М.Б.№3 Фізіологія мікроорганізмів

Додано: 29 січня 2022
Предмет:
Тест виконано: 101 раз
24 запитання
Запитання 1

Фізіологія мікроорганізмів вивчає:

варіанти відповідей

будову та життєдіяльність

корисну та шкідливу роль

господарсько-технічне значення

взаємовідносини з навколишнім середовищем

Запитання 2

Метаболізмом називають:


варіанти відповідей

шлях передачі інфекції

здатність утворювати слизовий шар

процес простого поділу клітини

сукупність процесів у клітині, які забезпечують відтворення біомаси


Запитання 3

Кількість зв'язаної води у живій клітині:

варіанти відповідей

постійно змінюється залежно від умов зовнішнього середовища

залежить від гідролітичних процесів

відносно постійне

постійно змінюється залежно від фізичного стану клітини

Запитання 4

Які мікроорганізми багаті на білки:



варіанти відповідей

плісневі гриби

туберкульозна паличка

дріжджі

бактерії

Запитання 5

Ферменти-протеїди складаються:


варіанти відповідей

з води і сухого залишку

з білка та небілкового компонента

з барвникової речовини

тільки з білка

Запитання 6

Ферменти, які каталізують реакцій розщеплення складних речовин по типу реакції гідролізу:

варіанти відповідей

оксидоредуктази

трансферази

лігази

гідролази

Запитання 7

Процес направленого переносу речовин за допомогою особливих білків:


варіанти відповідей

шлях активного переносу

енергетичний обмін

процес самоочищення

шлях полегшеної дифузії

Запитання 8

Мікроби, які використовують продукти життєдіяльності інших організмів:


варіанти відповідей

аутотрофи

факультативні паразити

сапрофіти

паразити

Запитання 9

Мікроорганізми, що використовують енергію сонця:


варіанти відповідей

органотрофи

фототрофи

літотрофи

хемотрофи

Запитання 10

Всі плісневі гриби належать до:

варіанти відповідей

безумовних анаеробів

факультативних анаеробів

облігатних анаеробів

аеробних мікроорганізмів

Запитання 11

Реакції розщеплення складних органічних речовин до простіших:

варіанти відповідей

катаболізм

асиміляція

анаболізм

адаптація

Запитання 12

Серед органічних речовин м.о. займають перше місце: 

варіанти відповідей

білки

вуглеводи

ліпіди 

пігменти

Запитання 13

Підвищують стійкість мікробів до кислот та інших речовин:

варіанти відповідей

білки

вуглеводи

ліпіди

мінеральні речовини 

Запитання 14

Каталізують перетворення в межах однієї молекули: 

варіанти відповідей

оксидоредуктази

ізомерази 

лігази

синтетази

Запитання 15

Каталізують реакції переносу різних груп від донора до акцептора:

варіанти відповідей

трансферази

гідролази

лігази 

ліази

Запитання 16

Відбувається за рахунок різниці осмотичного тиску у зовнішньому середовищі та середині клітини:

варіанти відповідей

шлях полегшеної дифузії 

шлях активного переносу 

дихання

розмноження

Запитання 17

Не є особливістю ферментів мікроорганізмів:

варіанти відповідей

суворо специфічні

нестійкі до зовнішнього середовища

надзвичайно активні

широко використовується в побуті

Запитання 18

Анаболізмі катаболізм звичайно проходять:

варіанти відповідей

одночасно

по черзі

катаболізм лише вночі

анаболізм після катаболізму

Запитання 19

Адаптація - це:

варіанти відповідей

висока активність метаболізму

висока здатність пристосовуватись 

процеси харчування

тип дихання 

Запитання 20

Кількість води у мікробних клітинах в середньому коливається:

варіанти відповідей

від 75 до 85%

від 15 до 25%

від 6 до 8%

від 90 до 97%

Запитання 21

Анабіоз це:

варіанти відповідей

затримки життєдіяльності 

загибель вегетативних форм

висока активність метаболізму

пластичний обмін

Запитання 22

Складаються тільки з амінокислот:

варіанти відповідей

протеїни

протеїди

ліпіди

вуглеводи

Запитання 23

Пігменти та мінеральні речовини приймають участь в процесах:

варіанти відповідей

живлення

травлення

дихання

розмноження

Запитання 24

Оберіть помилкове твердження:

варіанти відповідей

ферменти — органічні каталізатори 

ферменти каталізують більшість хімічних реакцій

ферменти суворо специфічні

ферменти знаходяться в зв'язаному стані

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест