Технологічні картки приготування коктейлів

Про матеріал
Інструкційно-технологічні картки приготування коктейлів. Матеріал для викладачів та учнів
Перегляд файлу

Додаток А

Інструкційно-технологічна картка приготування коктейлю

«В-52»

№з/п

Послідовність виконання

Зображення

1

Налити в лікерну чарку кавовий лікер.

(Він самий щільний по консистенції, тому наливається найперший)

C:\Users\Ольга Викторовна\Downloads\2454192e0d696bc02d2755554fa764ac.jpg

2

За допомогою столового ножа або по тильній стороні чайної ложки укладіть шар вершкового лікеру. (При цьому шари не повинні з'єднатися)

C:\Users\Ольга Викторовна\Downloads\2454192e0d696bc02d2755554fa764ac (2).jpg

3

Потім додати останній шар, апельсинового лікер.

C:\Users\Ольга Викторовна\Downloads\2454192e0d696bc02d2755554fa764ac (1).jpg

 


Додаток Б

 

Інструкційно-технологічна картка приготування коктейлю

«Маргарита»

№з/п

Послідовність виконання

Зображення

1

Змастіть край келиха лаймом і акуратно занурте в блюдце з сіллю. Злегка струсіть келих, щоб прибрати надлишки солі

C:\Users\Ольга Викторовна\Downloads\koktejl-margarita-02-1.jpg

2

Беремо класичний шейкер і наповнюємо його льодом на 1/3.

https://ura-povara.ru/wp-content/uploads/2018/10/koktejl-margarita-03-1.jpg

3

Вливаємо 50 мл текіли, 25 мл апельсинового лікеру і 30 мл свіжого соку лайма. Закриваємо шейкер і ретельно перемішуємо.

C:\Users\Ольга Викторовна\Downloads\Koktejl-klassicheskaya-margarita-shag-2.jpg

4

Переливаємо коктейль з шейкера в келих, відсіваючи лід і намагаючись не пошкодити краст.

https://ura-povara.ru/wp-content/uploads/2018/10/koktejl-margarita-04.jpg

5

Відрізаємо часточку лайма і прикрашаємо наш освіжаючий коктейль.

C:\Users\Ольга Викторовна\Downloads\Koktejl-klassicheskaya-margarita-shag-5.jpg


Додаток В

Інструкційно-технологічна картка приготування коктейлю

«Дайкірі»

№з/п

Послідовність виконання

Зображення

1

Дайкірі подають в коктейльній бокалі, який потрібно охолодити.

Для цього наповнюємо його доверху колотим льодом.

C:\Users\Ольга Викторовна\Downloads\640x.jpg

2

За допомогоюмірної чарки відмірюють 50 мл світлого рому.

Це буде алкогольна основа коктейлю Дайкири.

C:\Users\Ольга Викторовна\Downloads\640x (1).jpg

3

Виливаємо світлий ром в шейкер.

C:\Users\Ольга Викторовна\Downloads\640x (2).jpg

4

Відміряємо 20 мл цукрового сиропу.

Додаємо сироп в шейкер.

C:\Users\Ольга Викторовна\Downloads\640x (3).jpgC:\Users\Ольга Викторовна\Downloads\640x (5).jpg

5

Віджимаємо сік лайма прямо в шейкер

C:\Users\Ольга Викторовна\Downloads\640x (4).jpg

6

Ретельно перемішуємо всі інгредієнти коктейлю протягом декількох хвилин.

C:\Users\Ольга Викторовна\Downloads\640x (6).jpg

7

Готуємо коктейль Дайкірі до подачі. Звільняємо келих від льоду і талої води.

C:\Users\Ольга Викторовна\Downloads\640x (7).jpg

8

Для проціджування коктейлю використовуємо метод даблСтрейн. Це означає, що рідина буде проходити через два сіта.

ДаблСтрейн дозволяє відфільтрувати найдрібніші шматочки льоду і лайму.

C:\Users\Ольга Викторовна\Downloads\640x (8).jpg

9

Дайкірі можна подавати самостійно, а можна як гарнір додати скибочку лайма чи лимона.

C:\Users\Ольга Викторовна\Downloads\640x (9).jpg


Додаток Г

 

Інструкційно-технологічна картка приготування коктейлю

«Хіросима»

№з/п

Послідовність виконання

Зображення

1

Наливаємо 20 мл самбуки, не зачіпаючи стінки чарки вгорі.

https://im.instacook.me/posts/2012-12/1354659264_recept-kokteylya-xirosima-1.png

2

До стінки чарки вище рівня самбуки притуляє ніж або барну ложку. По ній повільно пускаємо 20 мл лікеру Бейліс. Таким чином, лікер рівно ляже на перший шар, і вони не перемішуються.

https://im.instacook.me/posts/2012-12/1354659272_recept-kokteylya-xirosima-2.png

3

Таким же чином за допомогою ложки або ножа створюємо третій шар (абсент).

https://im.instacook.me/posts/2012-12/1354659274_recept-kokteylya-xirosima-3.png

4

Після появи трьох рівних шарів додаємо зверху 2-3 краплі сиропу гренадін. Вони дуже красиво пробивають шари, осідають і тягнуть за собою лікери так, що утворюється страхітливе подобу ядерного вибуху.

https://im.instacook.me/posts/2012-12/1354659236_recept-kokteylya-xirosima-4.png


Додаток Д

 

Інструкційно-технологічна картка приготування коктейлю

«Космополітен»

№з/п

Послідовність виконання

Зображення

1

Готуємо келих для подачі.

Охлаждаем бокалы

2

Додаємо сік лайма в шейкер. Досить буде однієї половинки фрукта.

3

Додаємо горілку з лимонним смаком.

C:\Users\Ольга Викторовна\Downloads\640x (11).jpg

4

Наступний інгредієнт, який бере участь у формуванні цитрусового букета, - апельсиновий лікер Куантро. Додаємо його в шейкер.

C:\Users\Ольга Викторовна\Downloads\640x (11).jpg

5

Для отримання якісного Космополітен, важливо вибрати якісний журавлинний сік. В ідеалі його краще віджати з ягід самостійно. Додаємо сік в шейкер.

C:\Users\Ольга Викторовна\Downloads\640x (12).jpg

6

Перемішуємо всі інгредієнти з льодом у шейкері. Якщо лід вже встиг трохи підтанути, то потрібно позбутися від води.Ретельно, протягом декількох хвилин, трясемо шейкер.

7

Коли коктейль добре перемішався, виливаємо його в келих для мартіні, використовуючи стрейнер для відсіювання шматочків льоду. Стрейнер можна замінити будь-яким ситечком, яке є у вас під рукою. Не забудьте попередньо висипати з келиха кубики льоду і вилити зайву воду.

C:\Users\Ольга Викторовна\Downloads\640x (14).jpg

8

Вирізаємо з шкірки "стрічку", яку скручуємо спіраллю. Це можна робити над коктейлем, оскільки вивільнені ефірні масла тільки облагородять його смак.

C:\Users\Ольга Викторовна\Downloads\640x (15).jpg

 


Додаток Е

 

Інструкційно-технологічна картка приготування коктейлю

«Манхеттен»

№з/п

Послідовність виконання

Зображення

1

Перед приготуванням заповнюємо келих  до країв колотим льодом.

C:\Users\Ольга Викторовна\Downloads\640x (16).jpg

2

Наповнюємо шматочками льоду стакан для змішування, в якому будемо перемішувати всі інгредієнти коктейлю Манхеттен.

C:\Users\Ольга Викторовна\Downloads\640x (17).jpg

3

Вливаємо в стакан біттерАнгостура. Це дуже концентрована настоянка, тому, додаємо 1-2 краплі.

C:\Users\Ольга Викторовна\Downloads\640x (18).jpg

4

Додаємо червоний вермут «Мартіні».

C:\Users\Ольга Викторовна\Downloads\640x (19).jpg

5

Наступний інгредієнт - бурбон. Вливаємо в стакан для змішування.

6

Добре перемішуємо всі складові коктейлю за допомогою барной ложки.

C:\Users\Ольга Викторовна\Downloads\640x (21).jpg

7

Коктейльну чарку звільняємо від льоду і води. Через стрейнер (або сітечко) переливаємо коктейль зі склянки для змішування.

C:\Users\Ольга Викторовна\Downloads\640x (22).jpg

8

Для подачі нам знадобиться цедра апельсина. Очищаємо її ножем або використовуємо пілер. Видавлюємо ефірні масла з цедри в коктейль.

C:\Users\Ольга Викторовна\Downloads\640x (24).jpgC:\Users\Ольга Викторовна\Downloads\640x (25).jpg

9

У Манхеттен додається коктейльна вишня Мараськіно, яка нанизана на шпажку.

Кладемо її в коктейльну чарку з напоєм.

C:\Users\Ольга Викторовна\Downloads\640x (26).jpg


Додаток Ж

 

Інструкційно-технологічна картка приготування коктейлю

«Гибсон»

№з/п

Послідовність виконання

Зображення

1

Наповнитишейкер кубиками льоду.

шейкер со льдом

2

Додаємо  у шейкер сухий вермут 15 мл і лондонський сухий джин 75 мл.

3

Ретельно збиваємо.

C:\Users\Ольга Викторовна\Downloads\бармен-с-шейкером-за-счетчиком-бара-87700461.jpg

4

Готуємо келих для подачі. Охолоджуємо бокал.

5

Коктейльну чарку звільняємо від льоду і води. Через стрейнер (або сітечко) переливаємо коктейль зі склянки для змішування.

Картинки по запросу "бармен с шейкером"

6

Для подачі нам знадобиться цедра лимону. Очищаємо її ножем або використовуємо пілер. Видавлюємо ефірні масла з цедри в коктейль.

Сбрызнуть поверхность Сухого Мартини эфирными маслами из цедры лимона.

7

Прикрашаємо трьома маринованими цибулинами на шпазі

Гибсон рецепт и фото коктейля

 

doc
Додано
17 березня 2023
Переглядів
1859
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку