Сучасні українські музиканти

Про матеріал
Сучасні українські музиканти
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сучасні українські музиканти. Ковалевська Вероніка

Номер слайду 2

Гурт «The Doox»Український гурт The Doox відроджує українську музику та культуру й популяризує її серед молоді. Гурт використовує два сольних голоси: жіночий і чоловічий, адже вважають, що це притаманно українській пісні. Музиканти поєднують традиційні українські інструменти, як сопілка, дримба, дудук, трембіта, дуда і т. ін. із гітарою, клавішними та ударними інструментами. Таке поєднання формує нову музику в стилі етнороку, що робить українську пісню більш сучасною для слухачів.

Номер слайду 3

Гурт "Go-A""Go-A" - це український електрофольк-гурт, що поєднує український автентичний вокал, сучасні танцювальні біти, африканські барабани та гітарний драйв, був заснований 2012 року. Вперше ідея створення гурту, який би поєднував сучасну електронну музику з етнічними мотивами, виникла у музиканта Тараса Шевченка 2011 року, але йому було складно знайти однодумців. Тому перші спроби у Шевченка були вдома на ноутбуці, а з живими музикантами, робота почалась вже наприкінці 2012 року. Тоді й з'явилась перша пісня "Коляда". У листопаді 2016 року вийшов дебютний альбом гурту "Іди на звук". Назву гурту було складено із англійського слова "Go" – "йти", та давньогрецької літери "Альфа", що уособлює першопричину та початок всього у світі, а також домівку або коріння. Тож "Go-A" можна розуміти як "повернення до початків".

Номер слайду 4

Гурт “Owam. O”Головна мета цього молодого гурту (Owam. O зібралися близько року тому) – перетворення українського фольклору на сучасний саунд, аби донести його у всій красі до сучасних меломанів. Майже всі пісні в репертуарі музикантів – з Північного Полісся. До речі, гурт використовує не тільки вже знані мотиви, а й самотужки записує унікальну народну музику в експедиціях. “Ой одверни Боже хмару!” – давня так звана звичаєва пісня, яку співали, аби відвернути усілякі біди.

Номер слайду 5

Гурт “Lemko Bluegrass Band”Завзяті хлопці з Lemko Bluegrass Band вже 3 роки грають лемківські, гуцульські та галицькі пісні у стилі американського кантрі, а якщо точніше – в напрямку блюграс. Кожен з учасників формації ще до створення колективу займався фольковою музикою. Зібравшись разом, хлопці вирішили створити власний універсальний спосіб донести українську культурну спадщину до усього світу. Цим способом і став стиль кантрі, який неочікувано гармонійно поєднується з лемківськими піснями.

Номер слайду 6

Дякую за увагу!

pptx
Додано
2 листопада 2023
Переглядів
118
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку