника директора з виховної роботи Валентини Петрівни Ігнатенко) та учням.

(подяка від учнів)

Наш земний уклін усім, хто виніс роки окупації та пекло концтаборів, тим, хто сьогодні піднімає з руїн і відроджує Україну. Ваша мужність, життєва мудрість, ставлення до ратного і громадянського обов'язку — це високий приклад для наслідування. Наш обов'язок — бути гідними вашого життєвого подвигу, утверджуючи мир, злагоду та суспільну гармонію на українській землі.

(фінальна пісня )

 

docx
Додано
26 листопада 2020
Переглядів
1239
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку