Що? Де? Коли? виховний захід

Про матеріал
Виховний захід по мотивам гри Що?Де?Коли? Інтелектуальний телевізійний клуб „ Що? Де? Коли? “ був створений у 1975 році відомим телеведучим Володимиром Ворошиловим. Гра дуже швидко стала популярною. Свою версію я пропоную вашій увазі . Познайомимося із правилами - В кожному раунді гравцям пропонується 1 питання - Роботою кожної команди під час гри керує капітан, саме він приймає рішення і називає гравця, який буде відповідати. - На обміркування кожного запитання дається 1 хв, на обдумування кожного з п’яти запитань серії „ Бліц “ – 5 сек. - Початок і кінець обдумування фіксується ударом гонгу. - Команда, яка хоче відповісти на запитання до закінчення виділеної для обговорення хвилини, має підняти картку з назвою команди і припинити обговорення. - У випадку правильної відповіді на питання команда отримує 1 бал, також по одному балу отримує команда за кожне з п’яти питань серії „ Бліц “ .
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Познайомимося із правилами- Роботою команди під час гри керує капітан, саме він приймає рішення і називає гравця, який буде відповідати.- На обміркування кожного запитання дається 1 хв, на обдумування кожного з п’яти запитань серії „ Бліц “ – 5 сек.- Початок і кінець обдумування фіксується ударом гонгу. - У випадку правильної відповіді на питання команда отримує 1 бал, щоб отримати 1 бал за Бліц потрібно відповісти на всі питання.

Номер слайду 3

12345678бліц11 Чорний ящик12

Номер слайду 4

Питання 1 Одного разу в магазині шестикласник купив 6 ручок, декілька аркушів по 90 копійок і 3 олівці. Продавець дав хлопчику чек на суму 40 грн 10 коп. „ Ви помилились “,- сказав йому шестикласник, як тільки подивився на рахунок. Продавець здивувався, як хлопчик, не рахувавши, помітив помилку. Перевірка показала, що хлопчик був правий. №2 Увага! Питання. Як хлопчик помітив помилку ?Відповідь. Сума повинна бути кратною 3.

Номер слайду 5

Питання №2 Шановні знавці. Ви вмієте обчислювати дуже складні приклади. А чи під силу вам таке завдання: 245·240·235·230· …·(-180)·(-185)·(-190)?Відповідь. 0 ( один із множників цього добутку дорівнює нулю, тому добуток дорівнює нулю).

Номер слайду 6

Питання №3 Увага. Англійський математик, Абрахам де Муавр, , в літньому віці помітив дивну властивість свого сну. Як з’ясувалося, з плином часу тривалість його сну збільшувалася рівно на 15 хвилин. Вчений навіть обчислив день, коли його сон мав би тривати 24 години - це 27 листопада далекого 1754. Слухаємо питання. Що сталося в цей день - 27 листопада 1754 року в житті вченого. Відповідь. Того дня Абрахам де Муавр помер.

Номер слайду 7

Питання №4 Це слово має латинське походження, що означає „ льон “, „ лляна нитка “, „шнур “, „ мотузка “. Назвіть це слово так, як ми його вживаємо в математиці. Відповідь. „ Лінія “

Номер слайду 8

Питання №5 Він буває гострим,тупим, ним наказують у дитинстві. Про що йде мова? Відповідь. Кут

Номер слайду 9

Питання №6 Назвіть криву, яка в той же час є літературним терміном . Відповідь. В літературі цим словом називають перебільшення, а в математиці – графік однієї функції, що складається із двох віток. Це гіпербола.

Номер слайду 10

Питання №7 Питання! Яка математична дія забезпечує ріст органів живого організму? Відповідь. Ділення.

Номер слайду 11

Питання 8 Шановні гравці. Що ви розумієте під словами: тьма, тьма-тьмуща.(темрява, дуже темно, багато, дуже багато). З’ясувалося, що ці слова означали у старовину на Русі конкретні числа. Ці числа зустрічаються в усній народній творчості. У казці "коник-горбоконик" ми зустрічаємо наступні слова: "Приїжджаю - тьма народу! Ну ні виходу, ні входу!". Увага! Питання! Скільки це – тьма і тьма-тьмуща. Відповідь. Тьма – 10 000, тьма-тьмуща – 10 000 *10 000 =100 000 000

Номер слайду 12

Бліц На обдумування кожного з п’яти запитань серії „ Бліц “ дається 5 секунд. 1. Як називається відрізок, що сполучає центр кола з точкою на колі? ( Радіус )2. Яку частину року становить літо? ( Четверту ) 3. Як називають знаки, які використовують для запису чисел? ( Цифри ) 4. Яке число в народі вважають нещасливим, приписуючи йому якісь ,, магічні сили ”, і часто називають ,, чортовою дюжиною ”? ( 13 ) 5. Яке число не впливає на добуток? ( 1 )

Номер слайду 13

Питання №10„Чорний ящик “№10. Увага! Чорний ящик! Прилад за допомогою якого будують графік функції у = 4х – 1. Увага! Питання! Що лежить в чорному ящику?Відповідь. Лінійка.

Номер слайду 14

Питання 11 Напевне на уроках фізики і хімії вам доводилось наливати в циліндричну посудину рідину? Як дізнатись без всіляких приладів, чи половину діжки наповнено водою чи ні?Відповідь. Нахилити діжку так, щоб рівень води прийшовся до краю діжки. Якщо вища точка дна лежить також на рівні води, то половину діжки наповнено водою.

Номер слайду 15

Питання 12Ім’я якого відомого математика складається з трьох складів. Перший склад – число, другий – нота, а третій – одне з імен єгипетського бога сонця. Відповідь. Піфагор.

pptx
Додав(-ла)
Приймак Любов
Пов’язані теми
Математика, Презентації
Додано
22 березня 2023
Переглядів
227
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку