Кулінарія(чай і бутерброди)

Додано: 20 квітня 2021
Предмет: Трудове навчання, 5 клас
Тест виконано: 377 разів
15 запитань
Запитання 1

Батьківщиною чаю вважається

варіанти відповідей

Японія  

Китай

  Індія

Україна

Запитання 2

Яка правильна послідовність при заварюванні листкового чаю:

варіанти відповідей

 відміряти потрібну кількість чаю, засипати в порцеляновий чайник, залити кип'ятком.

 Відміряти потрібну кількість чаю, залити кип'ятком до отворів у носику чайника, накрити на 5 хвилин і потім додати ще води.

сполоснути заварний чайник кип'ятком, відміряти потрібну кількість чаю, залити кип'ятком до отворів у носику чайника, накрити на 5 хвилин і потім додати ще води.

Запитання 3

Що зумовлює приємний аромат чаю?

варіанти відповідей

 чай обробляють парфумами

 

 чай не має аромату

  ефірні масла 

Запитання 4

До гарячих напоїв відносяться

варіанти відповідей

 чай, лимонад, кава

 чай, кава, какао 

  чай, кава, коктейль;

Запитання 5

Чай - це листя

варіанти відповідей

вічнозелених квітів

 вічнозеленої чайної трави

  вічнозеленого чайного дерева

Запитання 6

Після розмішування цукру


варіанти відповідей

ложку залишають в чашці

  

  ложку кладуть на стіл


  ложку кладуть на блюдце з чашкою

Запитання 7

Як перекладається слово " бутерброд"?

варіанти відповідей

хліб і масло

 хліб і ковбаса

хліб,масло,сир

хліб

Запитання 8

Основою бутерброду є: 

варіанти відповідей

ковбаса 

пшеничний або житній хліб  

сир 

 риба

Запитання 9

Які бувають бутерброди?

варіанти відповідей

До сніданку

Закриті

Відкриті

Закусочні

До вечері

Запитання 10

Якою повинна бути товщина скибочки хліба для відкритих бутербродів?

варіанти відповідей

 0,5-1 см.

1-1,5 см.

 1,5-2 см.

  2-2,5 см.

Запитання 11

Послідовність приготування бутербродів така:

1.приготувати бутерброди

2. підготувати хліб та продукти

3.подати до столу

4.нарізати хліб та подрібнити підготовлені продукти

5.оздобити бутерброди для подачі до столу

варіанти відповідей

1,2,3,4,5


3,4,5,2,1


4,3,1,2,5

2,4,1,5,3

Запитання 12

Які вимоги ставлять до якості приготування бутербродів?

варіанти відповідей

Всі продукти для приготування бутербродів нарізають не раніше 20-30 хв. до подавання на стіл

Всі продукти для приготування бутербродів нарізають не раніше як за добу до подавання на стіл

    

Продукти кладуть так, щоб вони повністю покривали скибки хліба, але не звисали з них


 Продукти для бутербродів повинні бути свіжими, тонко нарізаними, поєднуватися за смаком і кольором

Запитання 13

Для закритих бутербродів хліб нарізають

варіанти відповідей

Товщиною не більше 2 см

 

Товщиною не більше 1,5 см


Товщиною приблизно 1 см

Товщиною приблизно 0,5 см

Запитання 14

Від чого залежить харчова цінність бутерброда?

варіанти відповідей

Від кількості часу приготування

Від використаних продуктів

Від назви бутерброда

 Від виду нарізки і оформлення бутерброда

Запитання 15

Закусочні бутерброди ще називають

варіанти відповідей

простими

тарталетками

складними

канапе

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест