Сценарій вітання вчителів з професійним святом

Про матеріал
Лаконічний сценарій вітання вчителів з професійним святом стане у нагоді педагогу - організатору чи класному керівнику. Увагою охоплені усі педагогічні працівники. Ведучими можуть бути учні 8-11 класів. Свято подарує усмішки та позитивні моменти.
Перегляд файлу

ведуча. У партитурі вічного буття, яку ніколи двічі не зіграти, є дні, яким судилось забуття. А є прекрасні незабутні дати.

 

  ведуча. Сьогодні саме такий день. І ми раді вітати вас, дорогі наші вчителі, щирі друзі та вірні наставники.

 

ведуча. Один раз на рік, у найпрекраснішу  пору, коли шелестить падолистом осінь, у лузі снує мереживо бабиного літа, а над землею пломеніють різнобарвні квіти, приходить ваше свято — День вчителя.

 

 ведуча. Один раз на рік ми кажемо вам: із професійним святом! З Днем працівників освіти!»

 

ведуча. Тож нехай вам привітно всміхаються діти, поважають вас їхні батьки, а ви назавжди залишитесь у дитячих серцях мудрими вчителями, добрими порадниками, щоб вони завжди горнулися до вас.

 

 ведуча. Хай успіхи й перемоги окрилюють вас у нових звершеннях і здобутках, а досягнуте стверджує віру в добро і любов. Хай родинне тепло затишок оберігають вас, а ваші палкі устремління та діяння несуть у світ лише мир і злагоду.

Відео вітання

ведуча. Вам, людям нелегкої, але такої необхідної професії, ми складаємо сьогодні величальні слова подяки.

 

ведуча. Із безлічі професій на землі, які вже є,  яких ще будуть вчити – є головна, як віщий, сущий хліб, і назва цій професії — Учитель.

 

Ведуча. У народі існує притча. Коли народжується дитина, Господь благословляє її своєю рукою. Покладе на голову – мудрою буде, на серце – милосердною, на руки – майстром. А цій людині Господь одночасно поклав руку на голову, серце, руки. Ім’я цієї людини – Вчитель.

 

Ведучий. Шановні вчителі! У першу неділю жовтня у вас професійне свято. Сьогодні ми хочемо сердечно вас привітати з Днем вчителя.

 

Ведуча. Дуже часто вчителі, як і люди інших професій,  задають собі питання, а чи правильний я вибрав життєвий шлях. Не кожен вчитель проходив тест на професійні навики.  Тому пропонуємо його вам пройти зараз.

 

Ведучий. Ваше завдання відповідати лише так або ні. Відповіді можете записати на аркушах.

1. Ви несете з дому до школи все, що може вам знадобитися на робочому місці. Так чи ні?

2.  Ваша сім'я принесена в жертву освіті, вона теж працює з вами, хоча і не числиться у штаті. Працюють, тихо жаліючи вас, а інші – проклинаючи школу. Так чи ні?

3. Люди, далекі від освіти, не розуміють, коли ви говорите про своїх 10 дітей і 20 батьків. Так чи ні?

4. Ви ніяк не можете визначитися з 1 вересня – приймати вам вітання або співчуття. Так чи ні?

5. Кожна неформальна зустріч з колегами неминуче переростає в міні-педраду, незважаючи на те, що ви весь час присягаєтесь про школу не говорити. Так чи ні?

 

Ведучий.6. Чужих грошей у вашій сумочці завжди більше, ніж своїх. Так чи ні?

7. Ви схоплюєтеся серед ночі, щоб записати чергову геніальну ідею до завтрашнього уроку. Так чи ні?

8. Ваш будинок вже задихається від вазочок і інших непотрібних дрібничок, викинути які вам не дозволяє совість – подарунки ж. Так чи ні?

9. З вами вітається половина району і ця ж половина оцінює як ви, де ви і з ким ви? Так чи ні?

10. Ви вмієте фарбувати, клеїти, забивати цвяхи, лагодити меблі, працювати до ранку, умовляти, прощати, ходити на роботу хворим і входити в чиєсь становище. Так чи ні?

 

Ведуча. Якщо у вас вийшло 5 і більше «так», -  вітаємо. Ви – справжній вчитель.

 

 ведуча. Дорогі наші вчителі! Сьогодні ми хотіли б, щоб ви на цей короткий час забули про свої повсякденні турботи і разом з нами провели приєм­ні хвилини відпочинку.

Відео один день з життя вчителів

 

 ведуча. Вам, людям, котрі живуть школою, працюють у ній, розуміють її проблеми, завжди шу­кають щось нове, пропонують актуальне та орієнту­ються на майбутнє, і присвячуємо наш виступ.

 

 ведуча. Сьогодні День учителя.

 В цей день ми кажемо звичайними словами:

 Людського щастя вам, нових ідей,

Хай добра доля завжди буде з вами.

 

 ведуча. Шлях пошуку, науки і дерзань —

      Таку обрали ви в житті дорогу.

Тож здійснення всіх ваших сподівань,

Щоб ви відчули радість перемоги.

 

ведуча. Високих злетів, творчих перемог

Ми щиро вам усі бажаєм нині,

ї ще багато літ хай дасть вам Бог

Трудитись у шкільній нашій родині.

 

 ведуча. У народі вас любовно називають «ар­хітекторами дитячих душ», бо день за днем, місяць за місяцем, рік за роком своїми знаннями та вмін­нями, батьківським ставленням до юних ви будуєте світлий храм нашої особистості.

 

Відео крила

Ведучий.   Наші вчителі – найкращі. Вони заслуговують на слова вдячності, любов, а також на нагороду. Вперше в історії  нашої школи у День вчителя ми проведемо церемонію нагородження  премією… « Золотий бублик»!

 

Ведуча.      А чому « Золотий бублик»? Я знаю, що є премія  «Оскар», «Ніка»,

«Тріумф», А наша – « Золотий бублик» ?

 

Ведучий.  Ну як це чому? Хіба ти не розумієш? Бублик – це хліб, хліб – усьому голова, як і наші вчителі.

 

Ведуча. Так!  А мені бублик  нагадує обручку, яка не має ні початку, ні кінця!

 

Ведучий. А до чого тут обручка, яке відношення вона має до наших вчителів?!

 

Ведуча. Хіба ти не розумієш?  Той, хто обрав цю професію вчителя, наче одружився з нею.  Школа – це  їх друга половина.

 

Ведучий. Уявляю, як потерпають від цього  їх перші половини. А мені бублик нагадує  нагороду, яку отримує від суспільства майже кожний з них.

 

Ведуча. Не зрозуміла, про яку це ти нагороду?

 

Ведучий.  Як про яку? Ну про ту, про дірку від бублика!

 

Ведуча. Ні, ні! Ніяких дірок! Сьогодні тільки «Золоті бублики», які символізують нашу любов та повагу, наше захоплення  та пошану, нашу увагу  та вдячність!

 

Ведучий.   Шановні вчителі, заздалегідь перепрошуємо, що наші бублики будуть не з золота. Ну ви ж розумієте, що у часи всесвітньої  економічної кризи золото дісталось іншим…

 

Премію «Золотий бублик» отримує директор школи Ольга Іванівна за вмілу організацію шкільного життя.

 

Ведуча Премію «Золотий бублик» отримує заступник директора з навчально – виховної роботи Люба Ярославівна  та заступник директора з виховної роботи Ольга Петрівна  за те, що добре справляються з обов’язками правої руки директора.

 

Ведуча….вчителі української мови та літератури Галина Миколаївна та Орися Іванівна  – ви навчили нас бути справжніми патріотами своєї держави;

 

– вчителі математики Лариса Леонівна та Ольга Іванівна  – ви допомогли нам стати логічними і послідовними у своїх діях і починаннях;

 

Ведуча  вчитель фізкультури  Михайло Йосифович – ви зробили нас стрункими, красивими, здоровими;

 

– педагог-організатор Марія Ігорівна – ви зробили наше шкільне життя цікавим та веселим;

 

Ведуча– вчитель трудового навчання Андрій Андрійович – ви зміцнили наші руки, зробили їх золотими;

 

– вчитель біології Ольга Іванівна – ви навчили нас любити природу, берегти її красу і чистоту;

 

Ведуча– вчителі інформатики Іван Петрович та Леся Володимирівна  – ви зблизили нас із сучасністю – відкрили вікно до світу комп’ютерних технологій;

 

– вчителі зарубіжної літератури Люба Ярославівна та Ольга Петрівна – ви розвинули в нашій душі поетичність і красу, любов до прекрасного;

 

Ведуча– вчитель іноземної мови Галина Михайлівна та Людмила Миронівна — ви дали нам друге життя, адже скільки людина знає мов, стільки разів вона й живе!

 

-         Вчитель хімії Марія Михайлівна, - ви розповіли нам Усі хитрощі про речовини

 

-         ВедучаВчитель музики Ростислав Ігорович  – ви привили нам любов до пісні

 

-         Вчитель фізики Іван Степанович  - Про силу тяжіння життя,Про електрику, механіку і силу мас -І про складні закони фізики

Ви так дбайливо, старанно вчили нас!

 

-         ВедучаПрактичний психолог Оксана Ярославівна – ви вчите нас не сваритись, вміти вчасно помиритись.

-         Бібліотекарю школи- Лесі Миронівні - Ви відкриваєте ворота в країну знань і з мовчазних полиць добуваєте тепле слово для освіти спраглих душею.

 

ВедучаВчитель Захисту Вітчизни Олександр Петрович – ви вчите нас бути справжніми патріотами своєї Батьківщини.

 

 – вчителі початкових класів Марія Антонівна, Святлана Тадеївна, Ольга Петрівна, Юлія Михайлівна  -  разом із вами ми зробили перші кроки на шляху до освіченості.

 

-         Вчителів – ветеранів праці __________________________________________________________________________________________________________________________________

Ну і премію дамо техперсоналу – вони теж заслужили.

 

Ведуча. Дорогі вчителі. Нехай в оселях ваших завжди панує злагода, в серцях - добро, в помислах -  мудрість, у засіках - достаток. А нелегка педагогічна нива колоситься рясним урожаєм людської вдячності.

 

Ведучий. Ми Вас всіх лю-би-мо!

Відео жартівливе

 ведуча. Недарма кажуть, що письменник живе у своїх книжках, скульптор — у створених ним скульптурах, а вчитель — у думках і справах своїх учнів. Тому кожна людина з почуттям вдяч­ності згадує рідну школу і своїх духовних настав­ників — учителів, адже в кожному прожитому дні було щось неповторне, незабутнє, таке, що залишає в душі свій відбиток.

                                            

 Ведуча. Ще раз вітаємо вас, шановні вчителі, з професійним святом. Щиро віримо, що невдовзі освітянська галузь вийде на нові обрії, туди, де пра­ця вчителя буде оцінена належно.

 

Ведуча. Збережіть у душі тверду віру у світ­лу зорю України, що довірила вам свій найдорожчий скарб — наших дітей, наше майбутнє!

Відео привітання

ведуча. Учителю! Ти — слава України,

Всіх звершень людства

Непогасна грань.

В тобі народ пізнав усі глибини,

Ти розквітаєш кетягом калини

У майбуття, злото-блакитну рань.

 

 ведуча. Учителю! Ти є і будеш вічно,

Як хліб, як меч і як знамен акорд,

Бо ти — любов жертовна і велична,

Бо ти — землі незаймана криничність,

Бо ти — в народі і в тобі — народ

 

Ведуча. На цьому наше свято завершено. Міцного вам здоров’я на многая і благая літа!

Многая літа

1

 

docx
Додав(-ла)
Бобак Марія
Додано
21 лютого
Переглядів
44
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку