Харчування і здоров'я

Додано: 19 листопада 2023
Предмет: Основи здоров’я, 5 клас
7 запитань
Запитання 1

Чинники, що впливають на формування харчових звичок

варіанти відповідей

індивідуальні, сімейні та національні традиції

порада сусіда

реклама, ЗМІ

стан здоров`я

Запитання 2

Принципи раціонального харчування

варіанти відповідей

помірність

різноманітність

порядність

збалансованість

Запитання 3

Які проблеми зі здоров'ям можуть виникати через неправильне харчування

варіанти відповідей

Проблеми у сім'ї.

Порушення роботи серця.

Проблеми у школі.

Ожиріння (надмірна вага).

Погані оцінки.

Руйнування зубів.

Запитання 4

Які продукти займають більшу частину "Тарілки здорового харчування"?

варіанти відповідей

Солодощі.

Білкові продукти.

Овочі, фрукти, ягоди.

Цільнозернові продукти.

Запитання 5

Для зменьшення ризику переїдання треба:

варіанти відповідей

Контролювати розмір порцій

Пити більше води

Відмовитись від солодощів

Відмовитись від їжі

Запитання 6

Індивідуальні, сімейні, національні традиції в харчуванні та відповідна їм пристосованість організму до окремих харчових продуктів, способів приготування та прийому їжі - це:

варіанти відповідей

харчова безпека.

принципи здорового харчування.

продукти харчування.

харчові звички.

Запитання 7

Які продукти треба обмежити, керуючись принципами здорового харчування

варіанти відповідей

Овочі

Крупи

Сіль

Цукор

Фрукти та горіхи

М'ясо та рибу

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест