«Яйця, яєчні продукти: обробка, технологія приготування страв»

Додано: 24 квітня
Предмет: Технології, 6 клас
12 запитань
Запитання 1

За способом теплової обробки страви з яєць поділяють на:

варіанти відповідей

а)варені, смажені та запечені;

б)запечені, в мішечок ,омлет;

в)варені,смажені, в смятку.

Запитання 2

Які яйця найкраще засвоюються організмом?

варіанти відповідей

а) сирі;

б) варені;

в) смажені.

 

Запитання 3

Залежно від терміну зберігання та якості, курячі яйця розподіляють на:

варіанти відповідей

а) дієтичні;

б) столові;

в) всі відповіді вірні

Запитання 4

Дієтичними називають яйця, термін зберігання яких не перевищує:

варіанти відповідей

а) 7 діб;

б) 10 діб;

в) 30 діб.

Запитання 5

Для чого зварені яйця швидко занурюють у холодну воду?

варіанти відповідей

а) щоб змішалися жовток і білок;

б) щоб жовток не потемнів;

в) щоб легше було обчищати шкаралупу.

Запитання 6

Яйця варять в підсоленій воді для того. щоб:

варіанти відповідей

а)краще чистились;

б) запобігти витіканню білка за наявності тріщин на шкаралупі;

Запитання 7

Якої температури мають бути яйця для приготування омлетів?

варіанти відповідей

а) охолоджені,

б) кімнатної температури. 

Запитання 8

За технологією приготування омлети поділяються на:


варіанти відповідей

а) натуральні, змішані, фаршировані;

б) смажні, запечені.

Запитання 9

Рідкі яйця варять протягом:

варіанти відповідей

а) 4,5-5 хв.;

б) 5-6 хв.;

в) 2,5-3 хв.

Запитання 10

Яйця зварені «в мішечок» перед подаванням:

варіанти відповідей

а) обчищають;

б) не обчищають;

в) обчищають і не обчищають.

Запитання 11

Що таке яйце пашот?

варіанти відповідей

а) кремоподібна яєчна страва;

б) приготована на коржику яєчня;

в) яйце, зварене без шкаралупи.

Запитання 12

Яєчню смажать протягом:

варіанти відповідей

а) 3-5 хв.;

б) 5-6 хв.;

в) 2-3 хв.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест