Безпека праці під час приготування їжі

Тест буде корисним при перевірці знань з безпеки під час приготування їжі. Для здобувачів освіти 5-7 класів

Додано: 7 квітня
Предмет: Трудове навчання, 6 клас
12 запитань
Запитання 1

Чому важливо мити руки перед початком приготування їжі?


варіанти відповідей

Для уникнення передачі бруду та мікробів з рук на їжу, що може спричинити хвороби.

Щоб не сварили батьки

Щоб не забруднити посуд

З етичних міркувань

Запитання 2

Які предмети або інгредієнти можуть бути небезпечними для використання без дорослого нагляду?

варіанти відповідей

ножі

електричні прилади

газові плити

всі відповіді правильні

Запитання 3

Що робити, якщо ви випадково порізалися під час різання овочів або фруктів?

варіанти відповідей

Помити поранення під проточною водою

Накласти стерильну пов'язку

Звернутися за медичною допомогою у випадку потреби

Всі відповіді правильні

Запитання 4

При вимиканні електричного чайника з розетки потрібно триматись...

варіанти відповідей

за штепсельну вилку

за штепсельну розетку

за шнур

за чайник

Запитання 5

Які перевірки потрібно здійснити, перш ніж почати готувати їжу?

варіанти відповідей

Перевірити дату придатності інгредієнтів

Переконатися,що всі прилади працюють належним чином

Одягнути спеціальний одяг

Вимити руки

Запитання 6

Як правильно поводитися зі скляними посудинами та столовими приладами, щоб уникнути поранень?

варіанти відповідей

Уникати їх падіння та биття

не тримати їх в руках, які оброблені милом або олією

Не користуватися скляним посудом

Всі відповіді правильні

Запитання 7

При закіпанні рідини потрібно ...

варіанти відповідей

зменшити вогонь

вимкнути комфорку

збільшити вогонь

відкрити кришку посуду

Запитання 8

Що потрібно робити, якщо під час готування їжі виникає пожежа?

варіанти відповідей

Вимкнути плиту або духовку

Накрити пламя кришкою або пожежним ковдрою

Викликати пожежну службу.

Всі відповіді правильні

Запитання 9

Що не можна робити,якщо зайнялися олія чи жир на пательні?

варіанти відповідей

накрити кришкою

залити водою

вимкнути плиту

всі відповіді правильні

Запитання 10

При закіпанні рідини, кришку каструлі потрібно...

варіанти відповідей

Відкривати рухом від себе

Не відкривати

Відкривати рухом до себе

Запитання 11

Під час приготування їжі потрібно застосовувати...

варіанти відповідей

годинник

мобільний додаток

таймер

Всі відповіді вірні

Запитання 12

Технологічний одяг для кухні -це ...

варіанти відповідей

прихватки

хустинки та капелюшки

фартухи

Всі відповіді вірні

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест