Старовинний замок. Лінійний малюнок. Малюємо поетапно. Презентація

Про матеріал
У презентації представлено поетапне виконання зображення старовинного замку з коментарями (лінійний малюнок)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Малюємо поетапно. Урок з образотворчого мистецтва у 7 класі«СТАРОВИННИЙ ЗАМОК». Лінійний малюнок.

Номер слайду 2

Підготуйте необхідні матеріали, інструменти та робоче місце. Розташуйте аркуш горизонтально. Щоб знайти центр аркуша та правильно розмістити зображення, проведіть легенько вертикальну та горизонтальну лінії (вони розділять довжину та ширину аркуша навпіл).

Номер слайду 3

Визначте приблизно розмір майбутньої споруди та її розташування :прикладіть у центрі аркуша долоньку , поставте риски, щоб позначити краї, намалюйте овал. Проводьте лінії легко, не натискаючи сильно на олівець.

Номер слайду 4

Почніть малювати замок із вхідної брами:1) прямокутник – її основа ;2) прямокутник вгорі для виступів;3) арка воріт.123 Щоб зобразити прямокутник рівним,відкладайте від центру відрізки на однаковій відстані.

Номер слайду 5

Домалюйте приміщення палацу з виступами та дахом. Слідкуйте за тим, щоб лінії будовибули паралельними, ведучи олівець від краю аркуша.

Номер слайду 6

За тим же принципом продовжуйте домальовуватиоснови веж замку. Спочатку проведіть вертикальні (осьові)лінії для кожної вежі.

Номер слайду 7

Почніть доповнювати малюнок деталями:вікнами, покриттям даху, прапорами тощо. Домалюйте оборонний мур, пагорб, рів із водою, місток. Місце для зведення замку обиралина найвищому пагорбі, який міг бути оточений лісом, поблизу водойми (річки, озера).

Номер слайду 8

Пофантазуйте та домалюйте природні об’єкти, обравши певний час доби, пору року і т. д.

Номер слайду 9

Завершіть роботу, доповнивши малюнок деталями для оздоблення споруди чи території, природними об’єктами (хмарами, зорями деревами ,камінням, горою, річкою, тваринами (справжніми або фантастичними)) тощо. Скористайтесь зображеннями поряд для натхнення. Виділіть обриси предметів , ближчих до ока, - зробіть лінії темнішими.

Номер слайду 10

Бажаю успіху!

pptx
Додано
9 квітня
Переглядів
76
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку