Спортивно-розважальна гра "Веселі старти" для учнів 5 класів

Про матеріал

Мета:

-створити атмосферу свята в грі-змаганні ;

-виховувати любов до фізкультури та спорту ;

-розвивати пам'ять , увагу ,організованість, самостійність ,уміння узгоджувати інтереси , долати труднощі ; зміцнювати здоров'я ; виховувати в учнів почуття дружби ,колективізму ,взаємовиручки

Обладнання:спортивний інвентар (три обручі , три скакалки, три баскетбольні м'ячі; стрічки; кеглі; грамоти ; медалі ; цукерки.

Перегляд файлу

veseli_starti.jpgМета :

  • створити атмосферу свята в грі-змаганні ;
  • виховувати любов до фізкультури та спорту ;
  • розвивати пам'ять , увагу ,організованість, самостійність ,уміння узгоджувати інтереси , долати труднощі ; зміцнювати здоров’я ; виховувати в учнів почуття дружби ,колективізму ,взаємовиручки

Обладнання :спортивний інвентар (три обручі , три скакалки, три баскетбольні м’ячі; стрічки;  кеглі; грамоти ; медалі ; цукерки. 

Хід заходу

(Під звуки маршу команди виходять у центр спортивної зали, шикуються).

Учитель . Друзі , вітаємо вас на нашому святі! Сьогоднішні змагання допоможуть вам стати сильнішими . Бажаємо командам великих перемог, значних досягнень ! Будьте сильними і мужніми !

Спортивне змагання

Почати пора.

Нумо, дружно , діти ,

Крикнем всі «Фізкульт –ура!»

Команди ,привітайте одна одну !(Команди вітають одна одну.)

Учитель. Визначати переможців

Буде в нас жюрі поважне .

Буде ,знаємо ми точно ,

Об’єктивне і уважне .

Журі:

…………………………..

…………………………..

…………………………..

…………………………..

…………………………..

Вчитель. Римський поет Горацій у свій час сказав: «Якщо не бігаєш поки здоровий, то побігаєш, коли захворієш». Тому наша перша естафета пов'язана із бігом. 

І. «Естафета зі стрічкої»

Кожен учасник отримує кольорову стрічку. Один гравець із кожної команди повинен добігти до обруча (на відстані 10 м від лінії старту), прив'язати стрічку, повернутися назад і передати естафету наступному гравцеві. Перемагає команда, яка закінчить естафету першою.

ІІ.

Наступна естафета – «Біг з перешкодами» .

Учасник робить переворот через голову, виконує 3 стрибки на скакалці, пролазить крізь обруч добігають до фінішу і передають естафету наступному гравцю команди

 

ІІІ.

Слідуюча естафета має назву "Садіння картоплі".

Один гравець картоплю садить інший збирає.

ІV.

 Настав час проявити себе лідерам команд. Конкурс  капітанів - «Плавці» .

Кожна команда отримує по папірцю , лежачи, без допомого рук, дмухаючи    необхідно довезти папірець до фінішу.

V.

 А зараз конкурс інтелектуальний. Естафета географів.

Перед кожною командою, розміщеною в колону по одному, на певній відстані від лінії старту розкладений папір із назвою країн світу. Завдання кожного гравця: правильно підібрати вставку з відповідною назвою столиці до одної із зазначених держав. Перемагає той гурт, який швидше й без помилок завершив змагання.

VІ.

Естафета «Збудуй хатинку»

Команда має збудувати будиночок  з кубиків.

VІІ.

Естафета "Повітряний міст"

Команди шикуються колонами за зростом (спереду найменші) паралельно одна до одної. На відстані 3 м від них креслять лінію, до якої виходять капітани з волейбольними м'ячами в руках. За сигналом кожний капітан кидає м'яч першому гравцю своєї колони, той ловить його, а потім швидко повертає назад і присідає. М'яч від; капітана летить до другого гравця, який робить те саме, і т. д. Гра закінчується, коли останній гравець передасть м'яч капітанові й він підніме його. Гру повторюють два-три рази. Якщо м'яч упав на землю, його можна підняти й продовжувати гру. Виграє та команда, яка швидше збудує "повітряний міст ".

VIII. Естафета «Краби»

Гравці стають у позу краба і повзуть до фішки, а назад біжать

Вчитель. Наші змагання завершилися. Вони довели, що всі діти дружать з фізичною культурою. Учасники змагань доклали чимало зусиль для командної перемоги.
Слово для привітання та нагородження учасників надається суддям змагань. Переможці отримують призи. Судді підраховують результати змагань.

Слово журі.

Учитель.

Спортивне свято – це свято здоров’я. Ми вважаємо, що кожен, хто сьогодні був учасником або вболівальником, отримав заряд бадьорості й зміцнив своє здоров’я. Результати змагань свідчать про те, що всі діти дружать з фізкультурою та спортом. Тому ми бажаємо всім здоров’я та добра! До нових зустрічей.

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Каращук Фаїна Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
13 березня 2018
Переглядів
2006
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку