Тактична підготовка 10-11 кл

Додано: 18 грудня 2022
Предмет: Захист України, 10 клас
Тест виконано: 70 разів
11 запитань
Запитання 1

Тактична підготовка це?

варіанти відповідей

Тактична підготовка є основою польової виучки особового складу підрозділів і частин. Вона об’єднує в єдиний комплекс знання, вміння та навички, здобуті особовим складом на зайняттях із вогневої, технічної, інженерної, стройової та фізичної підготовки, з цивільної оборони та інших навчальних предметів і результатом всього є перемога в бою.


Тактична підготовка є виучка особового складу підрозділів і частин для успішного подолання сил противника.

Тактична підготовка є основою польової виучки особового складу підрозділів і частин. Вона об’єднує в єдиний комплекс знання, вміння та навички, здобуті особовим складом на зайняттях із вогневої, технічної, інженерної, з цивільної оборони та інших навчальних предметів і результатом всього є перемога в бою.

Запитання 2

Яка мета тактичної підготовки ?

варіанти відповідей

Навчити особовий склад різним прийомам бойових дій у складі підрозділу, в умілому застосуванні індивідуальної і групової зброї та бойової техніки у складних умовах бойової обстановки на різноманітній місцевості, вдень і вночі.

Напрацьовувати та вдосконалювати навички й уміння командирів щодо організації, забезпечення бойових дій і безперервного керування підрозділами і вогнем у бою.

Підготувати підрозділи до ведення вмілих і злагоджених дій у сучасному загальновійськовому бою, в умовах застосування противником ядерної зброї; формувати в особового складу високі морально-бойові, психологічні, фізичні якості та свідому військову дисципліну.


Все перераховане вище.

Запитання 3

Чому у ході тактичної підготовки кожен солдат, відділення й взвод повинні бути навчені ?


варіанти відповідей

Скритному висуванню й умілому розгортанню в бойовий порядок 

Знищенню вогневих засобів і живої сили противника в напрямку атаки, вмілому здійсненню взаємодії з сусідами, танками й артилерією.

Подоланню або обходу зон зараження, загороджень і перешкод; невідступному переслідуванню противника.

Все пераховане вище.

Запитання 4

Чому у ході тактичної підготовки кожен солдат, відділення й взвод повинні бути навчені ?


варіанти відповідей

Нападу та відступу.

Обороні та нападу.

Вміння переміщатись на полі військових дій.

Запитання 5

Що є основними рисами сучасного загальновійськового бою ?

варіанти відповідей

Основними рисами сучасного загальновійськового бою є надійність, вірність і дисциплінованність, злагодою між підрозділами для успішного виконання завдання.

Основними рисами сучасного загальновійськового бою є рішучість, напруженість і швидкоплинність, динамічність, швидкий перехід від одних дій до інших, одночасні потужні вогневі дії на велику глибину.


Основними рисами сучасного загальновійськового бою є рішучість і швидкоплинність, динамічність, швидкий перехід для нападу, щоб отримати перемогу.

Запитання 6

Що таке бій ?

варіанти відповідей

Бій як основна форма тактичних дій військ — це організовані й узгоджені щодо місця, часу, ударів, вогню і маневрів дії війська з метою знищення противника або відбиття його ударів в обмеженому районі.


Бій — це організовані й узгоджені щодо місця, часу, ударів, вогню і маневрів дії війська з метою відбиття ударів противника та захопити трофей ворогів.


Бій як основна форма тактичних дій військ — це організовані й узгоджені щодо місця, часу, ударів, вогню і маневрів дії війська з метою захоплення територій противника.


Запитання 7

Яка зброя застосовується в сучасному бою ?

варіанти відповідей

Зброя включає всі вогневі й ударні засоби, які застосовують артилерійські, авіаційні, стрілкові боєприпаси, ракети, ракето-торпеди, торпеди і глибинні бомби у звичайному спорядженні, боєприпаси об’ємного вибуху.


Космічні технології та всі вогневі й ударні засоби, які застосовують артилерійські, авіаційні, стрілкові боєприпаси.


Ядерна, хімічна, бактеріологічна зброя.

Запитання 8

Розкажіть про види маневру в бою. Яке вони мають значення в бою?

варіанти відповідей

Організоване пересування підрозділів (вогневих засобів, військовослужбовців) під час виконання поставлених завдань із метою зайняття вигідного положення для ведення вогню по найбільш уразливій місцевості в бойовому порядку противника, особливо у фланг і в тил, а також для виводу підрозділів з-під удару противника. Видами маневру підрозділами (вогневими засобами) є: охоплення, обхід, відхід і зміна району (позицій).



Одночасне та короткочасне ураження угруповань військ і об’єктів противника шляхом могутнього впливу на них усіма наявними способами.


Дія, яка здійснюється з метою виходу для удару у фланг противника.


Запитання 9

Бойове забезпечення включає:


варіанти відповідей

Розвідку, охорону.


Тактичне маскування, інженерне забезпечення.


Радіаційний, хімічний і біологічний захист.


Все перераховане вище.

Запитання 10

Яка особиста зброя та екіпіровка солдата ?

варіанти відповідей

Особиста зброя (пістолет Макарова), боєприпаси, протигаз, піхотну лопату, шолом сталевий, флягу з водою, речовий мішок із речами, які знаходяться в ньому (казанком, ложкою, кухлем, сухим пайком).

АК - 74, боєприпаси, протигаз (респіратор), піхотну лопату, шолом сталевий, польове спорядження, засоби індивідуального захисту, бронежилет, флягу з водою, речовий мішок, прибор нічного бачення.

Особиста зброя, боєприпаси, протигаз (респіратор), піхотну лопату, шолом сталевий, польове спорядження, засоби індивідуального захисту, бронежилет, флягу з водою, речовий мішок із речами, які знаходяться в ньому (казанком, ложкою, кухлем, сухим пайком, аптечкою індивідуальною, засобом знезаражування води і предметами особистої гігієни). 

Запитання 11

Що таке тактичні заняття?


варіанти відповідей

Тактичні заняття — основна форма бойового злагодження механізованого відділення і взводу. Під час тактичних занять командири відділень і взводів удосконалюють і закріплюють свої теоретичні знання, одержують практику в управлінні підрозділами та вдосконалюють свої вміння з організації бою. 

Тактичні заняття —це бойові стрільби відділення й взводу.   

Тактичні заняття -  узгоджені дії по захвату противника.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест