Стаття "Про іноземні мови"

Про матеріал
У статті висвітлено, які навички з іноземних мов необхідні для успіху. А це вільне володіння розмовною мовою, розуміти інші культури й спілкуватися з їхніми представниками, володіти іноземними мовами, використовуючи технологічні ресурси.
Перегляд файлу

Аліна Карпенко,

вчитель філії Володарське НВО «ЗОШ І-ІІ ст.-ДНЗ»

Про іноземні мови

 Вільне володіння іноземною мовою допоможе розширити горизонти й додасть перспектив  у житті та кар’єрі. Хоч би для чого вона була вам потрібна – для дослідження інших культур, подорожей, чи як захоплення, тощо. Коли я ходила в школу українці рідко подорожували за кордон, принаймні у мене не було таких знайомих, а електронного спілкування взагалі не існувало. Тому розмовним навичкам приділяли менше уваги. Увага зосереджувалася на письмі і читанні текстів, що теж звичайно важливо.

 Минули десятиліття, і наша система освіти пройшла реформування. Акцент в нашій державі з вивчення іноземних мов – це англійська, яка набула широкої популярності серед українців.  Вивчати мову   слід починати із базового словникового запасу і додавати декілька нових слів щотижня. Почніть із головних дієслів у теперішньому часі. Поступово додаючи нові слова й часи. Часто повторювати прості речення. Слід читати літературу іноземною мовою і писати короткі твори, листи чи повідомлення, переглядати фільми чи мультфільми з субтитрами, слухати пісні. Часто сьогодні діти знаходять друзів-іноземців через мережеві онлайн ігри. Вся спільнота користується перекладачем в Googl.    А так  як науково-технічний прогрес розвивається шаленими темпами, тут має місце синхронний усний переклад. Можна спілкуватися за допомогою додатків у смартфоні. У ролі перекладачів. Звісно, що комп’ютерний посередник не може зрівнятися з вільним володінням іншою мовою. Якщо опанували іноземної мови, то спілкування стане якісно іншим.

docx
Додано
16 листопада 2022
Переглядів
177
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку