Вогнева підготовка

Додано: 11 грудня 2022
Предмет: Захист України, 10 клас
Тест виконано: 111 разів
8 запитань
Запитання 1

1. Коли розпочалася справжня історія вогнепальної стрілецької зброї?

варіанти відповідей

Справжня історія вогнепальної зброї почалася у Європі на межі XII–XIII ст.

Справжня історія вогнепальної зброї почалася у Європі на межі XIV–XV ст.

Справжня історія вогнепальної зброї почалася у Європі на межі XIII–XIV ст.

Запитання 2

2. Що потрібно для заряджання автомата?

варіанти відповідей

приєднати до автомата споряджений магазин; 

зняти автомат із запобіжника;

поставити перевідник режиму ведення вогню на необхідний вогонь; 

енергійно відвести затворну раму назад до упору і відпустити її;

поставити автомат на запобіжник, якщо не потрібно відкривати вогню негайно або не було команди «Вогонь!», і перенести праву руку на пістолетну рукоятку.

Запитання 3

3. У механізованих підрозділах основними способами визначення відстаней до цілей є:

варіанти відповідей

окомірний: за відрізками місцевості; за ступенем видимості предмета; 

за лінійними розмірами предметів; кутовими розмірами предметів;

за допомогою прицільного пристрою зброї; безпосереднім промірюванням;

за співвідношенням швидкостей звуку й світла; на слух.

Запитання 4

4. Яких правил безпеки під час стрільби потрібно дотримувати?

варіанти відповідей

1. завжди поводьтеся зі зброєю так нібито вона заряджена

2. ніколи не направляйте зброю на предмет, або на істоту яку не збираєтеся знищити.

3. не тримайте палець на спусковому гачку без потреби. 

4. палець на спусковий гачок кладеться лише після того, як ви прийняли рішення здійснити постріл і зайняли положення для стрільби.

Запитання 5

5. Яка причина затримки та спосіб усунення при затримці гільзи?

варіанти відповідей

брудний патрон або забруднення патронника; забруднення або несправність викидача або його пружини. Способи усунення: а) відвести рукоятку затворної рами назад і, утримуючи її в задньому положенні, відокремити магазин і витягти патрон; б) витягти затвором або шомполом гільзу з патронника; в) продовжувати стрільбу. У разі повторення прочистити патронник і патрони. Оглянути та очистити від бруду викидач і продовжувати стрільбу.

 забруднення тертьових частин, газових шляхів або патронника; забруднення або несправність викидача. Способи усунення: відвести рукоятку затворної рами назад, викинути гільзу і продовжувати стрільбу. При повторенні затримки прочистити газові шляхи; патронник і частини, що труться, змастити.

несправність патрона; несправність ударника або ударно-спускового механізму; забруднення або застигання мастила. Способи усунення: перезарядити автомат і продовжувати стрільбу; у разі повторення затримки оглянути та прочистити ударник і ударно-спусковий механізм.

забруднення або несправність магазина; несправність засувки магазина. Способ усунення: перезарядити автомат і продовжувати стрільбу; замінити магазин.

Запитання 6

6. Яке використовують приладдя для чищення автомата Калашнікова?

варіанти відповідей

йоршик,протирка, шомпол

вибивач, викрутка, пенал

обойма, маслянка, перехідник

Запитання 7

7. Яка послідовність складання автомата після неповного розбирання?

варіанти відповідей

Приєднати газову трубку; приєднати затвор до затворної рами; приєднати затворну раму із затвором до ствольної коробки; приєднати кришку ствольної коробки;приєднати зворотний механізм; спустити курок з бойового взводу й поставити на запобіжник; приєднати дульне гальмо-компенсатор; приєднати шомпол; приєднати магазин до автомата

Приєднати газову трубку; приєднати затвор до затворної рами; приєднати затворну раму із затвором до ствольної коробки; приєднати зворотний механізм; приєднати кришку ствольної коробки; спустити курок з бойового взводу й поставити на запобіжник; приєднати шомпол; приєднати дульне гальмо-компенсатор; приєднати магазин до автомата

Приєднати газову трубку; приєднати затвор до затворної рами; приєднати затворну раму із затвором до ствольної коробки; приєднати зворотний механізм; приєднати кришку ствольної коробки; спустити курок з бойового взводу й поставити на запобіжник; приєднати дульне гальмо-компенсатор; приєднати шомпол; приєднати магазин до автомата

Запитання 8

8. Які правила безпечного поводження зі зброєю?

варіанти відповідей

отримавши зброю, перевірте, чи не заряджена вона. Не спрямовуйте ствол убік людей, не цільтеся в інших і не допускайте, щоб цілилися у вас.

зброю вважайте зарядженою, доки самі не перевірите і не розрядите її. Розрядивши зброю, поводьтеся з нею як із зарядженою.

звівши курок, ствол зброї спрямовуйте лише в напрямку цілі чи вгору під кутом 45–60° у безпечному напрямку (не спрямовуйте ствол на поверхні, які можуть спричинити рикошет, наприклад бетонна підлога, стеля, стіни тощо). 

у всіх випадках не кладіть палець на спусковий гачок, доки не буде потреби у відкритті вогню. Перед навчальною стрільбою насухо протріть канал ствола; перевірте, чи не має в стволі сторонніх предметів; переконайтеся в справності зброї та спорядження до неї.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест