Страви з риби та морепродуктів.

Додано: 20 листопада 2023
Предмет:
13 запитань
Запитання 1

Яку рибу варять цілою...

варіанти відповідей

Карась

Минтай

Судак

Лящ

Запитання 2

Аби визначити готовність риби, її проколюють кухарською голкою....

варіанти відповідей

У середній частині - має виділятися червоний сік.

У найтовщій частині - має виділятися рожевий сік.

У найтовщій частині - має виділятися прозорий сік.

У найтовщій частині - має виділятися сік коричневого кольору.

Запитання 3

Який соус подається до риби, смаженої у фритюрі......

варіанти відповідей

Білий основний

Сухарний

Цибулевий

Соус майонез із корнішонами.

Запитання 4

Як розбирають рибу для смаження в тісті кляр...

варіанти відповідей

На філе зі шкірою та реберними кістками.

На філе зі шкірою без кісток.

На філе без шкіри та без кісток

На кругляки.

Запитання 5

Як подають раків....

варіанти відповідей

На порційній петельні.

На мілкій столовій тарілці

На овальному блюді із зеленню петрушки.

Всі відповіді правильні.

Запитання 6

Назвіть страву за такими органолептичними ознаками - виріб сплющено - округлої форми, запанірований у сухарях. Гарнір - картопля відварена, соус томатний. Колір на розрізі сірий. Консистенція м'яса, соковита.

варіанти відповідей

Биточки

Котлети

Зрази

Тюфтельки

Запитання 7

Які соуси подають до припущенної риби..

варіанти відповідей

Паровий соус

Червоний соус

Грибний

Сухарний

Запитання 8

Який хліб використовують для приготування котлетної маси...

варіанти відповідей

Свіжий

Вчорашньої випічки

Черствий

Сухарі житні

Запитання 9

Якій тепловій обробці піддають галушки рибні...

варіанти відповідей

Смаженню

Варінню

Припусканню

Бланшуванню

Запитання 10

Зрази рибні січені подають з....

варіанти відповідей

Макаронами

Овочевим гарніром

Смаженою капустою

Гречаною кашею.

Запитання 11

Гарячі рибні страви готують у....

варіанти відповідей

Соусному відділенню гарячого цеху.....

Рибному цеху

Холодному цеху

Овочевому цеху.

Запитання 12

При варінні риби цілими тушками , їх заливають ...

варіанти відповідей

Гарячою водою

Холодною водою

Теплою водою

Ошпарюють кипятком.

Запитання 13

Судак по -київськи готують...

варіанти відповідей

Філе судака без шкіри й кісток нарізають на порційні шматки, солять, посипають чорним меленим перцем, панірують у борошні, смажать в олії, запікають з соусом сметанним з грибами та смаженою картоплею,.сиром та яйцем.

Філе судака відварюють та подають з картопляним пюре з соусом білим основним.

Судака цілим обчищають від луски, посипають сіллю, перцем, фарширують грибами. та запікають у духовій шафі.

Цю страву готують з різних видів риб.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест