Акушерство та гінекологія крок М Лікувальна справа

Додано: 21 квітня 2021
Предмет:
Тест виконано: 359 разів
50 запитань
Запитання 1

У вагiтної жiнки з вузьким тазом другого ступеня виникла ситуацiя загрози розриву матки. Назвiть першочерговi дiї фельдшера:.

варіанти відповідей

Епiзiотомiя

Зняти пологову дiяльнiсть

Стимуляцiя пологової дiяльностi

Кесарiв розтин 

Акушерськi щипцi

Запитання 2

. До фельдшера ФАПу звернулася дiвчина 16-ти рокiв зi скаргами на переймоподiбний бiль внизу живота, нудоту, блювання, дiарею, головний бiль що з’являються в перший день менструацiї. Встановiть дiагноз:

варіанти відповідей

Передменструальний синдром

Вiрильний синдром

Альгодисменорея

Мастопатiя

Посткастрацiйний синдром

Запитання 3

Фельдшер ШМД прибув на виклик до хворої зi скаргами на рiзкий, раптовий бiль внизу живота справа, нудота, блювання, запаморочення. Остання менструацiя 2 тижнi тому. Об’єктивно: шкiра блiда, АТ- 80/60 мм рт.ст., Ps- 92/хв. Живiт напружений, болючий бiльше справа в нижнiх вiддiлах. Симптом Щоткiна-Блюмберга позитивний в нижнiх вiддiлах живота. Який найбiльш iмовiрний дiагноз?

варіанти відповідей

Фiбромiома

Позаматкова вагiтнiсть

Апоплексiя яєчника

Гострий апендицит

Перекрут нiжки кiсти яєчника

Запитання 4

. При обстеженнi породiллi виявлено: загальний стан не порушений, права молочна залоза болюча та щiльна на дотик. Ваш попереднiй дiагноз: .

варіанти відповідей

Мастит

Лактогенез

. Гiпогалактiя

. Лактостаз

Лактопоез 

Запитання 5

Родiлля 20-ти рокiв з термiном вагiтностi 41 тиждень транспортована фельдшером ШМД до пологового стацiонару. У другому перiодi пологiв серцебиття плода стало аритмiчним з частотою 68-84/хв., не вiдновлюється мiж потугами; на тазовому днi знаходяться сiднички плода. Вкажiть втручання, яке повинно бути здiйснене:

варіанти відповідей

Проведення плодоруйнiвної операцiї

Накладання акушерських щипцiв

Проведення комбiнованого повороту плода

Екстракцiя плода за тазовий кiнець

Кесарiв розтин

Запитання 6

Пiсля обстеження пацiєнтки 25-ти рокiв виявлено: скарги на вiдсутнiсть менструацiї; пiгментацiю шкiри на обличчi та бiлої лiнiї живота, цiаноз слизових оболонок пiхви i шийки матки, тiло матки збiльшене, м’яко-еластичної консистенцiї. Який найiмовiрнiший дiагноз?

варіанти відповідей

Вагiтнiсть маткова

Ендометрит

Пухлина матки

Ендометрiоз матки

Вагiтнiсть позаматкова

Запитання 7

Пiсля народження дитини у родiллi через 10 хвилин з’явилися незначнi кров’янистi видiлення. Матка вiдхилилася у бiк правого пiдребер’я, дно її пiднялося вище пупка. Як називається ця ознака вiдшарування плаценти? .

варіанти відповідей

Ознака Клейна

Ознака Штрассмана

Ознака Альфельда

Ознака Кюстнера-Чукалова

Ознака Шредера

Запитання 8

3. На профiлактичному оглядi фельдшер виявив у жiнки 23-х рокiв на шийцi матки оксамитового вигляду виразку. Дiагноз: ерозiя. Який метод iнструментального обстеження треба використати для пiдтвердження дiагнозу?

варіанти відповідей

Ультразвукове дослiдження (УЗД)

Зондування порожнини матки

Кольпоскопiя

Пункцiя черевної порожнини через заднє склепiння

Дiагностичне вишкрiбання порожнини матки

Запитання 9

Вагiтна 25-ти рокiв поступила в пологовий будинок у термiнi 40 тижнiв вагiтностi. Розмiри тазу: 26-26-31-18 см. ОЖ- 100 см. ВДМ- 42 см. Положення плоду повздовжнє, голiвка притиснута до входу в малий таз. Серцебиття плоду приглушене - 160/хв. Перейми, якi почались 6 годин тому, болючi. Вiдiйшли навколоплiднi води. Контракцiйне кiльце знаходиться на рiвнi пупка i косо розташоване. Вкажiть, яке ускладнення виникло у пологах.

варіанти відповідей

Кiнець I перiоду пологiв:

Емболiя навколоплiдними водами

Повний розрив матки

Загроза розриву матки

Передчасне вiдшарування нормально розташованої плаценти

Запитання 10

. В гiнекологiчне вiддiлення доставлена хвора зi скаргами на переймоподiбнi болi в лiвiй здухвиннiй дiлянцi, незначнi кров’- янистi видiлення iз статевих шляхiв, що з’явились пiсля 8-тижневої затримки менструацiї, запаморочення. АТ- 85/55 мм рт.ст. Симптом Щоткiна-Блюмберга слабо позитивний. Матка збiльшена до 5 тижнiв вагiтностi, лiва труба збiльшена, болюча. Яке дослiдження треба провести для уточнення дiагнозу?

варіанти відповідей

Гiстероскопiя органiв малого таза .

Пункцiя черевної порожнини через заднє склепiння

Кульдоскопiя органiв малого таза-

Дiагностичне вишкрiбання стiнок порожнини матки

Метросальпiнгографiя

Запитання 11

21. На ФАП з’явилася вагiтна жiнка зi скаргами на переймоподiбнi болi внизу живота та кров’янистi видiлення зi статевих шляхiв. При вагiнальному дослiдженнi шийка матки вiдкрита. В дiлянцi зовнiшнього вiчка визначається нижнiй полюс плодового яйця. Попереднiй дiагноз:

варіанти відповідей

Кримiнальний аборт

Аборт в ходу

Повний аборт

Неповний аборт

Аборт що почався

Запитання 12

На ФАП прийшла вагiтна. При оглядi над входом в малий таз пальпується неправильної форми передлегла частина м’якої консистенцiї, яка не балотує. У днi матки визначається голiвка. Визначте передлежання плоду:

варіанти відповідей

Поперечне

Нiжне

Головне

Косе

Тазове

Запитання 13

. Вагiтна знаходиться в палатi патологiї вагiтностi. Вагiтнiсть перша, 38 тижнiв, положення плода повздовжнє, передлежить голiвка, притиснута до входу в малий таз, II позицiя. Де найкраще вислухати серцебиття плода?

варіанти відповідей

Справа вище пупка

Злiва вище пупка

Справа нижче пупка

В дiлянцi пупка

Злiва нижче пупка

Запитання 14

. Хвора 50-ти рокiв звернулась до фельдшера ФАПу зi скаргами на ряснi контактнi кровотечi, бiль внизу живота. При оглядi в дзеркалах: шийка матки має вигляд ”цвiтної капусти”. Пiсля огляду кровотеча посилилась. Якi першочерговi дiї фельдшера?

варіанти відповідей

Покласти холод на низ живота

Ввести кровоспиннi препарати

Провести тугу тампонаду матки

Викликати бригаду ШМД

Госпiталiзувати у супроводi фельдшера

Запитання 15

. Пiд час пiхвового дослiдження у родiллi встановлено: шийка матки згладжена, вiдкриття 7 см. Плодовий мiхур вiдсутнiй, голiвка притиснута до входу в малий таз. Визначається переднiй кут великого тiм’- ячка, надперенiсся, надбрiвнi дуги, очнi западини. Визначте передлежання плода:

варіанти відповідей

Потиличне, переднiй вид

Лицьове, заднiй вид

Потиличне, заднiй вид

Передньоголовне передлежання

Лобне передлежання

Запитання 16

. Ви фельдшер ШМД. З’явились на виклик до вагiтної, у якої раптово з’явилась кровотеча з пiхви. При обстеженнi з’ясувалось: вагiтнiсть 35 тижнiв. Скарг жiнка не пред’являє, матка в нормотонусi, безболiсна при пальпацiї, положення плода поздовжнє, I позицiя, переднiй вид, головне передлежання. Серцебиття плода - 120/хв. Видiлення з пiхви кров’янi, помiрнi. Пульс - 110/хв. АТ- 110/70 мм рт.ст. Попереднiй дiагноз, тактика фельдшера:.

варіанти відповідей

Загроза розриву матки. Госпiталiзацiя

Передлежання плаценти. Негайна госпiталiзацiя

Передчаснi пологи. Госпiталiзацiя

Передчасне вiдшарування плаценти. Кровоспиннi

Мимовiльний аборт. Госпiталiзацiя

Запитання 17

. Ви фельдшер ФАПу. При обстеженнi вагiтної, яку треба взяти на облiк, встановили: термiн вагiтностi 30 тижнiв, положення плода поздовжнє, I позицiя, переднiй вид, головне передлежання. Розмiри тазу: 24-26-28-18. При пiхвовому дослiдженнi мис досягається, дiагональна кон’- югата 11 см. Про який таз йдеться?

варіанти відповідей

Загальнозвужений плоский таз

Нормальний таз

Загальнорiвномiрнозвужений таз .

Плоскорахiтичний таз

Простий плоский таз

Запитання 18

. Через 10 хвилин пiсля народження дитини з’явилися незначнi кров’янистi видiлення зi статевих шляхiв. Ознаки вiдокремлення послiду позитивнi. Крововтрата 280 мл. Яка подальша тактика ведення пологiв?

варіанти відповідей

Ввести окситоцин

Запропонувати родiллi потужитись

Провести ручне вiдокремлення плаценти

Провести зовнiшнiй масаж матки

Видiлити плаценту зовнiшнiми прийомами

Запитання 19

. Акушерка оглядає вагiтну жiнку. Дно матки знаходиться на рiвнi пупка. Який термiн вагiтностi?

варіанти відповідей

24 тижнi

28 тижнiв

20 тижнiв

32 тижн

16 тижнiв

Запитання 20

. У першовагiтної в термiнi вагiтностi 38 тижнiв 3 години тому почалися перейми, через 10 хвилин по 30-35 секунд. Положення плода поздовжнє, голiвка плода притиснута до входу у малий таз. Навколоплiднi води не виливались. У якому перiодi пологiв перебуває родiлля? .

варіанти відповідей

Другий перiод

Третiй перiод .  

Передвiсники пологiв

Перший перiод

Запитання 21

. При обстеженнi вагiтної, фельдшер визначив, що поздовжня вiсь плода i матки перетинається пiд прямим кутом. Серцебиття плода вислуховується злiва на рiвнi пупка до 140/хв., ясне, ритмiчне. Яке положення та позицiя плода? A. B. C. D. E.

варіанти відповідей

Поздовжнє, II позицiя

Поперечне, II позицiя

Поперечне, I позицiя

Поздовжнє, I позицiя

Косе, I позицiя

Запитання 22

У пологовiй залi перебуває породiлля, яка годину тому народила живого доношеного хлопчика вагою 3900 г. Жiнка скаржиться на запаморочення, слабкiсть. Пiд час огляду: спостерiгається блiдiсть шкiрних покривiв та слизових оболонок, АТ100/70 мм рт.ст., Ps- 96/хв., iз статевих шляхiв порцiями видiляється кров, що утворює згустки. Яке ускладнення виникло у породiллi?

варіанти відповідей

Геморагiчний шок

Розрив пологових шляхiв

Атонiя матки

Гiпоплазiя матки

Гiпотонiя матки

Запитання 23

Жiнка 20-ти рокiв скаржиться на затримку мiсячних впродовж 8-ми тижнiв, iнтенсивний бiль унизу живота. При вагiнальному дослiдженнi справа пальпується пухлиноподiбне утворення, збiльшення матки. Визначається позитивний симптом Щоткiна-Блюмберга. Якi першочерговi дiї фельдшера на догоспiтальному етапi?

варіанти відповідей

Ввести заспокiйливi засоби

Порекомендувати звернутись до лiкаря гiнеколога

Ввести знеболюючi засоби

Провести тест на вагiтнiсть

Покласти холод на низ живота i госпiталiзувати в гiнекологiчний стацiонар

Запитання 24

Повторнонароджуюча, в термiнi пологiв, з регулярною пологовою дiяльнiстю. В анамнезi: кесарiв розтин. Пiд час перейм вiдчула розлитий бiль в дiлянцi пiсляоперацiйного рубця. При пiхвовому дослiдженнi: вiдкриття шийки матки 5 см. Якi подальшi дiї?

варіанти відповідей

Пологи через природнi статевi шляхи

Очiкувальна тактика ведення пологiв

Кесарiв розтин

Стимуляцiя пологової дiяльностi

Накладання акушерських щипцiв

Запитання 25

Фельдшера ФАПу викликали до родiллi додому. По приїзду фельдшера у родiллi триває III перiод пологiв. Послiд видiлено за допомогою методу Абуладзе. Одночасно видiлилося 400 мл кровi, кровотеча триває. Пiд час огляду материнської поверхнi плаценти встановлено вiдсутнiсть однiєї дольки. Яка допомога повинна бути надана в такiй ситуацiї?

варіанти відповідей

Ручне обстеження порожнини матки

Притиснення черевної аорти кулаком

В/в введення утеротонiчних засобiв

Зовнiшнiй масаж матки

Огляд пологових шляхiв в дзеркалах

Запитання 26

Фельдшер ФАПу проводить вагiнальне дослiдження жiнцi 38-ми рокiв, яка звернулася з приводу появи гнiйних видiлень з неприємним запахом з пiхви. Жiнка знаходиться на диспансерному облiку з приводу кiсти яєчника. Пiд час бiмануального дослiдження з’явився гострий рiзкий бiль внизу живота. Виникнення цього стану пов’язане з:

варіанти відповідей

Пiосальпiнкс

Малiгнiзацiя кiсти

Розрив кiсти яєчника

Гiдросальпiнкс

Збiльшення кiсти

Запитання 27

Вагiтна звернулась на ФАП до фельдшера зi скаргами на головний бiль, нудоту, мерехтiння мушок перед очима. 2 тижнi тому з’явились набряки на ногах. Об’єктивно: вагiтна збуджена, АТ- 200/120 мм рт.ст. на правiй руцi, а на лiвiй - 190/115 мм рт.ст. Ps88/хв. Матка в тонусi, дно її на 2 п/п вище пупка. ЧСС- 160/хв. Яке виникло ймовiрне ускладнення?

варіанти відповідей

Раннiй гестоз вагiтних

Прееклампсiя тяжкий ступiнь

Набряки пiд час вагiтностi

Гiпертонiчний криз

Прееклампсiя легкий ступiнь

Запитання 28

Фельдшера швидкої допомоги викликали до родiллi: I перiод пологiв, передбачувана маса плода - 4500 г, на висотi болючих перейм виник рiзкий бiль, пологова дiяльнiсть припинилась. Родiлля блiда. Якiй патологiї вiдповiдає дана клiнiчна картина?

варіанти відповідей

Передлежання плаценти

Розрив плiдного мiхура 

Розрив шийки матки

Розрив матки, що вiдбувся

Передчасне вiдшарування нормально розташованої плаценти

Запитання 29

До першовагiтної у термiнi 38 тижнiв був викликаний фельдшер ФАПу. Об’єктивно: перейми через 10 хвилин по 30- 35 секунд, що розпочалися 3 години тому. Положення плода поздовжнє, голiвка плода притиснута до входу у малий таз. Навколоплiднi води не виливались. У якому перiодi пологiв перебуває родiлля?

варіанти відповідей

Загроза передчасних пологiв 

Передвiсники пологiв

Другий перiод

Третiй перiод

Перший перiод

Запитання 30

До фельдшера здоровпункту промислового пiдприємства звернулась робiтниця 36-ти рокiв iз скаргами на загальну слабкiсть, бiль i вiдчуття розпирання у правiй статевiй губi. Об’єктивно: температура - 37,5 C; зовнiшнi статевi органи гiперемованi, права велика статева губа набрякла, гiперемована, болюча. Видiлення iз пiхви гнiйнi. Iз приводу якого захворювання необхiдно скерувати пацiєнтку у гiнекологiчне вiддiлення?

варіанти відповідей

Кiста бартолiнової залози

Гематома правої статевої губи

Гострий бартолiнiт

Гострий вульвовагiнiт

Рак вульви

Запитання 31

У породiллi 30-ти рокiв у ранньому пiсляпологовому перiодi виявлено кровотечу iз зовнiшнiх статевих органiв. Жiнка народила дiвчинку вдома - 4540 г. Пологи були повторнi, стрiмкi, розрив промежини при перших пологах. В анамнезi: кандидознi кольпiти. При об’єктивному дослiдженнi фельдшером ФАПу виявлено: розрив слизової пiхви i розрив промежини до ануса. Вкажiть степiнь розриву промежини:

варіанти відповідей

II

IV

I

III

Запитання 32

На ФАП звернулась вагiтна, 20-ти рокiв в термiнi вагiтностi 20 тижнiв, зi скаргами на набряки на нижнiх кiнцiвках, животi, головний бiль, погiршення зору. Об’єктивно: загальний стан важкий, артерiальний тиск - 170/100 мм рт.ст. на обох руках, бiлок сечi - 5,0 г/л. Пiд час огляду з’явився напад судом. Про яку патологiю ви подумали?

варіанти відповідей

Пiєлонефрит вагiтних

Набряки вагiтних

Еклампсiя

Гiпертонiчна хвороба

Прееклампсiя легкого ступеня 

Запитання 33

Жiнка 22-х рокiв, що годує груддю, звернулась на ФАП зi скаргами на пiдвищену температуру тiла до 39oC, бiль у груднiй залозi, слабкiсть, головний бiль. Об’єктивно: грудна залоза збiльшена в об’ємi, шкiра гiперемована, пальпаторно - болюча, збiльшенi пiдпахвовi лiмфатичнi вузли. Ваш дiагноз:

варіанти відповідей

Рак Педжета

Мастопатiя

Мастит лактацiйний

Рак молочної залози

Фiброаденома

Запитання 34

При зовнiшньому акушерському обстеженнi вагiтної в термiнi 38 тижнiв фельдшер ФАПу визначив над входом в малий таз округлу, помiрної щiльностi балотуючу частину плода. Спинка плода злiва. Яка це позицiя та передлежання плода? .

варіанти відповідей

II позицiя, сiдничне передлежання

II позицiя, головне передлежання

I позицiя, сiдничне передлежання

Косе положення плода

I позицiя, головне передлежання

Запитання 35

Пацiєнтка 15-ти рокiв. Менархе в 13 рокiв. Статевi контакти заперечує. Менструацiї у дiвчинки нерегулярнi, з затримками. Чергова кровотеча бiльш рясна, триває 16 днiв, настала пiсля 3-х тижневої затримки. При оглядi дiвчинка блiда, Нb70 г/л. З пiхви ряснi кров’янистi видiлення з дрiбними згустками. При ректальному дослiдженнi визначається маленька матка, безболiсна, рухома. Придатки не пальпуються. Визначте тип кровотечi:

варіанти відповідей

Клiмактерична кровотеча

Викидень

Фiбромiома матки

Ювенiльна кровотеча

Рак шийки

Запитання 36

Повторновагiтна, термiн вагiтностi 8 тижнiв, скаржиться на ниючi болi внизу живота i кров’янистi видiлення зi статевих шляхiв. Пiхвове дослiдження: канал шийки матки пропускає палець, в ньому визначаються елементи плодового яйця. Величина матки не вiдповiдає термiну вагiтностi. Придатки матки не визначаються. Кровотеча рясна. Оцiнiть ситуацiю: .

варіанти відповідей

Передчаснi пологи

Передлежання плаценти

Саркома матки

Неповний аборт

Мiхуровий занесок

Запитання 37

У третьому перiодi пологiв пройшло бiльше 30-ти хвилин, ознаки вiдшарування плаценти позитивнi. Зовнiшнi прийоми видалення послiду неефективнi. Яка повинна бути подальша тактика?

варіанти відповідей

Ввести окситоцин

Ручне видалення послiду пiд знеболюванням

Очiкування самостiйного видалення послiду

Застосувати препарати якi збiльшують скорочувальну дiяльнiсть матки

Повторно застосувати зовнiшнi прийоми видалення послiду

Запитання 38

Жiнка 25-ти рокiв на 8-му добу пiсля пологiв звернулася до фельдшера зi скаргами на бiль в лiвiй молочнiй залозi, пiдвищення температури. При оглядi залоза гiперемована, в верхньо-зовнiшньому квадрантi пальпується iнфiльтрат. Що запiдозрила акушерка?

варіанти відповідей

Бешиха

Аденома молочної залози

Мастопатiя

рак молочної залози

Лактацiйний мастит

Запитання 39

Хвора 42 роки, звернулась зi скаргами на бiль внизу живота, нудоту, блювання, що з’явились пiсля рiзких рухiв. Об’єктивно: напруження м’язiв черевної стiнки, симптоми подразнення очеревини позитивнi. Вагiнальне обстеження: матка не збiльшена, лiворуч вiд матки пальпується утвiр 7-8 см в дiаметрi, округлої форми, щiльно-еластичної консистенцiї, рiзко болючий при змiщеннi. Який дiагноз є найбiльш ймовiрний?

варіанти відповідей

Гострий аднексит

Перекрут нiжки пухлини

Апоплексiя яєчника

Розрив пiоксальнiнкса

Позаматкова трубна вагiтнiсть

Запитання 40

Хвора 68-ми рокiв, з дiагнозом рак шийки матки скаржиться на значну кровотечу зi статевих шляхiв. При оглядi в дзеркалах виявлено: шийка матки збiльшена, деформована, на її пiхвовiй частинi визначається кратероподiбна виразка, що кровоточить. Що необхiдно зробити в першу чергу при наданнi долiкарської допомоги?

варіанти відповідей

Ввести утеротонiки

Ввести кровоспиннi засоби

Провести бiопсiю шийки матки 

Провести тугу тампонаду пiхви

Покласти холод на низ живота

Запитання 41

Фельдшер здоровпункту проводить бесiду серед робiтниць цукрового заводу. Як слiд вiдповiсти на запитання: в якому вiцi починається клiмактеричний перiод? .

варіанти відповідей

52-55 рокiв

. 40-45 рокiв

45-50 рокiв

60-65

65-70

Запитання 42

До фельдшера ФАПу звернулась повторновагiтна в термiнi 30 тижнiв вагiтностi зi скаргами на мажучi кров’янистi видiлення зi статевих шляхiв, болi не турбують. Вiдзначається високе стояння передлежачої частини плода над площиною входу в малий таз. Запiдозрено передлежання плаценти. Яка подальша тактика фельдшера?

варіанти відповідей

Термiнова госпiталiзацiя в акушерський стацiонар

Амнiоскопiя-

Проведення пiхвового дослiдження в умовах жiночої консультацiї

Подальше спостереження в жiночiй консультацiї

Госпiталiзацiя в стацiонар у плановому порядку

Запитання 43

Фельдшер ФАПу обстежував жiнку з термiном вагiтностi 24 тижнi. Запiдозрив багатоплiдну вагiтнiсть. Який метод обстеження пiдтвердить дiагноз?

варіанти відповідей

Вимiрювання артерiального тиску та пульсу жiнки

Вислуховування серцебиття плода в двох точках

Вислуховування серцебиття плода в однiй точці

Вимiрювання ОЖ, ВДМ

Вимiрювання розмiрiв таза

Запитання 44

Родiлля 25-ти рокiв народила живого доношеного хлопчика вагою - 3600 г. Пройшло 15 хвилин послiдового перiоду, ознак вiдокремлення послiду немає. Вкажiть, яка максимальна тривалiсть послiдового перiоду?

варіанти відповідей

60 хвилин

40 хвилин

5 хвилин

2 години

30 хвилин

Запитання 45

. До фельдшера ФАПу звернулася вагiтна в термiнi 35 тижнiв за консультацiєю. В ходi огляду фельдшером визначено: голiвка плоду злiва, серцебиття вислуховується на рiвнi пупка, передлегла частина вiдсутня. Фельдшер повинен направити вагiтну:

варіанти відповідей

До терапевта

До гiнекологiчного вiддiлення

До дiльничного гiнеколога

До ВПВ

На УЗД

Запитання 46

Родiлля у термiнi пологiв, доставлена у першому перiодi пологiв з матковою кровотечею. Артерiальний тиск - 90/60 мм рт.ст. Шийка матки згладжена, вiдкрита на 6 см. На всьому протязi вiчка визначається плацентарна тканина. Кровотеча пiдсилюється. Яка тактика ведення пологiв?

варіанти відповідей

Кесарiв розтин

Рання амнiотомiя

Стимуляцiя пологової дiяльностi

Консервативне ведення пологiв

Накладення порожнинних акушерських щипцiв

Запитання 47

До фельдшера ФАПу звернулась пацiєнтка 25-ти рокiв, зi скаргами на свербiж, печiю в пiхвi, що з’явилися пiсля випадкового статевого акту. Об’єктивно: слизова оболонка пiхви гiперемована,набрякла, з точковими геморагiями. Видiлення пiнистi, з неприємним запахом. Ваш ймовiрний дiагноз:

варіанти відповідей

Хламiдiоз

Мiкозний кольпiт

Цервiцит 

Ендометрит

Трихомонадний кольпiт

Запитання 48

Ви фельдшер ФАПу, берете на облiк вагiтну. Остання менструацiя була 2 мiсяцi тому. Дно матки на 2 пальцi вище лона, видiлення з пiхви кров’янi з мiхурцями. У жiнки набряки на ногах та переднiй черевнiй стiнцi, артерiальний тиск - 140/90 мм рт.ст., пульс - 60/хв. Що Ви запiдозрити у вагiтної? Вашi дiї?

варіанти відповідей

Вагiтнiсть, що завмерла. Госпiталiзація

8 тижнiв вагiтностi. Аборт, що розпочавсяГоспiталiзацiя

Хорiонепiтелiома.

12 тижнiв вагiтностi. Направити в жiночу консультацiю

Мiхуровий занесок. Негайна госпiталiзацiя

Запитання 49

Фельдшер проводить санiтарноосвiтню лекцiю на пiдприємствi з питань профiлактики онкозахворювань. Що повинен вiдповiсти фельдшер на питання: ”Як часто жiнка повинна проводити самообстеження молочних залоз?” .

варіанти відповідей

1 раз на тиждень

1 раз на мiсяць

2 рази на рiк

2 рази на тиждень

1 раз на рiк

Запитання 50

До фельдшера ФАПУ звернулась жiнка 25-ти рокiв, яка скаржиться на затримку мiсячних. В анамнезi 2 пологiв. При гiнекологiчному оглядi: шийка ”бочкоподiбна”, матка в anteflexio, тiло матки збiльшене до 5 тижнiв, безболiсне. Придатки не пальпуються. Який найбiльш iмовiрний дiагноз? .

варіанти відповідей

Рак шийки матки

Ерозiя шийки матки

Аборт в ходу

Порушення менструального циклу

Шийкова вагiтнiсть

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест