Сценарій спортивного свята. Ми - майбутні олімпійці

Про матеріал
Сценарій спортивного свята. Ми - майбутні олімпійці. Розрахований для учнів 6-7 класів
Перегляд файлу

МИ – МАЙБУТНІ ОЛІМПІЙЦІ

(для дітей середнього шкільного віку)

 

Ведучі  (учні старших класів)

Команди учнів

Обладнання: шість фішок, дев’ять мячів для метання, шматок крейди, дві резинки для ніг, чотири мотузки, канат.

Перший ведучий. На прапорах не пишуть слів, але чоловіки й жінки, дорослі й діти, люди всієї землі знають, що п’ять різнокольорових переплетених кілець – це символ миру й дружби. Вони символізують чесну спортивну боротьбу, закликають спортсменів змагатися тільки на стадіонах і ніколи не зустрічатися на полях війн.

Другий ведучий.  Капітани команд, до прапору! Підняти прапор! Капітани піднімають прапор.  На майданчику з’являється спортсмен із факелом у руках. Він проходить повз команд і болільників.

Перший ведучий. Довгу дорогу долає Олімпійський вогонь. Його запалюють грецькі дівчата біля руїн Древньої Еллади. Багато разів переходячи з рук у руки, поспішав факел через весь світ, щоб досягти Олімпійського стадіону. Сьогодні ми також запалюємо олімпійський вогонь – символ миру й дружби народів планети.

Другий ведучий. Учасники Олімпійських ігор перед початком змагань завжди давали урочисту клятву, в якій зобов’язувалися дотримуватись правил ігор і чесно боротися за першість.

Перший ведучий. Давайте й ми дамо свою клятву:

Другий ведучий. Хто з вітром може зрівнятись?

Учасники змагань(разом) ми, олімпійці!

Перший ведучий. Хто вірить в перемогу, перешкод не боїться?

Учасники змагань(разом) ми, олімпійці!

Другий ведучий. Хто спортом своєї вітчизни гордиться?

Учасники змагань (разом) Ми, олімпійці! Клянемося бути чесним. Рекордів високих клянемось досягти!Клянемось!Клянемось!Клянемось!

Після цього ведучий оголошує про початок змагань і команди виходять на старт.

Представлення членів журі.

 

Перший ведучий. Ігри розпочинає конкурс «Стрімка естафета».

Під живу музику один гравець з кожної команди повинен оббігти розташовані на однаковій відстані (через два метри) спортивні фішки, оббігти фінішну фішку й таким же чином повернутися до команди.

Другий ведучий. Наступний конкурс – «Стрибунці».

Під живу музику один гравець кожної команди повинен зробити стрибки в довжину з місця. Для кожного наступного учасника стартом є місце приземлення попереднього.

Перший ведучий. А зараз  конкурс для уважніших – «Снайпери».

На підлозі креслять наземну мішень у формі сонечка. Учасники від кожної команди стають навколо мішені на відстані восьми метрів із м’ячиками. За сигналом ведучого учасники повинні по черзі вцілити в мішень. Судді рахують м’ячики й попадання. Перемагає та команда, яка зробить більше подолань.

Другий ведучий. Конкурс. «Естафета з резинкою».

За сигналом першим номерам команди одягають на обидві ноги резинку, яка стягує ступні ніг і примушує рухатися тільки стрибками. За сигналом ведучого гравці починають стрибками пересуватися до фінішу, потім таким же чином повертаються. Резинку натягують на наступного учасника. Перемагає та команда, яка закінчить естафету першою.

Перший учасник. А зараз конкурс «Спритні й вправні».

Перед командами на визначеній відстані натягнуті мотузки. Гравцям від кожної команди одну з них потрібно перескочити. Під другою пролізти, оббігти фішки й таким же чином повернутися до своєї команди. Враховується швидкість і правильність виконання.

Другий ведучий. Запрошуємо наших півнів капітанів взяти участь у конкурсі «Бій півнів».

Посередині залу креслять коло. До участі запрошують капітанів команд. Завдання гравців – стоячи в колі на одній нозі, виштовхнути супротивника з кола. Конкурс відбувається під жваву музику.

Перший ведучий. Останній конкурс – «Перетягування каната» - об’єднає усіх гравців.

Під живу музику починається конкур перетягування каната. Дві команди розпочинають перетягувати канат. Виграє команда, яка перетягне канат на свою половину.

Другий ведучий. Ось і добігло кінця наше свято! Ми чуємо, як лунають фанфари, судді готові оголосити імена переможців.

Лунають фанфари, судді оголошують і нагороджують переможців.

docx
Додав(-ла)
Валюх Катерина
Пов’язані теми
Фізична культура, Сценарії
Додано
25 лютого 2019
Переглядів
791
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку