приготування дріжджового тіста та виробів з нього

Додано: 17 січня
Предмет: Технології, 11 клас
15 запитань
Запитання 1

Який розпушувач використовують для приготування дріжджового тіста?

варіанти відповідей

біологічний

хімічний

механічний

Запитання 2

в яких випадках готують дріжджове тісто опарним способом?

варіанти відповідей

коли використовують для приготування тіста велику кількість здоби

коли використовують борошно слабкої клейковини

коли використовують значно менше дріжджів, ніж по рецептурі

Запитання 3

якої температури повинна бути рідина для замісу тіста

варіанти відповідей

200С

35-400С

80-900С

Запитання 4

Борошно для дріжджового тіста використовують із клейковиною:


варіанти відповідей

сильною 35 – 40%

 середньою 28 – 36%

 слабкою 28%

Запитання 5

Приготування дріжджового безопарного тіста здійснюють:

    

варіанти відповідей

 в одну стадію

 у дві стадії

у три стадії 

Запитання 6

За зовнішніми ознаками закінчення процесу бродіння тіста визначають:

 

варіанти відповідей

збільшення в об'ємі у 2 рази

збільшення в об'ємі у 2,5 - 3 рази

зменшення в об'ємі

Запитання 7

На кількість обминок дріжджового тіста впливають такі фактори:

    

варіанти відповідей

 кількість рідини, що використовувалась для приготування тіста

якість клейковини та густина тіста

кількість тіста

Запитання 8

Оптимальна температура для розвитку дріжджів в тісті становить:

    

варіанти відповідей

28 – 32 ºС

20 – 24 ºС

16 - 20 ºС

Запитання 9

Дрібні вироби із дріжджового тіста випікають при температурі:

    

варіанти відповідей

230 - 240 ºС

200 - 210 ºС

180 - 190 ºС

Запитання 10

Великі вироби із дріжджового тіста випікають при температурі:

   

варіанти відповідей

190 - 195℃

200 - 220 ºС

190 - 200 ºС

Запитання 11

Дріжджі припиняють свою активність при температурі:

   

варіанти відповідей

40 ºС

20 ºС

50 ºС 

Запитання 12

Для приготування пиріжків смажених готують дріжджове тісто наступним способом:

 

варіанти відповідей

опарним

без опарним

 не має значення 

Запитання 13

Небажано смажити вироби з тіста у фритюрі на самій рослинній олії, оскільки вона:

    

варіанти відповідей

має низьку температуру димоутворення і швидко починає диміти

має високу температуру димоутворення

набуває темного кольору, тягучої консистенції

Запитання 14

На колір кірочки випечених виробів впливають такі фактори:

  

варіанти відповідей

 кількість здоби в тісті

кількість цукру в тісті

температура випікання

Запитання 15

Здоба являє собою:


варіанти відповідей

 суміш горіхів, солі, прянощів, рідини

суміш яєць, цукру, вершкового масла, родзинок. молока

суміш дріжджів, води, борошна

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест