Культура харчування, її значення для здоров’я людини. 5-8 класи

Додано: 7 травня
Предмет: Трудове навчання, 5 клас
12 запитань
Запитання 1

Правильне харчування – необхідне

варіанти відповідей

Для фізичного розвитку людини

Для працездатності людини

Запитання 2

Раціональне харчування – це 

варіанти відповідей

правильно організоване харчування 

своєчасне забезпечення організму смачно приготовленою і безпечною їжею

Запитання 3

Визнач поживні речовини

варіанти відповідей

Вода

Вітаміни

Мінеральні речовини

Жири

Білки

Вуглеводи

холостерин

фаст-фуд

Запитання 4

Поживні речовини як будівельний матеріал для росту організму

варіанти відповідей

Білки

Жири

Вуглеводи

Вітаміни

Запитання 5

Надлишок білків спричиняє схильність до алергічних захворювань

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 6

Жири – відновлюють витрати теплової енергії

варіанти відповідей

Так

Ні

Запитання 7

Недостатня кількість жирів уповільнює ріст і розвиток, зменшує опір інфекціям

варіанти відповідей

Так

Ні

Запитання 8

«Погані» жири знаходяться у продуктах

варіанти відповідей

майонез

картопля фрі

чіпси

креми

олія

масло

Запитання 9

Недостатня кількість вуглеводів призводить до погіршення травлення

варіанти відповідей

Ні

Так

Запитання 10

«Погані» вуглеводи   (цукор, солодощі, тістечка) – акумулюються для довгострокового зберігання і відкладаються в жирові накопичення.

варіанти відповідей

Так

Ні

Запитання 11

Мінеральні речовини (кальцій, залізо, фосфор, магній, калій) – необхідні для формування складу кісток, зубів, крові, м’язів 

варіанти відповідей

Так

Ні

Запитання 12

Визначити основні правила харчування

варіанти відповідей

Їжа повинна бути свіжою, корисною

 Їжу потрібно добре пережовувати

Під час їжі не можна відволікатися

Не можна переїдати

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест