Сovid-19 - новий виклик людству.

Про матеріал
Презентація "Covid-19 - новий виклик людству " підготовлена з метою проведення просвітницької діяльності для профілактики захворювання Covid-19.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала вчитель біології Колесник Л. Г. COVID-19 Новий виклик людству

Номер слайду 2

ЩО ТАКЕ COVID – 19 Коронавірусна інфекція — вірусне антропонозне захворювання з групи гострих респіраторних вірусних інфекцій (ГРВІ), яке зустрічається в усі сезони року та характеризується ураженням верхніх відділів респіраторного тракту та незначно вираженою інтоксикацією із доброякісним прогнозом за винятком особливих варіантів — тяжкого гострого респіраторного синдрому (SARS, ТГРС), близькосхідного коронавірусного респіраторного синдрому та коронавірусної хвороби 2019 (COVID-19), спалах якої йде з пандемічним поширенням з 2019 року.

Номер слайду 3

ІСТОРІЯ ПОЯВИ КОРОНАВІРУСНОЇ ІНФЕКЦІЇДонедавна невідомий коронавірус 2019-n. Co. V підхопили майже 10 тисяч людей (дані на 31 січня 2020 року), із них понад 200 померли (переважно люди старшого віку, що вже страждали на інші захворювання, всі в Китаї). Всесвітня організація охорони здоров’я вже оголосила через спалах захворювання міжнародний надзвичайний стан. Низка китайських міст перебуває на карантині. Триває процес розробки вакцини проти вірусу. Науковці зі всього світу намагаються встановити походження 2019-n. Co. V, щоб розуміти, як зупинити його розповсюдження.

Номер слайду 4

ІСТОРІЯ ПОЯВИ КОРОНАВІРУСНОЇ ІНФЕКЦІЇКажани. На основі генетичних досліджень науковці вважають, що існує зв’язок між нещодавно виявленим коронавірусом 2019-n. Co. V і відомими раніше коронавірусами SARS і MERS. Симптоми зараження ними схожі: сухий кашель, слабкість, головний біль, лихоманка. Через те, що попередні інфекції мали тваринне походження, вчені припускають, що і в цьому разі тварини були джерелом поширення коронавірусу. Це можуть бути кажани, від яких, імовірно, поширився SARS. Китайські вчені, намагаючись встановити джерело походження SARS, 2017 року знайшли у провінції Юньнань печеру з кажанами, зараженими коронавірусом. Виявлений штам мав усі структурні елементи, що наявні у вірусі SARS, спалах заражень яким припав на кінець 2002 року і тривав до липня 2003-го. Тоді, за даними американського Центру контролю і профілактики захворювань (CDC), зараження зазнали понад 8000 людей, із них 774 померли.

Номер слайду 5

Щоб уберегти себе та своїх близьких, необхідно чітко дотримуватися відповідних рекомендацій. Не займайтеся самолікуванням і одразу звертайтеся до сімейного лікаря, якщо відчули симптоми захворювання. У цьому розділі ми розкажемо вам про основні засоби профілактики від COVID-19, а також алгоритм дій у разі підозри на коронавірусну хворобу. Як захистити себе та рідних

Номер слайду 6

Як захистити себе та рідних2. Дії людей з симптомами. Залишайтеся вдома. Подзвоніть своєму сімейному лікарю. Опишіть йому симптоми, історію подорожей. Розкажіть про те, чи були ви в контакті з людьми, які потенційно можуть бути інфіковані. Розкажіть про результати опитування, а також уточніть, на які саме запитання Ви дали стверджувальну відповідь. У невідкладних станах — температура вище 38, яка не збивається, та ускладнене дихання — терміново викликайте “швидку” за номером 103. Виконуйте інструкції свого лікаря.

Номер слайду 7

Дякую за увагу

pptx
Пов’язані теми
Біологія, 9 клас, Презентації
До підручника
Біологія 9 клас (Андерсон О.А., Вихренко М.А., Чернінський А.О.)
Додано
27 лютого 2023
Переглядів
324
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку