Спеціальне обслуговування іноземних туристів і окремих громадян

Додано: 15 листопада 2021
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 150 разів
10 запитань
Запитання 1

Визначте поняття етикету.

варіанти відповідей

встановлений порядок,спільність правил,які регламентують зовнішні прояви людських відносин

встановлений порядок спілкування між людьми, в залежності від статті,посади,національності.

встановлений порядок відносин між державами під час спілкування

Запитання 2

Французький сервіс - це...

варіанти відповідей

індивідуальна подача страв відвідувачу

подача страв на підсобному столику.

їжа розкладається на велике блюдо і ставиться на стіл на доступному від гостя відстані,щоб він міг обслужити себе сам.

Запитання 3

Інформаційна функція меню,це...

варіанти відповідей

джерело інформації для гостей про страви,що пропонуються для реалізації,про очікувану вартість послуги,засіб спілкування,способи приготування.

джерело інформації про очікувану вартість послуги,засіб спілкування,способи приготування.

джерело інформації для гостей про історію ресторану (кафе)

Запитання 4

Із данної характеристики визначте функцію меню: зміст меню виступає організуючим початком технологічного процесу ресторанних послуг. 

варіанти відповідей

 - організаційна функція

- індикаторна функція

- маркетингова функція

Запитання 5

Які напої можна використовувати для фламбування страв?

варіанти відповідей

Коньяк,ром,столове вино

Коньяк,ром,самбуку,горілку

Коньяк,текілу,червоне вино,горілку

Запитання 6

Які страви можна фламбувати?

варіанти відповідей

Фрукти,тушковані м'ясні страви,десерти,перші страви.

Фрукти;смажені,запечені м'ясні страви;десерти,перші страви.

Фрукти;смажені,запечені м'ясні страви;десерти,кондитерські вироби

Запитання 7

Визначте поняття траншування. 

варіанти відповідей

це порціонування страв з риби, м'яса, домашньої птиці та дичини, приготовлених цілими,у присутності відвідувачів

це первинна обробка туші яловичини та птиці для приготування страв

це обробка риби з хрящовим скелетом для приготування страв

Запитання 8

Дайте характеристику сервісу,де обслуговування відбувається з приставного столика

варіанти відповідей

Англійський сервіс

Американський сервіс

Німецький сервіс

Запитання 9

визначте меню за типом "А ля карт"

варіанти відповідей

меню, в якому кожна страва вказана зі своєю ціною.

під час вибору страв і напоїв із меню, клієнтів попереджають о часі, якій необхідний для його приготування.

меню з єдиною комплексною ціною. 

Запитання 10

Правила подачі молюсків.

варіанти відповідей

подають у металевій тарелі з льодом, яку ставлять посередині столу. Перед кожним гостем ставлять закусочну тарілку, спеціальну виделку та скляний салатник з водою, кладуть серветку.

подають у металевій тарелі , яку ставлять посередині столу. Перед кожним гостем ставлять закусочну тарілку, спеціальну виделку та скляний салатник з водою, кладуть серветку.

подають тільки консервованими. їх розкладають в овальній тарелі і подають з лимоном та вершковим маслом або соусом «Майонез». Кладуть закусочне приладдя, пропонують аперитивний напій, біле вино або пиво.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест