Тематична лінійка до тижня перукарської справи

Про матеріал

Тематична лінійка до тиждня перукарської справи. Де висвитленні питання з історія перкарсько мистецтва.

Перегляд файлу

Тематична лінійка

Викладач:

Класик стверджував, що в кожної людини мають бути прекрасними і думки, і одяг, і тим більше – зачіска. Від порядку на голові, вважають психологи, залежить і повага до себе, і погода в сім’ї, і успіхи на роботі, і рівень розвитку цивілізації.

Перукар (перукар-модельєр) – це одна з самих давно відомих і поважних професій. В народі кажуть, що зробити людину красивою можуть два майстри – один з них кравець, а другий – перукар. І це правильно, адже вдало підібрана зачіска, вмілий макіяж можуть не тільки змінити зовнішній вигляд людини, але й поліпшити її внутрішній стан, зробити її на певний час щасливою. Кожне обличчя – загадка, і перукар повинен щоразу її розгадувати, знаходити єдність, гармонію між зачіскою та овалом обличчя, розрізом очей і загальним стилем людини. Роботи перукаря можна порівняти з творчістю художника. Ця професія належить до професії художнього типу.

Люди у всі часи прагнули бути красивими, і тому професія перукаря завжди була досить престижною, такою вона залишається й нині. Справжнього майстра відрізняє бездоганний художній смак, образне мислення, творчій підхід до своєї справи, вміння спілкуватися з людьми. Для майстра важливо і необхідно завжди мати хороший настрій, дарувати його своїм клієнтам..

Учениця:  Ми перукарі

Усі професії почесні,

Це добре знаєм я і ти.

Та вибрати одну потрібно

І йти постійно до мети.

Ми презентуємо сьогодні

Професію перукаря.

Вона для всіх завжди сучасна –

Від жебрака до короля.

Професію цю знали

Ще наші предки на Русі,

Цирульниками їх ще звали,

Голили бороди усім.

А «перукар» - новеньке слово

До нас із Франції прийшло

І в нашу мову калинову

Надійно увійшло воно.

Бо ця професія потрібна

Усім, хто має гарний смак,

Хто доглядає за собою,

Ну без перукаря ніяк.

Перукарі – це творчі люди.

Фантазія у них працює без кінця.

Потрібно так побачити людину,

Щоб зачіску дібрати до лиця.

Так, перукар – це також і психолог,

Бо у клієнта кожного свій смак.

А зачіска – важлива для людини,

Її не можна вже зробити аби як.

Ну що ж, коли ми так почали говорити,

Скажу, що і художник перукар.

Він із волосся створює шедеври,

Як композитор, скажем, чи маляр.

Ну, якщо так, то й лікар він, напевно,

Волоссю допомогу надає,

Якщо воно послабло, нездорове,  

То засоби для лікування є.

Крім того, він ще й гарний співрозмовник.

Ознака майстра справжнього – це те,

Що він, працюючи, вас ще і консультує,

Поради необхідні вам дає.

Перукарем у час наш бути модно,

І хоч працює часом до зорі,

Та плата за роботу відповідна

Тому ми кажемо: «Ідіть в перукарі».

Так. Ця професія життєво необхідна,

Бо ми із вами прагнемо краси.

Лиш досягти вершини вам потрібно,

І цю красу у люди понести.

Він – художник від природи.

Почуття краси і вроди

У душі своїй несе,

Задля цього зробить все.

          Підстриже і підфарбує,

Гарний настрій подарує.

Золоті у нього руки,

Робить зачіски й перуки.

І красу, що в ньому є,

Добрим людям роздає.

Викладач:   Презентація проекту та рефератів учнів на тему   «Історія розвитку Перукарської справи», де кожен слайд презентації відображає зачіски певної епохи, і її культуру.

Викладач:  Пропонуємо вам виставку малюнків та ескізів: «Дизайн зачіски  та макіяжу». Виконуючи малюнки, в учнів розвивається образна уява, з’являються ідеї, поглиблюються знання із базового предмету, набувають досвіду власної творчої діяльності.

Викладач:  Наші учнів 1, 2 та 3 курсу підготували газети які приствячені перукарській справі.  Готуючи газету, учні самовдосконалюються та поглиблюють знання з перукарської справи. Відповідальність за подання цікавого матеріалу в газеті, сприяє професійному та творчому підходу до справи. Матеріал газети розширює кругозір читачів про догляд за волоссям та його оздоровлення, психологічні тести допоможуть визначити тип волосся, а також багато корисних порад, які допоможуть бути здоровими та красивими. І зараз вони її Вам презентують.

1 курс – Газета «Догляд за волоссям»

2 курс – Газета «Цікаві факти із перукарської справи»

3 курс – Газета «Захворювання шкіри та волосся голови»

Викладач: Хвилинка відпочинку.

Загадка:

  1. В нього зубчики рівненькі

Є густі, а є ріденькі.

Гладить, наче промінець

Нам волосся …… (гребінець)

  1. Чоловік пішов на роботу і тут почав падати дощ, він не мав парасолі ні шапки. Нікуди не заходив, в машині не їхав, але волосся не промокло. Чому?  (лисий він був).
  2. Коли всесвітній день ПЕРУКАРЯ? ….. (13 вересня)

Показ відео про волосся «Одяг із волосся»

Змагання між дівчатами:  «Хто швидше заплете косу-бороду» та «Французьку косу знизу верх з пучком»

Викладач:   Сьогодніше свято підійшло до завершення. Прошу журі підбити підсумки нашого свята.  А нашим дівчатам бажаю  бути здоровими, красивими й успішними у своїй справі.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

C:\Users\Имя\Desktop\Методична розробка проведення тижня.jpg

 

Здавна у всіх народів завжди було особливе ставлення до волосся. Волосся людини і його характер нерозривно пов'язані між собою.Знаменитий астролог і маг XII-XIII століть Майкл Скотт стверджував, що волосся м'які, гладкі і світлі властиві людям боязким і миролюбним. А жорсткі, кучеряве - сильним, простодушним, безладним і не дуже розумним, зате виключно впевненим у собі. Неслухняні заплутане волосся, на думку Скотта, говорять про впертості, наївності і обмеженості їх власника. Володарі волосся, густих по всій голові, схильні до марнотратства, безтурботності, легковір'я, ліні і злопам'ятство. Якщо ж волосся густі переважно на скронях, а тим більше низько спадають на лоб, то їх господар - людина простого і грубого вдачі, до того ж дурнуватий.Дуже чорне волосся частіше зустрічаються у людей старанних в роботі, потайливих, щасливих і швидше добрих, ніж злих. А власники світлого волосся, вважав він, вправні у всьому, чим би вони не займалися. Крім того, вони хороші сім'янини і ... великі хвальки.

Сучасні дослідження підтверджують, що зв'язок між характером людини і особливостями його волосся дійсно існує. Вважається, що колір волосся людини (натуральний, звичайно) насправді дещо може розповісти про нього. І хоча однозначності немає, закономірності все ж простежуються.Особливо пов'язані з темпераментом. Помічено, що чорне волосся частіше характерні людям поривчастим, емоційним, холерикам. Каштанове волосся різних відтінків зазвичай зустрічаються у людей сангвініків - живих, легко збудливих, відкрито виражають свої емоції та думки. Руді і золотисте волосся найчастіше властиві людям сильним, розумним, доброзичливим проте за цими якостями нерідко ховаються натури хитрі, улесливі, заздрісні, норовливі, схильні до спалахів гніву, до лихослів'я і пліткам.Світле волосся властиві людям флегматикам - врівноваженим, помірним і обачним.

Існують і такі закономірності: чим грубіше і гущі волосся, тим більш активний, безкомпромісний і навіть агресивний власник шевелюри. І навпаки - господар м'яких, тонких і рідкісних волосся значно частіше зустрічаються люди чутливі, поступливі, чуйні. Помічено й те, що у невпевнених у собі людей волосся випадає швидше ... Однак природа цих закономірностей ще невідома.

Волосся людини - свого роду антени, завдяки яким він сприймає енергію космосу і обмінюється інформацією з навколишнім світом. Існує думка, що волосся «налаштовані» здебільшого на так звані ян-енергії. Вважається, що цей вид космічних випромінювань наділяє волею і активністю, рішучістю і ризикованістю, агресивністю, здатністю до раціонального логічного мислення і іншими якостями ...

Так може невипадково розпущене жіноче волосся так порицались нашими предками? Вони вважалися ознакою непокори, зухвалості, гордині, незалежності та непочітаніе традицій. Адже волосся, зібрані на потилиці у вузол, не тільки зменшують вплив на людину навколишнього середовища, але і сприяють його концентрації на своєму внутрішньому світі.

Неспроста існує старовинна прикмета, що вагітним жінкам заборонялося стригти волосся. Якщо волосся дійсно є антенами, що забезпечують наш організм космічною енергією, значить майбутній матусі необхідно зберегти великий запас життєвих сил. А вони беруться не тільки з їжі, але і з космосу.

Ще одна народна традиція - у дітей до року не стрижуть волосся (а-то й до трьох і навіть до семи років). Сьогодні припускають, що ніжні дитячі волосся виконують досить серйозні тонкоенергетичних функції. У перші роки життя вони ефективно підживлюють дитини космічною енергією, а також вони створюють сильне захисне поле навколо немовляти. Вчені не радять викидати перший зрізане волосся. Вони можуть стати в нагоді, наприклад, при локальних ураженнях їх радять прикладати до хворого місця. Запевняють, що це допомагає протистояти навіть ракових захворювань.

Згідно статистичних даних, лисі люди в середньому живуть менше тих, у кого пишна зачіска (можливо, що це пов'язано з тим, що вони отримують менше життєвої енергії з космосу). І навіть те, що різним характерам властиві різні волосся. Те ж саме стосується товщини, довжини волосся і їх кольору.

Однак, волосся є не тільки антенами. Вони ще й потужні хранителі енергії.В даний час вчені можуть отримати дуже велику інформацію з волоса про його господаря. Так, наприклад, чи має людина справу з наркотиками, вживає їх сам або лише продає, і навіть коли це відбувалося.

За хімічним складом волосся так само можна встановити багато чого: спадкові особливості, деякі звички і навіть улюблені страви. Нещодавно з'ясувалося, що волосся індивідуальні, як і наші відбитки пальців. По волоссю, залишеному на місці злочину, вчені сьогодні в стані майже з 100%-ної гарантією обчислити особу злочинця або жертву події. Єдина проблема - це малий банк даних, адже аналіз волосся коштує дорожче ніж відбиток пальця.

Волосся мають свою пам'ять. Вони накопичують і негативну інформацію, що випускається організмом під час хвороби. Тому після важкої хвороби або стресу обов'язково відвідайте перукарню. З обстриженими кінчиками волосся людина стає активніше і швидше справляється з недугами.

З волоссям у різних народів пов'язано чимало прикмет і повір'їв.Наприклад, на Русі вважалося, що якщо обстрижені при хрещенні волосся дитини, закочені в віск, у воді потонуть, то дитині судилося швидка смерть; якщо ні - буде жити довго. А в Англії з тією ж метою кидали волосся у вогонь і дивилися, як вони будуть горіти. Спалахнуть яскраво - їх господар буде жити довго; будуть тліти - нехай готується до смерті.

Щоб швидше і густіше росли волосся, стригти їх потрібно при «зростаючої» Місяці. Просто в цей час організм швидше підживлюється цілющою енергією.

До волосся (як обстриженим, так і випав при розчісуванні) слід ставитися дуже серйозно. Не слід викидати їх куди попало. Адже волосся буде вбирати і посилати своєму господареві ту інформацію, яку вони одержать.Уявляєте напевно, що можна дістати виявися ваше волосся на смітнику серед відходів. Людина може безпричинно захворіти, стати дратівливим, або буде страждати від головних болів і т.д. і т.п.

Невидима зв'язок між людиною і віддаленими від нього волоссям буде зберігатися поки волосся повністю не «розрядяться». Так що краще за все і викидати у воду. Вода поглинає практично будь-який «заряд». Нігті теж не слід викидати куди попало, краще зробите їм також як і з волоссям - викиньте у воду.

Важлива рада молодим матерям: коли будете вперше стригти малюка, обов'язково збережіть пасма його волосся. Добре їх просушіть, загорніть спочатку у чистий папір, потім в алюмінієву фольгу і вкладіть для зберігання в паперовий конверт (але не в поліетилен!). Особливо цінні кінці пасом: вони несуть найбільш «чисту» інформацію - первинну, ще не перекручену генетичну програму, з якою людина з'явилася на світ. На конверті докладно напишіть, коли волосся зрізано, кому належали, дату народження немовляти та інше. І нехай ці волосся зберігаються у вашої дитини все його життя. Наука не стоїть на місці і незабаром ми навчимося не тільки «зчитувати» з волосся потрібну генетичну інформацію, але і відновлювати з її допомогою здоров'я їх господаря.

 

docx
Додав(-ла)
Bondar Mila
Додано
3 квітня 2020
Переглядів
881
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку