КНД-3.1 Приготування дріжджового тіста безопарним способом

Додано: 26 квітня
Предмет:
12 запитань
Запитання 1

Які оптимальні параметри для бродіння тіста?

варіанти відповідей

t - 70-80оC, відносна вологість 35-40%

t - 18-24оC, відносна вологість 100%

t - 35-40оC, відносна вологість 70-80%

Запитання 2

Що таке обминка?

варіанти відповідей

змащування меланжем (або яєчним жовтком) для того, щоб вироби мали гарну глянцеву скоринку,

короткочасне перемішування тіста на період

бродіння з метою видалення вуглекислого газу і переміщення дріжджів у більш поживні ділянки

розподіл тіста на шматки (здійснюється на тістоподільних

машинах для отримання заготовок заданої маси)

Запитання 3

З якою метою проводять попереднє вистоювання?

варіанти відповідей

для додання шматкам тіста поліпшених властивостей і структури, оптимальних для формування

для отримання заготовок заданої маси

приведення тістових заготовок у стан, оптимальний для випікання

Запитання 4

Як називаються дані операції: надрізання та наколювання поверхні тістових заготовок, змащування меланжем (або яєчним жовтком), обробка поверхні деяких виробів ліпними прикрасами з тіста, січеними горіхами, борошняною крихтою, кунжутом, маком тощо

варіанти відповідей

остаточне розстоювання

обминка

 оздоблення

Запитання 5

 З якою метою здійснюють надрізання і наколювання тістових заготовок перед випіканням?

варіанти відповідей

для того, щоб вироби мали гарну глянцеву скоринку

надання виробам спеціального вигляду і виключення утворення надривів і тріщин на поверхні скоринки під час випікання

приведення тістових заготовок у стан, оптимальний для випікання

Запитання 6

Для якого тіста не проводять обминку?

варіанти відповідей

 з клейковиною низької якості

 рідке тісто

густе тісто

тісто середньої консистенції

Запитання 7

Який спосіб обігріву печі МІWE?

варіанти відповідей

конвекційний

газовий

комбінований

Запитання 8

Як здійснюється подача борошна у просіювачі « Бурат-1,5»?

варіанти відповідей

шнеком

роторним живильником

лопастями

Запитання 9

З яких інгредієнтів можна приготувати дріжджове тісто?

варіанти відповідей

вода, дріжджі, борошно, сіль

борошно, дріжджі, сіль, цукор

борошно, дріжджі, сіль, цукор, вода

борошно, дріжджі, сіль, цукор, яйця

Запитання 10

Які вироби з дріжджового тіста випікають короткий час при більш високій температурі (230–240 °С)?

варіанти відповідей

вироби малої маси

вироби з великою вагою

здобні вироби

Запитання 11

Назвіть причину такого недоліку виробів з дріжджового тіста: вироби розпливчасті, без рисунку на поверхні.

Запитання 12

Назвіть причину такого недоліку виробів з дріжджового тіста: вироби розпливчасті, без рисунку на поверхні.

варіанти відповідей

знижене дозування цукру

збільшено дозування цукру

у тісті замало солі

надмірно тривале розстоювання

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест