Здорове харчування – запорука здоров’я!

Додано: 21 лютого 2023
Предмет: Трудове навчання, 9 клас
Тест виконано: 165 разів
6 запитань
Запитання 1

Здорове харчування — це ...

варіанти відповідей

- це харчування, яке забезпечує ріст, нормальний розвиток і життєдіяльність людини, що сприяє зміцненню його здоров'я та профілактиці захворювань. 

- це збалансоване меню на тиждень.


- це споживання свіжоприготовленої їжі.


Запитання 2

У повсякденному харчуванні обов’язково мають бути:

варіанти відповідей

оливкову та льняну олію, червону рибу, насіння, горіхи, авокадо.

білки, жири, вуглеводи, вітаміни, мінеральні речовини, клітковина, вода.

м'яса, риби, круп, картоплі.

Запитання 3

Продукти, які містять білки:

варіанти відповідей

масло вершкове, масло рослинне.

хліб, картопля, рис, крупи, фрукти, овочі.

м’ясо, риба, яйця, молоко, кефір, сир, квасоля, горох. 

Запитання 4

Гарвардська тарілка здорового харчування має виглядати:

варіанти відповідей

овочі та бобові, фрукти та ягоди, цільні злаки та горіхи, молочні та кисломолочні продукти, риба, яйця, м'ясо, корисні олії та жири.

Корисні рослинні масла, молоко, риба, м'ясо, фрукти, овочі.

білка – ¼ тарілки, цільнозерновим – ¼ тарілки, овочі і фрукти – ½ тарілки.

Запитання 5

Які продукти містять вітамін Е:

варіанти відповідей

насіння соняшнику, шпинат, рослинні олії, горіхи, авокадо, креветки, риба, спаржа.


зелений горошок, яйця, свинина, квасоля, горіхи, гречка, рис.

плоди шипшини, чорна смородина, червоний перець, петрушка, капуста Брокколі, капуста червонокачанна,

капуста білокачанна.



Запитання 6

Яка користь від води?

варіанти відповідей

Омолоджує шкіру, виводить токсини.

Знижує ризик інфаркту, відновлює енергію, спалює жир.

Вода не може знизити спраги до їди

Регулює температуру тіла, поліпшує загальне самопочуття, знижує ризик інфекційних захворювань.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест