(ЗБД) Діагностична робота до розділу «Фізичне здоров’я».

Додано: 28 січня
Предмет: Основи здоров’я, 6 клас
20 запитань
Запитання 1

1. Будівельним матеріалом для клітин є

варіанти відповідей

вуглеводи

білки

жири

мінеральні речовини

вітаміни

Запитання 2

2.Утворюють в організмі запаси, що за потреби використовуються як додаткове джерело енергії

варіанти відповідей

білки

жири

вуглеводи

мінеральні речовини

вітаміни

Запитання 3

3.Оберіть чинники, що впливають на формування харчових звичок.

варіанти відповідей

Реклама, ЗМІ

хобі

Традиції (національні, родинні)

Розуміння того, що є корисним і що є шкідливим для здоров’я

Матеріальні можливості та стан здоров'я

Запитання 4

4.Оберіть принципи раціонального харчування.

варіанти відповідей

Помірність

Систематичність

Різноманітність

Дозованість

Збалансованість

Запитання 5

5. Оберіть ті чинники, які сприяють профілактиці цукрового діабету ІІ типу.

варіанти відповідей

заняття спортом

раціональне харчування

вживання шкідливої їжі

пасивний відпочинок

ожиріння

контроль маси тіла

Запитання 6

6.Дефіцит йоду в організмі призводить до багатьох чинників. Оберіть їх.

варіанти відповідей

захворювання щитоподібної залози (поява зоба)

порушення обміну речовин

втрати зору

затримки фізичного й розумового розвитку

Запитання 7

7. Оберіть чинники, які можуть спричинити харчове отруєння.

варіанти відповідей

продукти, термін реалізації яких не минув

продукти, куплені на стихійних ринках

продукти, з пошкодженою упаковкою

отруйні гриби, ягоди

алкогольні напої

Запитання 8

8.Оберіть правильний порядок дій миття рук

варіанти відповідей

змочить, намильте, потріть

намильте, потріть, сполосніть, витріть

змочить, намильте, потріть, сполосніть, витріть, вимкніть воду

змочить, намильте, потріть, витріть, вимкніть воду

змочить, потріть, сполосніть, витріть, вимкніть воду

Запитання 9

9.Якщо інфекційна хвороба поширюється в межах країни, то це...

варіанти відповідей

пандемія

інфекція

епідемія

захворюваність

ендемія

Запитання 10

10.Оберіть шляхи передачі ВІЛ-інфекції

варіанти відповідей

через повітря, воду, продукти харчування

під час переливання інфікованої крові чи пересадки донорських органів

через укуси комарів

у разі використання нестерильних голок, шприців, інструментів для татуювання та пірсингу

від ВІЛ-позитивної матері до дитини під час вагітності та пологів

у разі спільного користування туалетом, ванною, басейном

під час статевих контактів

Запитання 11

11.Оберіть істинні твердження

варіанти відповідей

Туберкульоз передається при чханні та кашлянні.

Туберкульоз — невиліковне захворювання.

Хронічні захворювання підвищують ризик

зараження туберкульозом.

Від ВІЛ легше захиститися, ніж від туберкульозу

Збудник туберкульозу є лише в людському організмі

Запитання 12

12.Оберіть симптоми, які найчастіше проявляються у хворих на коронавірус

варіанти відповідей

Біль у горлі

Втрата/спотворення нюху та/або смаку 

Нежить

Кашель, хриплий голос

біль у животі

Запитання 13

13.ВІЛ − це...

варіанти відповідей

вірус імунодефіциту людини

  синдром набутого імунодефіциту

захисна функція організму

Запитання 14

14. Основними симптомами туберкульозу є



варіанти відповідей

підвищена пітливість, переважно вночі

  блювання

 температура тіла 37-37,5 °С

  розлад травлення

підвищена втомлюваність, загальна слабкість

  нудота

кашель упродовж 2 тижнів і більше

Запитання 15

15. Захистом від туберкульозу є:


варіанти відповідей

профілактичні щеплення

дотримання правил гігієни

 здоровий спосіб життя

  всі відповіді правильні

Запитання 16

16.Виділіть шляхи, якими ВІЛ НЕ передається:

варіанти відповідей

Через повітря, воду

При спілкуванні, обіймах

Через одяг, посуд, продукти харчування

Під час використання нестерильних голок і шприців, інструментів для пірсингу й татуювання.

Запитання 17

17.Енергетична цінність (калорійність) продуктів − це...

варіанти відповідей

характеристика, що вказує на енергетичні властивості продукту

сукупність поживних речовин в організмі людини

властивість продуктів виділяти певну кількість жирів

Запитання 18

18.Що потрібно зробити, якщо підозрюєш у себе харчове отруєння?  

варіанти відповідей

попередити всіх, хто вживав ті самі продукти

лягти спати

випити 5-6 склянок кип’яченої води та викликати блювання

сподіватися, що саме минеться

викликати швидку медичну допомогу або лікаря

Запитання 19

19.Особиста гігієна це...


 

варіанти відповідей

догляд за шкірою, волоссям, порожниною рота

економити воду та електроенергію

насаджувати дерева

Запитання 20

Щоб запобігти проблемам, пов'язаним з йододифіцитом, необхідно вживати у їжу:


варіанти відповідей

йодовану сіль

гамбургери і чіпси

смажену картоплю, макаронні вироби

морепродукти(риба, морська капуста, креветки )

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест