Види м’яса, харчова цінність, морфологічний склад м'яса

Додано: 28 жовтня 2022
Предмет: Технології
Тест виконано: 13 разів
12 запитань
Запитання 1

Денна норма споживання м'яса на добу становить:

варіанти відповідей

100-120 г 

150-200 г 

100-180 г 

Запитання 2

Сукупність м'язової тканини становить

варіанти відповідей

10— 12 %

5— 30 %

50— 60 %

Запитання 3

До складу якої тканини входять неповноцінні білки: колаген і еластин?


варіанти відповідей

Сполучної тканини

М'язової тканини

Кісткової тканини

Запитання 4

Харчова цінність м'яса залежить від кількості та співвідношення:

варіанти відповідей

Білків, жирів, вітамінів, мінеральних речовин

Мінеральних речовин

Білків, вітамінів, мінеральних речовин

Запитання 5

Основна їс­тівна частина, яка складається з ок­ремих довгих, тонких волокон, вкри­тих тонкою напівпрозорою оболон­кою це?

варіанти відповідей

Кісткова тканина 

Сполучна тканина 

М'язова тканина 

Запитання 6

На скільки відсотків білки м'язової тканини засвоюються організмом людини ?

варіанти відповідей

На 65%,

На 96%,

На 76%,

Запитання 7

На скільки категорій свинину за вгодованістю по­діляють ?

варіанти відповідей

На дві категорії

На п'ять категорій

На три категорії

Запитання 8

Який білок не засвоюється організ­мом людини?

варіанти відповідей

Колаген

Еластин

Глобулін

Запитання 9

Яка тканина складається із кульок жиру, оточених міцними обо­лонками сполучної тканини?

варіанти відповідей

Жирова тканина

Сполучна тканина

М'язова тканина

Запитання 10

На скільки категорій поділяють м'ясо яловичини?

варіанти відповідей

На дві

На три

На чотири

Запитання 11

В якому стані залежно від термічного стану (температура в товщі м'язів біля кісток) на підприємства надходить м'ясо всіх видів тварин 

варіанти відповідей

В охолодженому і замо­роженому стані.


В мо­роженому стані.


У свіжому стані.


Запитання 12

Яке тавро ставлять на свинину І кате­горії ?

варіанти відповідей

Трикутне тавро на лопат­кову частину кожної 

Кругле тавро на лопат­кову частину кожної 

Овальне тавро на лопат­кову частину кожної пів туші

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест