Тема доповіді: «Тренд сучасності сферичні коктейлі»

Про матеріал
Молекулярні технології у міксології (наука про створення коктейлів) надають нових смаків та текстур напоям, а у поєднанні з креативною презентацією змінюють традиційні уявлення про споживання напоїв. Молекулярні напої можуть подаватися у вигляді желе або піни, кристалів апетитної ікри, сфер і навіть льоду. Зрозуміло, ефект від дії коктейлю на людський організм залишиться колишнім, але що стосується смакового та естетичного сприйняття, то молекулярний коктейль здатний викликати справжню бурю нових відчуттів, завдяки своїй незвичайній текстурі і формі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема доповіді: «Тренд сучасності сферичні коктейлі»ДЕРЖАВНИЙ ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД "КРИВОРІЗЬКИЙ НАВЧАЛЬНО-ВИРОБНИЧИЙ ЦЕНТР"ДоповідачіШулер Світлана Миколаївна, голова методичного об’єднання. Бурак Олена Вікторівна, майстер виробничого навчання

Номер слайду 2

Цілі роботи: Проаналізувати матеріали та методи для розробки сферичних коктейлів;Розробка оптимальних рецептур для створення сферичних коктейлів;Приготувати сферичні коктейлі.

Номер слайду 3

Молекулярні технології у міксології (наука про створення коктейлів) надають нових смаків та текстур напоям, а у поєднанні з креативною презентацією змінюють традиційні уявлення про споживання напоїв. Молекулярні напої можуть подаватися у вигляді желе або піни, кристалів апетитної ікри, сфер і навіть льоду. Зрозуміло, ефект від дії коктейлю на людський організм залишиться колишнім, але що стосується смакового та естетичного сприйняття, то молекулярний коктейль здатний викликати справжню бурю нових відчуттів, завдяки своїй незвичайній текстурі і формі.

Номер слайду 4

В приготуванні молекулярних коктейлів використовуються виключно натуральні інгредієнти біологічного походження, які сприятливо впливають на організм людини. Походження сировини, як правило, морське, рослинне або мікробіологічне. Поле для експериментів тут величезне - виходить що для створення коктейлю навіть необов'язково використовувати напої. Бармени, які роблять молекулярні коктейлі, мають у своєму арсеналі такі засоби, як вуглекислий газ, хлорид кальцію, рідкий азот, желатин, і це ще далеко не повний список всіх матеріалів.

Номер слайду 5

Інгредієнти та добавки. Алкогольний коктейль «Кравава мері» горілка, томатний сік. Без алкогольний коктейль «Мохіто» лайм, м’ята, газований напій «Спрайт» Харчові добавки Альгінат натрію (E401) – це натуральний полісахарид, витягнутий з вуглеводів морських водоростей. Виглядає як молочний білий порошок. Хлорид кальцію (Е509) є хімічною сполукою, яку отримують з природних розсолів або утворюється як побічний продукт при виробництві карбонату натрію. Його навмисно додають у багато продуктів. Він діє як регулятор кислотності, а також як стабілізуючий агент та покращує текстуру їжі.

Номер слайду 6

Види сферифікації Існують два види сферифікації (основна і зворотна). Основну сферифікацію здійснюють зануренням рідини, в якій розчинений альгінат натрію, у ванну з кальцієм Зворотна – зануренням розчину із сумішшю глюконату кальцію і лактату кальцію у ванну з альгінатом натрію. Сферифікація – це контрольований процес загущення (драглеутворення) рідини з утворенням сфер, який базується на реакції між хлоридом кальцію та альгінатом натрію.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Висновки Встановлено, що перспективним є впровадження молекулярних технологій у приготування сферичних коктейлів. Адже при використанні таких технологій є можливим готування сферичних коктейлів без втрат їх харчових та біологічних цінностей, поєднання, на перший погляд, несумісних продуктів. За допомогою молекулярних технологій можна майже без втрат збагатити раціон людини всіма потрібними поживними речовинами. Варто відзначити що це нововведення будучи на піку популярності імоди завойовує все більше прихильників, і хто знає - можливо коктейлі старого зразка повністю зникнуть з барів, а залишаться тільки молекулярні.

Номер слайду 9

Дякую за увагу!

pptx
Додано
19 березня
Переглядів
47
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку