Холодні страви і закуски

Тест пропонується використовувати для закріплення знань або тематичного оцінювання здобувачів освіти з професії кухар

Додано: 11 березня 2023
Предмет:
Тест виконано: 21 раз
15 запитань
Запитання 1

Холодні закуски з сирих овочів є основним джерелом 

варіанти відповідей

вітамінів С, каротину, групи В

мінеральних речовин солей кальцію, фосфору, заліза, натрію

арома­тичних, смакових речовин і барвників

всі відповіді вірні

Запитання 2

Які відмінності між холодною закускою і стравою

варіанти відповідей

особливої відмінності немає, залежить з яких продуктів приготовлені

відмінності є, то страва, а то закуска

закуски мають більш гострий смак і менший вихід

залежить від технології приготування, температури подачі

Запитання 3

Температура подавання гарячих і холодних закусок

варіанти відповідей

холодні вище 14 °С, гарячі — 60-65 °С.

холодні 12 °С, гарячі— 55-60 °С.


холодні нижче 12 °С, гарячі — 80 °С.

холодні не вище 10 °С, гарячі— 60-75 °С.

Запитання 4

За характером кулінарної обробки і основним продуктом закуски можна по­ділити на такі групи

варіанти відповідей

страви з овочів і грибів, риби, м'яса, яєць.


салати, страви з овочів і грибів, риби, м'яса, яєць.


холодці, заливні страви,бутерброди (накладанні), салати, страви з овочів і грибів, риби, м'яса, яєць.


бутерброди (накладанці), салати, страви з овочів і грибів, страви з риби, з м'яса, яєць та сиру.

Запитання 5

За технологією приготування бутерброди поділяють на такі основні групи

варіанти відповідей

відкриті ,напізакриті ,канапе і гарячі.


закриті, закусочні і гарячі.


прості й складні — асорті, сандвічі, закусочні .


відкриті , закриті, закусочні і гарячі.


Запитання 6

Товщина нарізування хліба для відкритих бутербродів

варіанти відповідей

Хліб нарізують скибочками, під прямим кутом завтовш­ки 1 см і масою 40 г. 

Хліб нарізують скибочками, трохи навскіс завтовш­ки 1-1,5 см і масою 30-40 г. 

Хліб нарізують на скибочки завширшки 5-6 см і завтовшки 0,5 см. 

Хліб нарізують на скибочки завширшки 6 -8 см і завтовшки 0,7 см. 

Запитання 7

Вказати термін зберігання заправлених салатів


варіанти відповідей

з варених овочів ЗО хв, з сирих — 15 хв.

з варених овочів підляг 4О хв, з сирих — 25 хв.

з варених овочів і з сирих не підлягають зберіганню

з овочів підляг ЗО хв, з мяса, риби — 15 хв.

Запитання 8

Як подають салати

варіанти відповідей

на закусочних тарілках, блюдах, а також на виробах з пісочного чи листко­вого тіста.


як закуску, на блюдах, піалках, тарілках, а також у корзинках (тарталетках) або волованах

як самостійну страву у салатниках, на закусочних тарілках, блюдах, а також у корзинках (тарталетках) або волованах з пісочного чи листко­вого тіста.


немає правильної відповіді

Запитання 9

Норми виходу салатів залежно від їх виду становлять

варіанти відповідей

100, 125,150 г на порцію.

як гарнір 100, 150 і 220 г на порцію.

як самостійна страва 150 і 200 г на порцію

50, 100, 150 і 200 г на порцію.

Запитання 10

Скільки способів застосовують при оформленні салатів

варіанти відповідей

2

3

3 і більше

не застосовують способи

Запитання 11

Капусту для салатів підготовляють

варіанти відповідей

оброблену капусту шаткують тоненькою соломкою, додають

сіль і перетирають до виділення соку, який відціджують.


Оброблену білоголову капусту шаткують соломкою, додають сіль і перемішують.

нашатковану тоненькою соломкою капусту кладуть у кастру­

лю, яка не окислюється і має широке дно, додають оцет, сіль (15 г на 1 кг капус­ти) і злегка прогрівають

немає правильної відповіді

Запитання 12

Особливістю салатів-коктейлів  є:

варіанти відповідей

вихід не менше 200 г

їх не заправляють соусом, заправами, спеціями

Їх викладають у скляний посуд для подавання шарами і не перемішують. 

вони складаються лише з двох продуктів

Запитання 13

Вихід салату-коктейлю на одну порцію 

варіанти відповідей

75 -100 г

не менше 100 г

не менше 200 г

25 - 150 г

Запитання 14

Якщо оселедець пересолений, сухий і твердий, його рекомендують:

варіанти відповідей

вимочити у заварці чаю

вимочити в розсолі

вимочити у холодній воді, а потім у молоці

вимочити у теплій воді

Запитання 15

Для приготування закуски "Яйця фаршировані" їх розрізують

варіанти відповідей

навпіл навскоси

уздовж навпіл

на чотири частини

на скибочки або часточки

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест