Технологія соусів

Додано: 22 жовтня 2023
Предмет:
12 запитань
Запитання 1

1. Обрати визначення поняття "соус".

варіанти відповідей

Різновид кулінарного виробу рідкої консистенції, який готують з плодово-ягідної сировини, молока та молочних продуктів, шоколаду, смакових товарів (чаю, кави, какао) тощо.

Складник страви різної густини (консистенції), який використовують у процесі готування страви або подають до готової страви для покращання її смаку і духмяності.

Складник (овочевий, плодово-ягідний, круп'яний або борошняний) холодної або гарячої страви з м'яса, птиці, риби.

Рідка або напіврідка страва, приготовлена на бульйонах, відварах, квасі, молоці з додаванням або без додавання різноманітних складників.

Запитання 2

Назвати соуси із загусниками

варіанти відповідей

 Майонез із корнішонами

    Соус маринад

Сухарний

   Грибний

Запитання 3

Готові гарячі соуси зберігають на марміті…

варіанти відповідей

    під кришкою за температури 75-85 °С не більше ніж 3 години

за температури 45-50 °С не більше ніж 2 години

 під кришкою за температури 50-60 °С не більше ніж 5 години

   за температури 80-90 °С не більше ніж 3 години

Запитання 4

До яких страв подають соус червоний із цибулею та огірками

варіанти відповідей

   лангет і биточки із січеного м’яса

   риба припущена

   м’ясо відварне

    риба запечена

Запитання 5

Порекомендувати соус до смаженої дичини та натуральних смажених котлет із баранини та свинини

варіанти відповідей

    польський

   сухарний

    мисливський

    сметанний

Запитання 6

До якого соусу входить такий набір продуктів: олія, яйце(жовтки), гірчиця столова, цукор, оцет

варіанти відповідей

   червоний основний

   білий основний

 голландський

   майонез

Запитання 7

Як запобігти утворенню плівки на поверхні соусу?

варіанти відповідей

  поверхню полити олією

 покласти шматочки маргарину або масла вершкового

  поверхню посипати сіллю

    поверхню збризнути водою

Запитання 8

До яких страв подають масло зелене?

варіанти відповідей

   бутерброди

    відварені ковбасні вироби

 риба відварена

 біфштекс, антрекот, риба фрі

Запитання 9

Порекомендувати соус до відварених тріски та судака

варіанти відповідей

   червоний основний

  білий основний

  польський

 сухарний

Запитання 10

Гарячі соуси подають за температури…

варіанти відповідей

    45-50 °С

 75-80 °С

   65-70 °С

   55-60 °С

Запитання 11

Холоді соуси подають за температури…

варіанти відповідей

    10-12 °С

   15-20 °С

    5-10 °С

   16-18 °С

Запитання 12

Солодкі соуси подають у … соуснику

варіанти відповідей

     металевому

  скляному

   порцеляновому

   усі відповіді є правильні

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест