Технологія приготування кулешиків, кулешів

Додано: 21 лютого 2021
Предмет:
Тест виконано: 97 разів
16 запитань
Запитання 1

За характером рідкої основи перші страви поділяють на .....

варіанти відповідей

дві групи

три групи

чотири групи

Запитання 2

Перші страви, які готують з продуктів молочних і рослинного походження (без м'яса), називають 

варіанти відповідей

дієтичними

малокалорійними

вегетаріанськими

Запитання 3

Страва, яка за способом приготування схожа на крупник, але пере­важно з пшоняних крупі інша назва — польова каша - це.. 

варіанти відповідей

суп-пюре

крем-суп

куліш

кулешик

Запитання 4

Яку обробку здійснюють з пшоном перед варінням?

варіанти відповідей

миють водою (20-30 °С), а потім споліскують

миють кілька разів теплою водою (40-50 °С), а потім обшпарюють окропом

перебирають , промивають , а потім обшпарюють обсушують в жаровій шафі

Запитання 5

В якому харчуванні широко використовують кулешики?

варіанти відповідей

ди­тячому і дієтичному харчуванні

лікарняному харчуванні

у будь-якому харчуванні

Запитання 6

Яку основну теплову обробку використовують для приготування супів-пюре?

варіанти відповідей

смаження,бланшування, припускання

варіння, тушкування, припускання

запікання, подрібнення, протирання

Запитання 7

Під час приготування кулешиків ,щоб часточки продуктів не осіли, додають ....

варіанти відповідей

овочеву пасеровку

борошняну пасеровку

льєзон

Запитання 8

До яких видів кулешиків не додають борошняну пасеровку?

варіанти відповідей

кулешиків з печінкою

кулешиків з овочами

кулешиків з крупами

кулешиків з морепродуктами

Запитання 9

Як додатковий загусник під час приготування кулешиків використовують? 

варіанти відповідей

вершки

молоко

льєзон з жовтків і молока

борошно

Запитання 10

При якій температурі зберігають супи-пюре?

варіанти відповідей

60С

70С

55 С

80 С

Запитання 11

Які супи-пюре не заправляють яєчно-молочною сумішю?

варіанти відповідей

з бобових

з риби

з м'яса

з овочів

Запитання 12

До деяких супів-пюре перед подаванням додають неподрібнений гарнір масою?

варіанти відповідей

50-75 грам

15-20 грам

30-40 грам

залежить від виду супу

Запитання 13

Яка відміність Крем-суп, від супа-пюре?

варіанти відповідей

готують тільки  на бульйоні

готують переважно на воді

готують на основі соуса бешамель або  на бульйоні

не має різниці

Запитання 14

Яка норма подачі супу-пюре на порцію?

варіанти відповідей

200 грам

залежить від харчування

250,300,400,500

тільки 250грам

Запитання 15

В якому посуді бажано подавати супи -пюре?

варіанти відповідей

 у глибоких столових тарілках

у бульйонних чашках 

у керамічних горщиках

у металевих мисках

Запитання 16

Що подають до кулешиків?

варіанти відповідей

хліб

профітролі

сухі грінки або пиріжки

пиріжки

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест