Сценарій квесту "Весна the best"

Про матеріал
Сценарій квесту "Весна the best" розрахований для дітей початкової школи. Краще його проводити на вулиці під час весняних канікул.
Перегляд файлу

Сценарій квесту на весняні канікули «Весна the best »

 

 

Час проведення :

Місце проведення:

 

Звучить весела музика, галявина прикрашена прапорцями та стрічками. Стоїть столик з водою та одноразовими стаканами для дітей. Майданчик поділено на декілька зон: ігрову, творчу, експериментальну, активну і т. д. Протягом розважального квесту дітям треба збирати квіточки, хто більше збере – той переміг. Квіточки  виготовлені з кольорового паперу. Кожен конкурс супроводжує музика.

На майданчик під веселу музику виходить ведуча.

Ведуча: Привіт, друзі!  Вас вітає ЦДЮТ «Сонях»!!!! Я вітаю всіх вас зі святом!!! Адже канікули – це найкрутіше свято! Сьогодні на вас чекають неймовірні пригоди! Я запрошую вас взяти участь у розважальному квесті «Весна the best ». Ну що, поїхали?

Ведуча: Друзі, сьогодні ми з вами будемо виконувати різні завдання, за кожне завдання ви будете отримувати квіточку. Хто назбирає більше квіточок той і переміг. Але спочатку давайте поділимося на команди, придумаємо назву команди та оберемо капітана.

 

(діти придумують назву команди, обирають капітана)

 

Ведуча: Готові до змагань? Тоді вперед!!!

1.Переправити м’ячі. (м’ячі, 4 коробки.)

Ведуча1: Перше завдання таке: команди стають у дві шеренги, з одного боку коробка з м’ячами, з іншого – пуста коробка. Вам треба переправити усі м’ячі  в пусту коробку без зайвих рухів. Тобто тільки за допомогою рук.

Ведуча: Молодці. Впоралися на відмінно!Команда – переможець отримує свою квіточку і ми продовжуємо наш веселий квест.

2. Погодувати кролика морквою. (кролики зроблені з картону, морква текстильна)

Ведуча: Друге завдання полягає у наступному: у мене є ось такі кролики, які вже зголодніли. Треба їх погодувати морковкою. У вас у кожного свій кролик, але корзина з морквою одна. Моркву можна брати лише по одній. Перемагає та команда, яка влучила кроликові у рота найбільше моркви.

Ведуча : (ведуча рахує скільки морквинок в кожному кролику). У цій грі перемагає команда …… Ось ваш квітка.

3. Вирізання на швидкість.

Ведуча: Що ж, а ми рухаємося далі. Наступне випробування для вас – творче, тому я запрошую вас за наші творчі столи. На столах прикріплені паперові стрічки з малюнком - ваше завдання якомога швидше вирізати малюнок. Ножиці лежать на столі. Якщо всі готові – тоді почали!!!(команди розташовуються уздовж столу по обидва боки:  з одного боку – одна команда, з іншого – друга, змагання йде наввипередки).

Ведуча 2: Давайте привітаємо переможця! Це команда….. ! Вітаємо! Ця квітка ваша!

4. Донести м’ячики ногами.

Ведуча: А тепер ми трошки порухаємося, тому що наступне завдання має назву «Донеси м’ячики ногами». Як ви вже зрозуміли, буде не легко. Тому я бажаю вам удачі та перемоги.                                                                                У вас на ногах спеціальна конструкція, за допомогою якої ви повинні перенести м’ячики.

Ведуча1: Молодці! Чудово впоралися із завданням! Квітку отримує команда…

 5. конкурс капітанів. Відгадай що це?

Ведуча : А тепер я оголошую конкурс капітанів. Будь – ласка, капітани, підійдіть до мене. Вам по черзі треба буде вгадати що лежить у коробці. (ведуча по черзі дає в руки учаснику гри предмет, учасник повинен озвучити що це.)(це може бути мука, сіль, горіх, камінь, макарони, крупа як варена, так і сира і т. д.)

Ведуча : Дякуємо нашим капітанам оплесками, вони гарно розважили нас. Капітан …..команди вгадав… предметів, а капітан команди…. …. предметів. Перемога та квітка дістається команді…..

6. Попасти у коло.

Ведуча: Наступне випробування для вас таке : на галявині лежать кола з паперу на яких зображені числа 10 20 30 очок, вам треба кидати м’ячики у ці кола , хто заробить  більше очок той і переміг.(ведуча записує результати кидків учасників).

Ведуча : А тепер давайте підрахуємо бали обох команд. За результатами підрахунків, команда…. набрала….очок, а команда…..очок. Квітку отримує команда…. Вітаємо!

7. «Боулінг» (збити м’ячем  наповнені водою пляшки)

 Ведуча : Що ж, друзі, а ми продовжуємо збирати квіти. І наступна гра має назву «Боулінг». Тож, приготуйтеся, а я  буду фіксувати ваші результати.

Ведуча :  За результатами конкурсу перемагає команда….. Квітка ваша!

Ведуча : Друзі, дякую вам за сьогоднішню зустріч. Мені з вами було драйвово! Ви чудово впоралися  із  завданнями, зібрали всі квіти . То ж настала пора оголосити переможця. Найбільше квітів зібрала команда…. Вітаємо. Дякуємо всім за участь, та чекаємо на вас знову. До зустрічі!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

doc
Додано
7 квітня 2021
Переглядів
1258
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку