Сценарій свята "День іменинника"

Про матеріал

В кожної дитини є особливе свято, на яке вона чекає кожного року. Діти мріють, що саме цього року пройде воно незвичайно красиво. Готується вся сім'я. Адже, у Андрйка чи Галинки сьогодні День народження. Подарунки, солодощі і звичайно - торт. Це свято я проводила для своїх діток. Дні народження у них в різні пори року. Особливо образливо тим, хто народився влітку. Це свято для всіх іменинників і тому воно незвичайне. Проведіть його із своїми дітками, думаю вони будуть щасливі.

Перегляд файлу

 

 

 

 

 

 

 

C:\Users\Андрей\Favorites\Pictures\32_ls.1537532272.jpg

 

підготувала вчитель початкових класів

 Мельник Наталія Степанівна

 

 

 

 

Тема : День іменинника

Мета:  показати дітям  , що день народження у кожної людини своє і це особливе свято,  воно не залежно від різних умов повинно відзначатися в сімї і так, щоб дитина пам’ятала про нього цілий рік;долучати дітей до спальності розвивати творчу фантазію , естетичний смак; сприяти розвитку позитивних емоцій, згуртовувати колективґ

Обладнання: стрічки, сердечка, повітряні кульки, торт , свічечки, легка музиа

Хід свята

Вчитель. День народження таке радісне і довго очікуване свято. Кожен святкує його по – своєму, але кожен чекає його цілий рік , сподіваючись, що пройде воно найнесподівано,  обов’язково із сюрпризом  і подарунками.

( Грає музика і діти заходять до залу у святковому одязі.  По центру стоїть великий торт із свічками. Діти сідають навкруг торта на стільчики. Звучить пісня « День народження»( із мультфільму про крокодила Гену) Діти співать. Потім кожен розповідає про свій День народження)

Наталя. Я народилася осіннього сонячного ранку. Кожен прохід осені для мене радість. Адже 11 вересня у мене День народження. Коли я зранку прокидаюсь мене вітають тато і мама. Цілують і дарують мені подарунки.

Денис. А моє День народження 3 жовтня. Листя на вулиці починає жовтіти і опадати ніби різнокольоровий килим. Цього дня щороку приїздить до нас бабуся. Вона привозить багато смаколиків і дарує мені машинку, кожного разу іншу. Як я люблю цей день.

Танець « Коко джамбо»

Миколка. А моє День народження особливе, бо вночі приходить Святий Миколай і приносить дітям свої подарунки. Те, що й до мене завітає я не сумніваюся, а ще я чекаю подарунків від своїх старших братиків  матусі і тата. Це найкращий день у цілому році.

Влад. Коли на вулиці холдно, гуляють віхоли і заметілі святкую я свій День народження. Снігом замітає прокидані доріжки, пора санчат і ковзанів у  нашій оселі панує святкова атмосфера, адже сьогодні свято, моє свято. Поспішають сестрички, готуючи для мене великий смачний торт.

Пісня « Подарунок» ( співає дівчинка і мама)

Христинка. А моє свято теж взимку, коли земля спить під мякою сніговою ковдрою. Ця ковдра біла – біла і так виблискує на сонці. І хоча за вікном зима, я люблю свій День народження. В хаті панує тепла, святкова атмосфера. І здається нічого кращого не має, як наша маленька кухня, де ми і святкуємо. Ніжна матуся, дбайливий татусь, мої брати і сестрички.

Павлік. А мій День народження в лютому, коли проходять і неочікувані відлиги і раптові хуртовини. І хоча зима ще не здає свої позиції горобчики вже співають по – весняному і пють водичку із розсталих калюжок. Про моє свято знають всі і бабуся із самого ранку готує смачні страви на святкування. І дідусь, який носить дрова, щоб було тепло в оселі і мої батьки , які дивляться з любовю і радістю і сестричка з братиком, яі мовчки заздрять, адже до їх свята ще чекати  і чекати.

Пісня – танець» Повторялка» ( Шакіра « Вака, вака»)

Аня.  Коли пробуджується природа від зимового сну і зацвітають перші весняні квіти народилася я. Чекаю з нетерпінням, коли зазеленіє травича, прокурличуть журавлі , повертаючись  додому.  Моя хресна принесе повний пакет солодощів: цукерок, печива, зефіром, вафлі, горішків, шоколаду.

Наталя. А мій День народження випадає на квітень, коли в лісі буяє анемона , біля осель цвітуть всіма барвами фіалки, первоцвіти та барвінок. Який приємний аромат лине від цих квітів. Першим вітає мене братик Сашко, потім татусь, а далі  матуся і дідусь.

Пісня « Усмішка».

Назар. А я народився в пору, коли буяє весна, співають птахи і цвітуть сади. Коли хочеться співати і радіти. До сонечка повертають свої голівки тюльпани і ніжні нарциси. Татусь і братики готують подарунки, а матуся готує солодощі.

Сашко. Своє народження я святкую, коли стоять жаркі дні,коли ночі короткі, коли гримить грім  і гудуть бджоли. Я  - літній хлопець. Достигають хліба і пахне першими літніми яблуками. Ми з татом ловимо рибу, приїжджає бабуся з дідусем і багато подарунків.

Танець « Дощик» ( танцюють дівчатка)

Вчитель. В кожній родині дитина чекає на солодкий подарунок – торт. Задуває свічки. Давайте всі разом задуємо свічки на нашому торті і загадаємо бажання. (Діти всі разом задувають свічки на нашому великому торті і кожен для себе загадує бажання, не називаючи його)

Звучить пісня « Ти і я, моя сімя»

 

 

 

 

docx
Додано
24 жовтня 2018
Переглядів
4671
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку