тематичне оцінювання №2 "Овочі, гриби: обробка, технологія приготування напівфабрикатів"

Тест призначений для тематичного оцінювання з предмета "Технологія приготування їжі з основами товарознавства" для професії кухар 3 розряду

Додано: 16 вересня 2020
Предмет: Технології
Тест виконано: 156 разів
12 запитань
Запитання 1

Харчова цінність овочів полягає в тому. що вони ...

варіанти відповідей

містять вітаміни та ферменти

містять велику кількість білків та жирів

калорійні

містять важливі мікроелементи

містять фітонциди

містять вуглеводи

Запитання 2

Овочі поділяють на ...

варіанти відповідей

вегетативні та плодові

сільськогосподарські та дикорослі

кореневі. листкові, стеблові, плодові

бульбоплоди та коренеплоди

Запитання 3

Оберіть овочі, які належать до плодових:

варіанти відповідей

пастернак

спаржа

буряк

баклажан

цукрова кукурудза

кавун

Запитання 4

У "Збірнику рецептур" закладено норму відходів картоплі під час первинної обробки:

варіанти відповідей

20%

25%

30%

35%

Запитання 5

Форми нарізання капусти:

варіанти відповідей

соломка

кубики

часточки

шашки

скибочки

Запитання 6

Квадратний переріз соломки

варіанти відповідей

0,5*0,5

0,2*0,2

0,7*0,7

Запитання 7

Оберіть зображення кольрабі

варіанти відповідей
Запитання 8

Оберіть зображння селери

варіанти відповідей
Запитання 9

Для борщів полтавського і флотського капусту нарізають:

варіанти відповідей

скибочками

кубиками

брусочками

шашками

Запитання 10

Коренеплоди мають найбільший вміст

варіанти відповідей

вітамінів

жирів

вуглеводів

Запитання 11

На які сорти поділяють картоплю за призначенням?

варіанти відповідей

столові, ранні

універсальні, технічні, кормові, столові

технічні, відбірні

Запитання 12

До бульбоплодів належать:

варіанти відповідей

картопля, помідори, перець солодкий

батат, пастернак, артишок

топінамбур, картопля, батат

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест