Перемога в пустелі

Додано: 4 березня
Предмет: Всесвітня історія, 10 клас
23 запитання
Запитання 1

7 серпня я підписав угоду з .... про практичні потреби. Смертний вирок, який оголосив йому уряд Петена, уславив його ім'я.

варіанти відповідей

де Голлем

Вейган

Рейно

Запитання 2

Я зрадів, коли наприкінці 1940, США призначили послом до Віші таку впливові сильну особистість, як адмірала ......, що був дуже близький до президента. Я хотів показати Віщі, що Франція завжди буде нашим товаришем.

варіанти відповідей

Кінга

Лігі

Запитання 3

Звичайно, Шарль де Голль обурювався нашим зв'язкам з ..... Йому годилося бути серйозним з британцями, щоб довести французам, що він не британська маріонетка.

варіанти відповідей

Віші

Лігі

Рузвельт

Запитання 4

У італійців біля Єгипту було .... солдат, а нас в Єгипті .....

варіанти відповідей

215 000, 50 000

310 000, 35 000

200 000, 100 000

Запитання 5

Італійці дуже активно готувалися до війни. Нашою передовою захищеною позицією тієї пори був кінцевий пункт залізниці .... Звідти тягнувся добрий шлях на захід до ......, але далі аж до кордону в Ес-Салумі не було жодної дороги, здатної підтримувати будь-який значний військовий підрозділ.

варіанти відповідей

1.Мерса-Матрух

2.Сиді-Баррані

1. Ель-Барді

2. Мерса-Матрух

Запитання 6

Отже, потягом 24 годин, вони перейшли кордон, зненацька захопили італійців, які не чули про проголошення війни, і взяли їх у полон. Наступної ночі, .. червня, вони здійснили таку саму успішну операцію, а .. червня захопили прикордонні форти ...... і ......, полонивши 220 вояків.

варіанти відповідей

12, 14, Капуццо і Маддалена

10, 12,Тобрук і Капуццо

14, 15, Ель-Барді і Маддалена

Запитання 7

.. червня вони провели рейд на більшу глибину, під час якого знищили 12 танків, перехопили конвой на дорозі Тобрук – Ель-Барді й полонили генерала.

варіанти відповідей

16

14

17

Запитання 8

Отже, перша фаза війни, яку Італія оголосила Британській імперії, почалася сприятливо для нас. Я відчував потребу переговорити про серйозні події, які насувалися в Лівійській пустелі, з самим генералом .....Я не зустрічався раніше з ним, і попросив приїхати на тиждень коли буде нагода. Генерал прибув 8 серпня.

варіанти відповідей

Вейвелл

Картон де Віарт

Фребейгер

Запитання 9

Хоча я не зовсім був згоден, як він використовував ресурси, але я хотів, щоб він командував. Військове міністерство хоче переслати у Єгипет понад ... танків і чимало гармат. Єдине питання – чи повинні вони обминути мис Доброї Надії, а чи спробувати щастя і плисти Середземним морем. Я був за те, щоб його переправили через Середземне море. Було багато дискусій.

варіанти відповідей

150

134

210

Запитання 10

Але ця допомога поплила мисом Доброї Надії. Я хотів, щоб Мальту почали забезпечувати озброєннями. Нашу занепокоєність, щодо цієї італійської війни, перевершувала занепокоєність маршала ...., що командував ним. За кілька днів до нападу він попросив відкласти наступ на місяць. Муссоліні сказав, якщо він не почне наступ в понеділок, його замінять. Тому генерал виконав наказ. Ще ніколи воєнну операцію не проводили так гостро всупереч командирам – писав Чіано.

варіанти відповідей

Граціані

Метаксас

Запитання 11

.. вересня головна італійська армія почала наступ через єгипетський кордон у складі 6 піхотних дивізій і 8 танкових батальйонів. Наші війська: 3 піхотні батальйони, танковий батальйон, 3 батареї, 2 ескадрони панцерників. Італійці їхали на мотоциклах, як на параді після першої атаки. .. вересня італійці дійшли до ......

варіанти відповідей

13, 17, Сиді-Баррані

14, 18, Судас

Запитання 12

Чиї втрати становили більшість?

варіанти відповідей

Італія

Британія

Запитання 13

.. жовтня 1940 дуче ухвалив постанову напасти на ...

варіанти відповідей

15, Греція

16, Мальта

18, Югославія

Запитання 14

І .. жовтня італійський посол в Афінах вручив ультиматум генералові ......, прем'єр-міністру Греції. Грецький уряд відкинув ультиматум.

варіанти відповідей

28, Метаксасу

23, Рашід Алі

Запитання 15

Він згадав про гарантії Чемберлена. Ми були зобов'язані дотримуватися тих, гарантій. Крім кілька авіаескадрилей, британської делегації ми нічого не могли дати. Що не повинні захопити італійці?

варіанти відповідей

Мальта

Крит

Греція

Запитання 16

Я телеграфував Ідену, який був там і ми швидко зайняли затоку ...., найкращу гавань на острові Крит.

варіанти відповідей

Судас

Малеме

Кіренаїця

Запитання 17

Напад італійців з Албанія в Грецію був невдачею для Муссоліні. Першу атаку греки відбили і робили контратаку. Грецька армія під командуванням .... засвідчила найвищу майстерність у гірській війні. Греки змусили відступити Муссоліні на 30 миль від албанського кордону.

варіанти відповідей

Папагос

Таранто

Шандор

Запитання 18

..... повернувся 8 листопада під час авіаційного обстрілу, прийшов побачитися зі мною. Він розповів про плани генералів Вейвелла і Вілсона. Через місяць ми повинні були піти у наступ. Я муркотів, мов десяток котів.

варіанти відповідей

Іден

Чемберлен

Папагос

Запитання 19

Адмірал ... давно вже виношував план завдати удару по головній базі італійського флоту в Таранто. Атаку почали .. листопада

варіанти відповідей

Каннінгем, 10

Верт, 11

Каннінгем, 11

Верт, 23

Запитання 20

На світанку .. грудня почалася битва за ......

варіанти відповідей

9, Сіді-Баррані

12, Букбук

Запитання 21

10 грудня о 10 годині Колдстримський батальйон повідомив, що полонених неможливо порахувати. Я сидів удома на Даунінг-стріт. І мені щогодини повідомляли про події. .. грудня всі ворожі війська були вигнані з Єгипту.

варіанти відповідей

15

12

19

Запитання 22

Пополудні 4 січня британські танки ..... вступили в Ель-Барді, а 5 січня всі захисники капітулювали. Ми захопили ... полонених і .... гармат.

варіанти відповідей

Матильди, 45 000, 462

Турбіни, 20 000, 238

Запитання 23

Ми вже оточили Тобрук і .. січня почалося. Ми захопили.

варіанти відповідей

21

13

23

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест