Сценарій розважального свята "Осінній бал"

Про матеріал
Сценарій розважального свята стане у нагоді педагогу - організатору, чи класному керівнику, орієнтований на учнів 7 - 11 класів. Містить цікаві та веселі конкурси. Подарує позитивні емоції учасникам та дозволить їм розкрити свій творчий потенціал.
Перегляд файлу

Ведуча 1 : Добрий вечір, шановні гості!

Ведучий 2 : Ми раді вас бачити в цьому святковому залі.

Ведуча 1 : За вікном уже відлітають у вирій останні журавлині ключі, в прощальному танку кружляє багряне листя, облітаючи з дерев. Надворі осінь. Прекрасна чудова пора.

Ведучий 2 : Красива, багряна, золотокоса осінь розмалювала чарівним пензлем все навкруги : ліс , поля, став, садок. Красива осінь вишиває клени Червоним, жовтим, срібним, золотим. А листя просить: - Виший нас зеленим ! Ми ще побудем, ще не облетим.

Ведуча 1 : А листя просить : - Дай нам тої втіхи ! Сади прекрасні, роси – як вино. Ворони п’ють надкльовані горіхи. А що їм чорним ? чорним все одно.

Ведучий 2 : На початку ми познайомимо усіх присутніх з правилами нашого вечора.

Ведуча 1 : Просимо вимкнути звук ваших мобільних телефонів. Ви повинні почути шелест осіннього листя, пісню вітру, курликання журавлів.

Ведучий 2 : Ви повинні підтримати учасників - ваших однокласників.

Ведуча 1 : Ви повинні привітати шановне журі (оплески).

Ведучий 2 : Ви повинні дарувати один одному усмішки.

Ведуча 1 : Бути активними учасниками нашого вечора. Адже ми розпочинаємо наш Разом: Осінній бал ! -

Ведучий 2 : Сьогодні на святі ми повинні з декількох пар вибрати одну найкращу та присвоїти їм титул короля і королеви балу.

Ведуча 1 : Ми не знаємо, хто ними стане, проте ми знаємо, що вони чарівні, добре танцюють.

Ведучий 2 : Мають почуття гумору, щедро діляться зі своїми друзями успіхами і чарівною усмішкою.

Ведуча 1 : Щоб їм перемогти, потрібні ваша підтримка і допомога.

Ведучий 2 : Отож зустрічаємо! До нас на осінній бал завітали; _____________________________________________ 7 клас

_____________________________________________ 8 клас

______________________________________________9 клас

______________________________________________ 10 клас

______________________________________________ 11 клас

Ведучий 2 : Ну, просто дух захоплює від таких гарних пар! І це тільки початок!

Ведучий 2 : А зараз у присутності наших глядачів, мені хотілося б поставити просте риторичне питання :“А судді хто?”

Ведуча 1 : Що ж, це явний симптом того, що настав час представити журі нашого конкурсу - справжніх експертів,а також гостей нашого свята! (фанфари - 3) __________________________________________________________________

 

Ведучий 2 : Отже, журі представлено, гостей свята також, конкурсанти на сцені, а це означає, що попереду на нас чекає справжній феєрверк в низці конкурсів нашої програми.

Ведуча 1 : Шановне наше журі оцінює конкурси за п’ятибальною системою, та оголошує результати після кожних двох конкурсів. Якщо всі готові, ми розпочинаємо наш перший конкур під назвою « Відрекомендуй  себе». Першими відрекомендують себе пара з __________ класу

______ клас, ________клас, ____________ клас, ____________ клас.

Журі виставляє бали, а ми продовжуємо.

Ведучий 2: Другий наш конкурс –це класичний конкурс — в центрі залу ми поставимо стільці, кількість яких на один менше, ніж учасників. Поки звучить музика, всі танцюють навколо стільців, коли музика зупиняється, потрібно сісти на стілець. Кому не вистачить стільця, той вибуває. З кожним вибулим прибирають один стілець. Перемагає той, хто протримається до кінця. Всім зрозуміло? Отож починаємо!

Конкурс 2

Ведуча 1 Чудово пройшов наш другий конкурс і ми готові оголосити оцінки журі :

( оголошення балів )

Ведуча 2: Ким би не була жінка, вона завжди слідкує за модою. І необхідний аксесуар в доповненні до образу звісно ж СУМОЧКА!

Ведучий 1 : Наступний наш конкурс називається «Жіноча сумочка». Багато молодих людей ламають голову, в чому таємниця цього аксесуара, адже в потрібний час з нього можуть зۥявитися найцікавіші речі. Дівчата інколи самі не можуть зрозуміти, звідки в сумочці такий скарб, і не завжди швидко знаходять потрібну річ.

 Ведуча 2 : Давайте дізнаємося, які таємниці приховує цей аксесуар. В цьому конкурсі буде брати учать лише один представник від пари. І як ви вважаєте , це будуть хлопці чи дівчата ? …… Так . Це будуть хлопці.

Ведучий 1 : Увага. Слухаємо умови конкурсу. Зараз наші помічники роздають вам таблиці з буквами, в яких по горизонталі і вертикалі можна знайти назви речей, які можуть знаходитись у жіночій сумочці. На цей конкурс ми даємо вам 2 хвилини. Зрозуміло ? Хто знайде найбільшу кількість слів , та пара і отримає додаткові бали до загальної суми балів. Готові ? Час пішов .

Конкурс 3

Ведучий 2 : Поки хлопці намагаються вибороти додаткові бали для пари , наші вболівальники у цей час мають можливість допомогти заробити додаткові бали для своїх однокласників, даючи правильну відповідь на питання. Правильна відповідь – 1 бал. Першим відповідає той – хто першим підніме руку. Отож  поїхали.

Конкурс 4

  1. Скільки чудес світу? (7)
  2.  Найвища піраміда Стародавнього Єгипту? (Піраміда Хеопса)
  3. Яку гру в стародавній Індії називали грою царів? (Шахмати)
  4. Що означає вислів “Ахіллесова п’ята”? (Вразливий)
  5. Звичайно місяць закінчується 30 або 31 –им числом. У якому місяці є 28 число? (У кожному)
  6. Батько має 5 дочок і кожна дочка має брата. Скільки дітей у батька? (6)
  7. Як правильно сказати: 5+7=одинадцять чи одинадцять? (дванадцять)
  8. Хто спить головою вниз? (Летючі миші)
  9. Яку тварину в Індії вважають священною? (Корову)
  10. У Мамеда було 10 овець. Усі крім 9 здохли. Скільки залишилось овець? ( 9)
  11. Країна, в назві якої сховалась маленька конячка? (Японія)
  12. Який вид спорту називають “королевою спорту”? (Легка атлетика)
  13. Що буде з козою, коли їй виповниться 7 років (Піде восьмий)

Ведуча 1 :Чудово.Наші хлопці виконали завдання. Помічники зберуть відповіді. Просимо журі оцінити наш конкурс та додати конкурсантам бали, які заробили для них вболівальники. А ми в цей час  можемо відпочити і послухати пісню у виконанні _______________________________________________________________

Пісня

Ведуча 2 : Пісня чудова . Ти зі мною згодна ?

 

 Ведучий 1 : Так. І результати нашого конкурсу я гадаю теж будуть чудовими. Журі готове оголосити оцінки нашим парам ?

( оголошення балів )

 Ведуча 1 : Ми продовжуємо нашу програму.

Ведучий 2 : Наступний конкурс «Пантомііма ». У цьому конкурсі ми зможемо побачити, як наші пари розуміють один одного навіть без слів. Партнер виймає листочок, написане намагається показати мімікою, жестами. Партнерша повинна сказати, про що іде мова. Якщо вона не відгадує, можливість відповісти та отримати додатковий бал отримують інші конкурсанти. Умови конкурсу зрозумілі ? Починаємо . І починає пара  _________________ класу.

 Жеребкування

Конкурс 5

Ведуча 1 :Конкурс завершено, журі рахують бали, а у нас наступний конкурс, який називається «Модельєр» Для цього ми пропонуємо нашим хлопцям побути в ролі відомого дизайнера одягу і створити для своєї супутниці чудовий осінній наряд з … туалетного паперу! Перемагає той, хто створить найефектніший наряд за найкоротший час.

Конкурс 6

Ведучий 2 : А зараз просимо журі оголосити бали.

( оголошення балів )

Ведуча 1 Без сумніву, кожна з цих пар дійсно гідна стати першою. Але першою є тільки одна, яка сьогодні отримає титул “Король та королева - 2017”. І зовсім небагато часу залишилося до того моменту, коли ми про це дізнаємося.

 Ведуча 1 А зараз аступний конкурс, який називається «Сюрприз з сумки».  Ми маємо заздалегідь приготовану сумку зі смішними предметами, які можна надіти на себе. Зараз усі конкурсанти стають у коло.Кожен присутній під музику, по черзі, повинен дістати один предмет з сумки наосліп. Після цього він повинен надіти його на себе без переривання танцю. А хто почне перший витягувати одяг ми визначимо за допомогою жеребкування. Виграє та пара,  учаснику якої бракне одягу зі сумки.

Жеребкування

Отож починаймо.

Конкурс 7

Ведучий 2 :.Молодці!

Ведучий 2 :. Шановні пані та панове! Наш конкурс підходить до свого логічного завершення, а це означає, що вердикт журі готовий, і ось уже через декілька хвилин стане відоме ім’я переможців!

Ведуча 1 : Для оголошення результатів нашого конкурсу «Король та королева - 2017» та нагородження переможців запрошуємо на сцену голову журі _________________________

Виступ журі, оголошення переможців

(звучать урочисті фанфари)

Помічники підносять дипломи для вручення та  стрічки. 

 Ведучий 2 : Що ж, на жаль, навіть найчудовіший вечір добігає кінця, і від його закінчення нас відділяють тільки декілька хвилин. Тож давайте іще раз привітаємо наших учасників бурхливими оплесками!

Ведуча 1 : Ми вітаємо вас всіх. Нехай щастить вам у житті, чистих рос вам, мудрої думки, краси і нев’янучої вроди. Будьте завжди впевнені у собі . ВЕДУЧІ. До побачення! До нових зустрічей

 

 

1