Що таке робототехніка

Про матеріал
Розробка містить матеріал для уроку інформатики у 4 класі на тему "Що таке робототехніка"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Що таке робототехніка. Підготувала вчитель інформатики Ірина Дзівалківська

Номер слайду 2

Останнім часом у наші домівки ввійшли комп’ютери, «приховані» в різноманітних побутових пристроях: пральних машинах, мікрохвильових печах, кавоварках та інших. В усіх цих пристроях є маленький комп’ютер – мікропроцесор, який керує їхньою роботою. З року в рік електронної техніки стає більше, і це сприяє розробленню засобів для централізованого керування такими пристроями.

Номер слайду 3

Розумний будинок. Це приміщення, у якому приєднання приладів до комп’ютерної мережі дозволяє керувати ними за допомогою персонального комп’ютера та надає віддалений доступ до них через інтернет.

Номер слайду 4

Роботи Серед пристроїв із вбудованими комп’ютерами особливе місце займають роботи. Історія їх виникнення дуже давня. Вважається, що перших механічних роботів було створено понад 2 тисячі років тому.

Номер слайду 5

Робототехніка Робот – автоматичний пристрій, призначений для виконання певних дій за заданими алгоритмами. Конструюванням і програмуванням роботів займається прикладна наука – робототехніка. Сьогодні роботи працюють у різних галузях людської діяльності, замінюють людину на важких і небезпечних роботах.

Номер слайду 6

Штучний інтелект. У наш час активного розвитку набувають дослідження, пов’язані зі штучним інтелектом. Штучний інтелект опікується проблемою, як за допомогою комп’ютерів розв’язувати завдання, які потребують людського розуміння. Одним із напрямів розвитку штучного інтелекту є створення інтелектуальних роботів.

Номер слайду 7

Виконай тестові завданняhttps://naurok.com.ua/test/scho-take-robototehnika-1425670.html

pptx
Пов’язані теми
Інформатика, 4 клас, Розробки уроків
НУШ
До підручника
Інформатика 4 клас (Морзе Н. В. та ін.)
Додано
12 квітня 2022
Переглядів
1954
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку