КУХАР ІV Тема 9 (4)

Додано: 11 квітня 2022
Предмет:
Тест виконано: 37 разів
11 запитань
Запитання 1

НАЗВІТЬ СТРАВУ: готують із товстого й тонкого країв верхньої та внутрішньої частин задньої ноги. Зачищене м’ясо нарізують упоперек волокон на шматки, відбивають, нарізують брусочками масою 5–7 г, обсмажують, додають пасероване томатне пюре, бульйон і тушкують до напівготовності. У тушковане м’ясо додають пасеровану цибулю, сметанний соус, сіль, перець і тушкують до готовності. Подають разом із соусом з відвареними макаронними виробами, картопляним пюре, розсипчастими кашами.

варіанти відповідей

бефстроганов масовий (тушкований)

гуляш

азу

плов

Запитання 2

Назвіть страву: м’ясо нарізують шматочками по 20–30 г на порцію, обсмажують із додаванням цибулі, моркви й томатного пюре, солять. Можна готувати без томату. М’ясо з овочами кладуть у широкий із товстим дном посуд, заливають бульйоном або водою (рідини має бути стільки, скільки потрібно для приготування розсипчастої каші), доводять до кипіння і всипають перебраний промитий рис, додають перець, лавровий лист і тушкують.

варіанти відповідей

бефстроганов

азу

гуляш

плов

Запитання 3

Назвіть страву: м’ясо нарізують брусочками 30–40 мм завдовжки та масою 10–15 г, обсмажують до утворення рум’яної кірочки, додають сіль і перець.

Обсмажене м’ясо складають у глибокий посуд, заливають гарячим бульйоном або водою, додають томатне пюре й тушкують на слабкому вогні із закритою кришкою майже до готовності.

Картоплю нарізують брусочками або часточками, обсмажують, цибулю ріпчасту шаткують соломкою, пасерують, солоні огірки нарізують соломкою і припускають. Додають розведену червону борошняну пасеровку, пасеровану цибулю, картоплю, солоні огірки, перець горошком і тушкують 15–20 хв до готовності. 

варіанти відповідей

бефстроганов

гуляш

азу

плов

Запитання 4

Назвіть страву: м’ясо нарізують шматками по 30–40 г, підсмажують, кладуть шаром 1–1,5 см на розігріту сковороду. Солять, посипають перцем, перекладають у каструлю з товстим дном, заливають бульйоном або водою і тушкують із додаванням пасерованого томатного пюре в закритому посуді протягом 1 год. Потім додають розведене червоне борошняне пасерування, пасеровану, дрібно нарізану ріпчасту цибулю, перець горошком, лавровий лист і тушкують при слабкому кипінні 25–30 хв до готовності. Можна додати сметану, наприкінці покласти часник.

варіанти відповідей

бефстоганов

гуляш

азу

плов

Запитання 5

Для певних тушкованих страв великі шматки м’яса перед обсмажуванням шпигують:

варіанти відповідей

білим корінням і морквою

морквою і часником

часником і шпиком

морквою і шпиком

Запитання 6

Тушковані страви з м’яса зберігають ....

варіанти відповідей

не більше 2 год

не менше 2 год

24 год

38 год

Запитання 7

М’ясо тушкують у посуді при слабкому кипінні.....

варіанти відповідей

із відкритою кришкою

у горщиках

із закритою кришкою

Запитання 8

Для розм’якшення сполучної тканини під час тушкування додають......

варіанти відповідей

томатний соус

томатне пюре і оцет

кислі соуси

томатне пюре

Запитання 9

Для печені по-домашньому кртоплю та моркву нарізують

варіанти відповідей

брусочками

кубиками

часточками

скибочками

Запитання 10

Для печені київської картоплю нарізують....

варіанти відповідей

брусочками

кубиками

часточками

скибочками

Запитання 11

Розрахувати калькість порцій страви печеня київська, якщо в наявності маємо 12 кг яловичини, якщо на одну порцію необхідно 162 г.



варіанти відповідей

162 порції

74 порції

74,1 порції

162,2 порції

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест