Ленд-ліз

Додано: 4 березня
Предмет: Всесвітня історія, 10 клас
6 запитань
Запитання 1

Через три дні після свого переобрання Рузвельт оголосив про ... поділу американського виробництва озброєнь. Усю зброю мали ділити 50 на 50 між США і Британією і Канадою.

варіанти відповідей

Залізний закон

Залізне правило

Запитання 2

У середині листопада лорд ..., що недавно прилетів із Вашингтона, провів зі мною 2 дні в ... Мені порадили не залишитися кожен вікенд в Чекерсі особливо коли Місяць уповні.

варіанти відповідей

Лоузьєн, Дичлі

Рональд, Первіс

Запитання 3

Британія вступила в війну, маючи десь .... в доларах. Єдиний спосіб збільшити ці ресурси полягав у новому видобутку золота в Британській імперії, здебільшого в Пд. Африці. Завдяки цьому за 16 місяців війни ми отримали додаткові 2 млрд доларів.

варіанти відповідей

4,5

3,5

5

Запитання 4

У нас у листопаді 1940 залишилося ....

варіанти відповідей

2 млрд

3 млрд

1 млрд

Запитання 5

В Дичі я писав надзвичайно важливий документ, він датований 8 грудня і його надіслали Рузвельта. Він дійшов до нього коли Рузвельт плив на борту військового корабля ......, в сонячному сяйві Карибського моря. Він читав його і 2 дні думав.

варіанти відповідей

"Tuscaloosa"

"Hipper"

"Scheer"

Запитання 6

Президент повернувся .. грудня і оприлюднив свій план: "Припустімо дім мого сусіда зайнявся, а я живу від нього за 400 або 500 футів, маю садовий шланг. Якби він узяв мій шланг і приєднав до свого крана, я б допоміг йому погасити пожежу. То що ж я роблю? Я не кажу йому перед цим, сусіде, мій садовий шланг коштує 15 доларів, ти повинен заплатити. Ні!. І що ж відбувається? Я не хочу 15 доларів, я хочу щоб мій шланг потім повернули.".

варіанти відповідей

16

15

18

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест