Харчування при різному фізичному навантаженні (ЗБД, за програмою Т.В. Воронцової та інш.) )

Додано: 8 лютого
Предмет: Основи здоров’я, 7 клас
12 запитань
Запитання 1

Продуктів якої харчової групи має бути найбільше в раціоні? 

варіанти відповідей

молочні продукти

фрукти та овочі

зернові продукти (каші, макаронні вироби)

солодощі

Запитання 2

Під час інтенсивних фізичних навантажень слід дотримуватися таких правил:

варіанти відповідей

Їсти не пізніше ніж за 1,5-2 год до заняття

Не їсти відразу після заняття

Дотримуватися питного режиму

За 30 хв до заняття добре наїстися, щоб запастися енергією

Не пити і не їсти перед заняттям та після

Запитання 3

Як регулярно потрібно харчуватися? 

варіанти відповідей

2 рази на день

3 рази на день

5-6 разів на день з інтервалом 2-3 год

1 раз на день

Запитання 4

Співвідношення білків, жирів, вуглеводів, вітамінів та мінеральних речовин, що містяться у 100 гр продукту- це: 

варіанти відповідей

Енергетична цінність

Харчова цінність(поживність)

Збалансоване харчування

 Дієтичне харчування

Запитання 5

Їжа з ресторанів швидкого обслуговування (фастфуд) містить.... 

варіанти відповідей

високу калорійність і низьку поживність

низьку калорійність і високу поживність

багато вітамінів та мікроелементів

багато простих вуглеводів

багато трансжирів

мало вітамінів

Запитання 6

Найменшу кількість порцій рекомендують вживати... 

варіанти відповідей

активним підліткам

підліткам, які займаються танцями

підліткам, які захоплюються комп'ютерними іграми

чоловікам, які працюють на виробництві

 дорослим жінкам, які ведуть малорухливий спосіб життя

Запитання 7

За даними ВООЗ, кількість дітей з надлишковою масою тіла у світі за останні 25 років зросла на третину. Це пов’язують із...

варіанти відповідей

загальним зниженням фізичної активності

рухливим способом життя

дефіцитом продуктів харчування

збалансованим харчуванням

збільшенням в раціоні частки перероблених продуктів, які мають високу енергетичну та низьку поживну цінність 

Запитання 8

Серед наслідків дитячого ожиріння, які стають очевидними переважно у зрілому віці є... 

варіанти відповідей

підвищений ризик ранніх серцево-судинних захворювань

правильна постава

ризик м’язово-скелетних порушень і деяких видів раку

нормальний індекс маси тіла

ризик цукрового діабету ІІ типу

Запитання 9

Склад здорового збалансованого раціону залежить від індивідуальних особливостей людини: 

варіанти відповідей

її віку

звичок

способу життя, фізичної активності

настрою

статі

Запитання 10

До висококалорійних продуктів належать: 

варіанти відповідей

знежирене молоко, кефір, йогурт

Варена картопля, густі супи

Сухофрукти, джеми, мед, солодкі соки

 Окунь, тунець, креветки, телятина

Запитання 11

Калорійність 1 гр жирів: 

варіанти відповідей

4 ккал

5 ккал

9 ккал

12 ккал

Запитання 12

Джерело білку, заліза, мікроелементів, вітамінів групи В 

варіанти відповідей

зернові продукти

фрукти та овочі

молочні продукти

м’ясо, риба, бобові

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест