Технологія приготування соусів

Додано: 4 квітня 2021
Предмет:
Тест виконано: 113 разів
15 запитань
Запитання 1

  Соус - це:



варіанти відповідей

страва, яку подають до готової продукції або використовують при її приготуванні

додатковий компонент до страв напіврідкої консистенції

страва напіврідкої консистенції

Запитання 2

  Для білої жирової борошняної пасеровки борошно пасерують так:



варіанти відповідей

при tº 120º С до кремового відтінку

при tº 120º С до світло-жовтого кольору

при tº 140º С до кремового відтінку

Запитання 3

Коричневий бульйон варять:



варіанти відповідей

з обсмажених кісток 5-6 годин

із сирих кісток 6-8 годин

із сирих кісток 3-4 години

Запитання 4

Соус томатний - це:



варіанти відповідей

похідний від соусу білого основного

похідний від соусу червоного основного

основний рибний або м’ясний соус

Запитання 5

 Соус паровий подають до:


варіанти відповідей

смажених страв із м’яса, птиці, риби

тушкованих страв із м’яса, птиці, риби

відварних страв із м’яса, птиці, риби

Запитання 6

Соус грибний має консистенцію:



варіанти відповідей

в’язку, еластичну зі шматочками грибів

в’язку, еластичну зі шматочками грибів і цибулі

однорідну, в’язку, еластичну

Запитання 7

Соус сметанний основний варять:


варіанти відповідей

3-5 хв

10-15 хв

7-10 хв

Запитання 8

Соус молочний середньої густини зберігають:


варіанти відповідей

не підлягає зберіганню

одну добу

1-1,5 год

Запитання 9

 Соус польський подають:



варіанти відповідей

до варених овочів

до вареного м’яса

до вареної риби

Запитання 10

Для майонезу треба використовувати:



варіанти відповідей

охолоджену рафіновану олію

гарячу рафіновану олію

охолоджену нерафіновану олію

Запитання 11

До складу салатної заправки входять:



варіанти відповідей

3 компоненти

4 компоненти

5 компонентів

Запитання 12

Маринад овочевий з томатом використовують до:


варіанти відповідей

до рибних страв

овочевих страв

до м’ясних страв

Запитання 13

Якщо гірчиця столова засохла, треба:



варіанти відповідей

додати води та прогріти

додати оцту і перемішати

додати рослинного масла, прогріти та перемішати

Запитання 14

В соус яблучний вводять:



варіанти відповідей

розведену борошняну пасеровку

розведений крохмаль

агар - агар

Запитання 15

Гарячу жирову борошняну пасеровку треба розводити:



варіанти відповідей

холодним бульйоном

гарячим бульйоном

теплим бульйоном

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест