Основи енергоефективності

Додано: 3 вересня 2023
Предмет:
Тест виконано: 60 разів
16 запитань
Запитання 1

Енергія – це... 

варіанти відповідей

загальна міра різних видів руху і взаємодії

загальна міра взаємовідносин

загальна міра відносин в суспільстві

Запитання 2

Енергетика – це...

варіанти відповідей

галузь народного господарства, що використовує енергію

галузь народного господарства, що охоплює виробництво, перетворення і застосування різних форм енергії

галузь народного господарства, що охоплює виробництво електроенергії

Запитання 3

Ресурсозбереження

варіанти відповідей

виробництво й реалізація продуктів з мінімальною витратою речовин та енергії на всіх етапах виробничого циклу і з найменшою дією на людину та природне середовище


система заходів, спрямована на збереження й контрольовані зміни природи, її ресурсів, раціональне їх використання

Запитання 4

Охорона довкілля —

варіанти відповідей

система заходів, спрямована на збереження й контрольовані зміни природи, її ресурсів, раціональне їх використання

виробництво й реалізація продуктів з мінімальною витратою речовин та енергії на всіх етапах виробничого циклу і з найменшою дією на людину та природне середовище

Запитання 5

Природокористування —

варіанти відповідей

система постійного спостереження за станом його окремих компонентів і ландшафтів

сукупність усіх форм впливу людини на природне середовище і заходів, спрямованих на його збереження.

Запитання 6

Продовж речення.

Джерела енергії, які постійно поновлюються у природі, називають ....

варіанти відповідей

невідновлювальними

відновлювальними

Запитання 7

Діяльність, спрямована на економію та раціональне використання енергії і природних енергетичних ресурсів, тобто на підвищення енергоефективності. 

варіанти відповідей

енергозбереження

екологія

економія

оплата тарифів

Запитання 8

До невідновлювальних джерел енергії відносяться:

варіанти відповідей

Кам'яне вугілля

Природний газ

Вітер

Сонце

Нафта

Рухома вода

Запитання 9

Яку енергію використовують ці пристрої?

варіанти відповідей

енергію сонця

енергію води

енергію вітру

Запитання 10

Раціональне використання енергії, що дозволяє перетворювати її параметри і транспортувати до споживача з мінімальними втратами – це:


варіанти відповідей

енергетична хартія

зелений тариф

енергоефективність

енергозбереження

Запитання 11

На підприємствах ресторанного бізнесу найбільше споживання електроенергії в таких типів обладнання (вказати три):

варіанти відповідей

Технологічне обладнання для механічної та теплової обробки продуктів

харчування

Освітлювальні прилади

Устаткування для опалення, вентиляції та кондиціювання повітря

Обладнання для роботи водопроводу та каналізації

Холодильне обладнання

Запитання 12

До основних сучасних технологічних та технічних напрямів створення

високоефективних ресторанних технологій відносять:

варіанти відповідей

економію електроенергії та газу

усунення недоліків у недоцільному використанні енергії

використання застарілого обладнання

економічні технології приготування страв

ергономіка виробництва (нові аспекти проектування)

Запитання 13

Для зниження витрат на кондиціювання повітря при проектуванні системи

вентиляції на підприємствах ресторанного господарства необхідно:

варіанти відповідей

забезпечити кожний витяжний зонт незалежною системою витяжки

у цехах передбачати витяжну вентиляцію тільки з однією швидкостю роботи

передбачити застосування в обідньому залі витяжної вентиляції, яка

направляє повітря до кухні

використовувати системи рекуперації тепла від обладнання

не застосовувати теплоізоляцію для дахів і стін.

Запитання 14

Забезпечення ефективної роботи холодильного обладнання передбачає:

варіанти відповідей

використовувати сучасну технологію пакування швидкопсувних продуктів, що вирішує проблему товарного сусідства

використання високотемпературних сенсорів в морозильниках;

використання таймерного включення в морозильниках

проектувати установлення стелажів у холодильній камері за принципом

побудови стелажів у бібліотеці

Запитання 15

Для зниження витрат енергії на освітлення підприємств ресторанного бізнесу слід передбачати

варіанти відповідей

системи освітлення на основі флуоресцентних і низьковольтних

ламп

системи освітлення на основі високовольтних ламп

використовувати реостати

не використовувати реостати

використовувати датчики руху і фотодатчики для автоматичного

контролю освітлення

Запитання 16

Аналіз ефективності використання ресурсів для загальних потреб підприємства проводяться за напрямками:

варіанти відповідей

приготування їжі

системи охолодження

опалення

освітлення

вентиляція

водовикористання

утворення відходів та поводження з ними.

розрахунок собівартості страв

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест