Страви і гарніри з овочів

Додано: 18 квітня 2020
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 641 раз
20 запитань
Запитання 1

Який гарнір зображений на малюнку?

варіанти відповідей

простий гарнір

складний гарнір

змішаний гарнір

універсальний гарнір

Запитання 2

Яку капусту варять при бурхливому кипінні з відкритою кришкою?

варіанти відповідей

кольрабі

білоголову

цвітну

брюссельську

Запитання 3

Якщо свіжа капустає має гіркуватий смак, що потрібно зробити з нею перед тушкуванням?

варіанти відповідей

посипати сіллю і промити

ошпарити окропом протягом 3 - 5 хв.

обробити оцтом

замочити у холодній воді

Запитання 4

Коли солять картоплю смажену у фритюрі?

варіанти відповідей

під час смаження

після смаження

не солять взагалі

перед смаженням

Запитання 5

При якій температурі протирають картоплю для картопляного пюре?

варіанти відповідей

не нижче 80 ͦ С

50 - 55 ͦ С

70 ͦ С

30 ͦ С

Запитання 6

Який овоч не входить до складу овочевого рагу?

варіанти відповідей

кабачки

баклажани

капуста

гарбуз

зелений горошок консервований

Запитання 7

Виберіть компоненти які входять до складу дерунної маси?

варіанти відповідей

картопля натерта на терці

борошно

цибуля

яйця

часник

Запитання 8

Яка страви зображена на малюнку?

варіанти відповідей

картопля фрі

картопляний пай

картопля смажена

цибуля фри

Запитання 9

Які з перерахованих овочів варять без солі?

варіанти відповідей

спаржу, артишоки, гарбузи

картоплю, капусту білоголову, кукурудзу

буряки, моркву, зелений горошок

всі види капусти

Запитання 10

Баклажани перед смаженням солять і залишають на 10-15 хв. для того, щоб

варіанти відповідей

розм'якшилися

для видалення гіркоти

швидше просмажилися

щоб не втрачали вітаміни при смаженні

Запитання 11

Який час зберігають запечені страви з овочів ?

варіанти відповідей

не більше 2 годин

не більше 12 годин

не більше 48 годин

не більше 1 години

Запитання 12

При варінні картоплі, її закладають у

варіанти відповідей

холодну воду

гарячу воду

теплу воду

Запитання 13

На які групи поділяють запечені овочі?

варіанти відповідей

основні, допоміжні

запечені з жиром, запечені без жиру

запечені у соусі, запіканки, фаршировані

цілі, шматочками, фаршировані

Запитання 14

При смаженні у фритюрі беруть жиру

варіанти відповідей

у 6 разів більше, ніж овочів

у 5 разів більше, ніж овочів

у 4 рази більше, ніж овочів

у 2 рази більше, ніж овочів

Запитання 15

При якій температурі запікають овочі?

варіанти відповідей

200-250°C

250-280°C

170-180°C

160-170°C

Запитання 16

Оберіть компоненти з яких складається картопляне пюре, окрім картоплі :

варіанти відповідей

гаряче кип'ячене молоко

вешкове масло

яйця

молоко кімнатної температури

картопляний відвар

Запитання 17

Оберіть простий гарнір

варіанти відповідей

варена картопля

плов

рис і тушкована капуста

картопля смажена та зелений горошок

Запитання 18

Що необхідно зробити, щоб дерунна маса не потемніла

варіанти відповідей

одразу посолити

додати гарячого молока

обдати окропом

додати тертої цибулі

Запитання 19

Яку теплову обробку використовують для приготування "Бабки гарбузової"?

варіанти відповідей

смаження

варіння

запікання

припускання

Запитання 20

Яка страва зображена на малюнку?

варіанти відповідей

Деруни

Картопляні кульки

Картопляники

Галушки картопляні

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест