Наш совєтський союзник

Додано: 7 березня
Предмет: Всесвітня історія, 10 клас
9 запитань
Запитання 1

Вступ росіян у війну був бажаним. Рузвельт у вересні сказав, що Москва не впаде, хоча тоді про це сумнівалися. Всі америк. поставки росіянам були насправді частиною того, було або мало бути переправлення нам. Самі росіяни до нападу на них сильно допомагали Гітлеру. Тепер СРСР просило допомоги в нас і США. Росіяни не розуміли характеру ....

варіанти відповідей

Морських операцій

Авіаційних операцій

Сухопутних операцій

Запитання 2

На десантної морську операцію, потрібен був паритет в небі і міцні десантні армадні судна. Сталін говорив, що британці бояться і він може послати 4 російські армійські корпуси. Але я не міг цього допустити, так як Другий фронт відкривати рано. .. липня я сам звернувся до Сталіна, бо на мій виступ 22 червня совєти не реагували. 10 липня я спробував знову і лише .. липня я отримав відповідь.

варіанти відповідей

7, 19

8, 14

6, 21

Запитання 3

Сталін завжди наголошував на Другому фронті. Від першої миті я намагався допомагати росіянам припасами і озброєнням. На початку вересня на кораблі ... ми відправили в Мурманськ еквівалент 2 ескадрильних літаків..... для допомоги в захисті цієї військово-морської бази . 11 вересня ескадрильї вступили в бій і воювали три місяця.

варіанти відповідей

"Arqus"

"Hurricane"

"Force K"

"Barhaam"

Запитання 4

Коли я обмінювався телеграмами з Москвою, то дуже рідко міг почути добре слово. В основному на них не відповідали, або рідко. СРСР думало, що робить нам велику послугу. За перший місяць Гітлер глибоко ввійшов у росію. Але в кінці липня відбулася сварка між Гітлером і головнокомандувачем .....

варіанти відповідей

Браухіч

Рундштедт

Бівербрук

Запитання 5

Браухіч, думав, що армія Тимошенка, яка стояла перед Москвою, є основою сили російської армії і треба взяти Москву. Гітлер заперечував. Гітлер хотів взяти Ленінград, Донецький басейн, Крим і на Кавказ. А Москва може зачекати. Отже, він сказав півночі нападати на Ленінград, центральній – тримати оборону. Їй наказали відправити танкову групу на південь, щоб ударити у фланг росіянам, яких гнав через Дніпро ..... У цих діях німці досягли успіху.

варіанти відповідей

Браухіч

Рунштедт

Гаррімен

Запитання 6

Ленінград оточили, але не взяли. І Гітлер зрозумів, що зробив помилку. І наступала зима. 28 серпня я запропонував ... і ...поїхати до Москви.

Сталін все одно писав, щоб ми відправили їм 25-30 дивізій в Архангельськ чи відправити через Іран.

Сталін мислив нереальними методами.

варіанти відповідей

Бівербрук

Гопкінс

Гаррімен

Рейно

Запитання 7

.. вересня англо-американська місія рушила до Москви. Ця зустріч була недружньою. Москва хотіла звинуватити Британію у всьому. То була дуже дивна атмосфера зустрічей. Ми підписали протокол, за яким Британія і США давали постачання росіянам з ... до .....

варіанти відповідей

22, жовтень 1941 червень 1942

23, грудень 1941 жовтень 1942

21, листопад 1941 липня 1942

Запитання 8

Була вже пізня осінь. .. жовтня Центральна армія під командуванням .... поновила наступ на Москву. 8 жовтня взяли Орел, а за тиждень Калініна. Але Москва міцно стояла.

варіанти відповідей

2, фон Бока

21, Гудеріана

Запитання 9

Моя дружина була занепокоєна становищем росіян. І вона почала збирати кошти на допомогу їм. "Червоний Хрест" і орден Св. Іоанна назбирали ..... стерлінгів.

варіанти відповідей

8 млн фунтів

2 млн фунтів

10 млн фунтів

12 млн фунтіа

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест